LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 14 Νοεμβρίου 2018 08:41

Δημοπρατήθηκε προφητική επιστολή του Αϊνστάιν (βίντεο)

Έβλεπε μπροστά ο νομπελίστας φυσικός. Τι είχε γράψει στο γράμμα που έστειλε στην αδελφή του.

επιστολή - Αϊνστάιν - δημοπρασία

Το προφητικό γράμμα που είχε γράψει ο Άλμπερτ Αϊνστάιν εκφράζοντας τους φόβους του για την αύξηση του αντισημιτισμού στη Γερμανία, δέκα χρόνια προτού οι ναζί πάρουν την εξουσία, πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Ισραήλ έναντι 32.000 δολαρίων.

«Εδώ ζυμώνονται σκοτεινές ώρες οικονομικά και πολιτικά, συνεπώς και είμαι χαρούμενος που μπορώ να ξεφύγω από όλα», έγραψε ο τότε 43χρονος στην αδελφή του Μαρία, μόλις αφού είχε αποχωρήσει από το Βερολίνο για προορισμό ο οποίος δεν αναφέρεται στο γράμμα.

Ο Αϊνστάιν έφυγε από τη Γερμανία τρις μήνες προτού κερδίσει το Νόμπελ, μετά από τη δολοφονία του Εβραίου Υπουργού Εξωτερικών και φίλου του, Walter Rathenu, από τους ναζί. Άλλωστε, οι δολοφόνοι φασίστες είχαν τον είχαν προειδοποιήσει μέσω της Αστυνομίας ότι ήταν ο επόμενος.

«Κανένας δεν ξέρει πού είμαι και θεωρούμαι χαμένος», έγραφε ο Αϊνστάιν, συμπληρώνοντας πως «τα πάω καλά, παρά τον αντισημιτισμό μεταξύ των Γερμανών συναδέλφων μου».

Στο γράμμα γίνεται αναφορά στο σχεδιαζόμενο ταξίδι του νομπελίστα φυσικού στη Ιαπωνία.

Όταν οι ναζί πήραν τον έλεγχο της Γερμανίας, το 1933, θέτοντας σε εφαρμογή την πολιτική που οδήγησε μέχρι και στο Ολοκαύτωμα, ο Αϊνστάιν βρισκόταν σε ταξίδι εργασίας στο εξωτερικό. Δέκα χρόνια αργότερα, αρνήθηκε την υπηκοότητά του και μετανάστευσε στις ΗΠΑ.

«Αυτό που είναι ιδιαίτερο σε αυτό το γράμμα είναι ότι ο Αϊνστάιν προβλέπει το τι θα γίνει. Είναι δέκα χρόνια μπροστά σε αυτά που θα γίνουν στη Γερμανία», δήλωσε εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασίας της Ιερουσαλήμ, ο οποίος πούλησε την επιστολή σε άγνωστο αγοραστή.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίουΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Λίγες ώρες μετά από την "ακύρωση" της υποψηφιότητας Παπανώτα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει και τις προσωπικές επιλογές για την ψηφοδέλτιο της 9ης Ιουνίου.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησίΣήμερα 11:10 | Ειδήσεις

Σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Sneak preview: Η Άρτεμις βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο αποπλάνησης του Ιάσονα (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο