LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΑνακαλύψειςΔημοσίευση: 16 Νοεμβρίου 2018 15:21

Ανασύρθηκε από τον βυθό ένα χαμένο κομμάτι του Μηχανισμού των Αντικυθήρων (εικόνες)

Ενθουσιασμό έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα η ανακάλυψη του “γραναζιού” στον βυθό του Αιγαίου.

Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Φως στα μυστικά του Μηχανισμού των Αντικυθήρων αναμένεται να ρίξει ένα χαμένο τμήμα του, το οποίο ανασύρθηκε από τον βυθό του Αιγαίου, όπως αποκάλυψε η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Έπειτα από λεπτομερή εξέταση του ευρήματος, οι επιστήμονες αποφάνθηκαν ότι πρόκειται για γρανάζι του Μηχανισμού, που θεωρείται ως ο αρχαιότερος υπολογιστής στον κόσμο.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων ανακαλύφθηκε σε ναυάγιο το 1901 και θεωρείται ότι βάσει αυτού γίνονταν αστρονομικές παρατηρήσεις.

Βυθίστηκε πριν από 2.200 χρόνια, όταν το πλοίο το οποίο τον μετέφερε ναυάγησε κοντά στα Αντικύθηρα. Βρέθηκε από δύτες που έψαχναν σφουγγάρια και εντόπισαν τον όγκο στο πυθμένα. Αρχικά πίστεψαν ότι επρόκειτο για έναν βράχο, τον έφεραν στον αρχαιολόγο Σπυρίδωνα Στάη, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, ο οποίος εντόπισε ότι υπήρχαν γρανάζια.

Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Το 1976 καταδύθηκε και η ομάδα του διάσημου δύτη Ζακ Υβ Κουστώ που εντόπισε και άλλα κομμάτια από το ναυάγιο. Με την εξέλιξη των ακτίνων Χ αποκαλύφθηκε η πολυπλοκότητα του Μηχανισμού.

Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)11:47Τροχαίο – Σέρρες: Νεκρός σε μετωπική σύγκρουση (εικόνες)11:34Μητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)11:22ΕΛΑΣ: δεκάδες συλλήψεις σε στοχευμένες δράσεις για την εξάλειψη της παραβατικότητας11:09“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα (βίντεο)10:56Ονδούρα: Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε σε...βάρκες10:43Θεσσαλονίκη: Ληστές ATM αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω αναρμοδιότητας δικαστηρίου10:29Σωφρονιστικός συμμετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κινητά και ναρκωτικά σε φυλακή (εικόνες)10:16Χριστοφιλοπούλου για Μπελέρη: όσα λένε τα ακούω βερεσέ (βίντεο)10:02Γάζα: Μωρό γεννήθηκε με καισαρική από νεκρή μητέρα (εικόνες)09:49Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)09:35Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα Μπελέρη09:24Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)09:11ΗΠΑ για επίσκεψη Ερντογάν: Ρωτήστε την Άγκυρα αν υπάρχει αλλαγή σχεδίων08:58Χαλκιδική: Καρέ - καρέ η επίθεση με φτυάρι στον δημοτικό υπάλληλο (βίντεο) 08:44Μαλαισία: φονική σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων (βίντεο)08:30“The 2Night Show” - Χάρης Βεραμόν: οι εξαφανίσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο (βίντεο)08:17Θεσσαλονίκη - Καραμπόλα: Στρατιωτικό λεωφορείο και απορριμματοφόρο συγκρούστηκαν με 3 ΙΧ08:04Δολοφόνοι Λυγγερίδη: Τα καταφέραμε, έχουμε νεκρό αστυνομικό07:51Οι “illuminati” των ευρωψηφοδελτίων07:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο