LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 10 Νοεμβρίου 2018 14:45

“Απειλή” οι τουρίστες για το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον κόσμο

Γιατί πήραν δραστικά μέτρα οι Αρχές, περιορίζοντας δραστικά τον αριθμό όσων μπορούν να το επισκεφθούν.

AP - Κίνα - τηλεσκόπιο - μεγαλύτερο

Μέτρα για τον περιορισμό του αριθμού των επισκεπτών στην περιοχή του μεγαλύτερου ραδιοτηλεσκόπιου, έλαβαν οι Αρχές στην Κίνα για να αντιμετωπίσουν την επέλαση των τουριστών στη διάρκεια της αργίας των επτά ημερών για τον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της επαρχίας της νοτιοδυτικής Κίνας Γκουτσόου, όπου βρίσκεται το γιγάντιο τηλεσκόπιο, οι επισκέπτες στην πλατφόρμα παρακολούθησης του μεγαλύτερου παγκοσμίως ραδιοτηλεσκόπιου (FAST) με διάμετρο 500 μέτρα, περιορίστηκαν σε 2.000 ημερησίως.

Μολονότι, η πρόσβαση στην πλατφόρμα παρακολούθησης είναι δωρεάν, κάθε επισκέπτης πρέπει να πληρώσει 50 Γιουάν (7,3 δολάρια ΗΠΑ) για την υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο ενώ, ήδη, από τις 20 Σεπτεμβρίου, τα εισιτήρια λεωφορείων είναι διαθέσιμα μόνο μέσω ηλεκτρονικής κράτησης.

Το 2016, είχε ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του ραδιοτηλεσκόπιου, το οποίο έχει καταγράψει 44 παλμούς οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διεξαγωγή έρευνας για τα κύματα βαρύτητας και τις μαύρες τρύπες και να βοηθήσουν στην επίλυση πολλών άλλων σημαντικών θεμάτων στη φυσική.

Ωστόσο, έχει προκαλέσει αναστάτωση ότι τα ραδιοσήματα από ηλεκτρονικές συσκευές που μεταφέρουν οι τουρίστες ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τα αποτελέσματα του ραδιοτηλεσκόπιου. Γι’ αυτό τον λόγο, η τοπική κυβέρνηση έχει θεσπίσει αυστηρούς ελέγχους ασφάλειας για να διασφαλίσει ότι δεν εισάγονται ηλεκτρονικές συσκευές όταν οι τουρίστες μπαίνουν στην πλατφόρμα προβολής.

Το FAST θα ξεκινήσει την επίσημη λειτουργία και θα ανοίξει για τους Κινέζους αστρονόμους το 2019.​

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Φωτιά στους Σχίνους Ηλείας (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του17:30ΟΣΕ: Νέο ΔΣ στον Οργανισμό17:16Καναδάς: Φλεγόμενο τρένο περνάει από το κέντρο του Λονδίνου στο Οντάριο (βίντεο)17:03Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία16:51Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος16:38“The 2Night Show”: Βαλαβάνη και Άρχος στην παρέα της Τρίτης (εικόνες)16:25“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)16:12“Daniel” - ΕΛΓΑ: Σήμερα η πληρωμή αποζημιώσεων 38,5 εκατ. ευρώ 15:58Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντες 15:45Σεισμός στην Κρήτη15:31Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικός15:17“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης προσπαθεί να πλησιάσει την Άννα για τελευταία φορά (εικόνες)15:04Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία όχι η πολιτική σταθερότητα 14:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο