LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 01 Οκτωβρίου 2018 17:45

Ανέσυραν από τον βυθό ξύλινο πλοίο του 18ου αιώνα! (εικόνες)

Εξαιρετικά σπάνιο σκάφος, καθώς μόνο τρία αυτού του τύπου είχαν κατασκευαστεί στην περιοχή του Κόλπου.

Κουβέιτ - ναυάγιο - ξύλινο πλοίο

Ομάδα δυτών ανέσυρε από τον βυθό του κόλπου του Κουβέιτ ένα ξύλινο καράβι το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, κατασκευάσθηκε τον 18ο αιώνα.

Ο επικεφαλής της ομάδας των δυτών Γουαλίντ Αλ-Φανχέλ, που συνεργάζεται με τον Οργανισμό Προστασίας του περιβάλλοντος του Κουβέιτ, δήλωσε ότι με τη βοήθεια  της ακτοφυλακής και του θαλάσσιου κέντρου διάσωσης οι δύτες χρησιμοποίησαν αερόσακους και αντλίες νερού για να ανεβάσουν το καράβι στην επιφάνεια της θάλασσας.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το πλοίο, μήκους 25 μέτρων, χρειάσθηκε περίπου 30 μήνες και οκτώ έως δέκα ώρες καθημερινή εργασία για να κατασκευασθεί με τα εργαλεία του 18ου αιώνα και εικάζεται ότι  βυθίστηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και των τεράστιων κυμάτων.

Κουβέιτ - ναυάγιο - ξύλινο πλοίο

Κουβέιτ - ναυάγιο - ξύλινο πλοίο

Κουβέιτ - ναυάγιο - ξύλινο πλοίο

Κουβέιτ - ναυάγιο - ξύλινο πλοίο

Το πλοίο ήταν ένα παραδοσιακό σκάφος του Κουβέιτ που ταξίδευε προς την Ινδία και την Ανατολική Αφρική. Ήταν εξαιρετικά σπάνιο, καθώς μόνο τρία πλοία αυτού του τύπου είχαν κατασκευαστεί στην περιοχή του Κόλπου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΔΥΠΑ - ΕΠΑΣ: Εκπνέει η διορία για τις αιτήσεις21:45Κακοκαιρία “Μπόρις”: Δεκάδες νεκροί και καταστροφές στην κεντρική Ευρώπη (εικόνες)21:32Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη21:18Λιμανάκια - Σύνταγμα: Μπαράζ συλλήψεων από την Τροχαία (εικόνες)21:05Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Η δίωξη που ασκήθηκε στον ύποπτο δράστη 20:51“Sounion”: Ολοκληρώθηκε η ρυμούλκηση του τάνκερ (εικόνες)20:38ΕΟΠΥΥ - Παράνομες συνταγογραφήσεις: Οι διάλογοι, το Οzempic και οι ράβδοι χρυσού (βίντεο)20:25Φοροδιαφυγή: Ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν λιγότερα από... άνεργους (βίντεο)20:11Μακελελέ: Στον Αστέρα Τρίπολης δεν ήρθα για τα χρήματα (εικόνες)19:58Τραμπ: Η απόπειρα δολοφονίας έγινε λόγω της ρητορικής Μπάιντεν και Χάρις19:44Τσελίκ: Ο Μητσοτάκης ή ο Δένδιας εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση;19:31Όλυμπος: Βρέθηκε σορός Γερμανού που έκανε ορειβασία19:17Τουρκικά ΜΜΕ: Αντιδράσεις για την παρουσία Δένδια στο Καστελλόριζο19:03ΕΟΠΥΥ - Παράνομες συνταγογραφήσεις: Οι βαριές κατηγορίες για τους συλληφθέντες 18:49Χατζηδάκης: Επεκτείνεται κατά 1 δις το πρόγραμμα “Ηρακλής”18:36ΠΑΟΚ: Ο Λόβρεν φόρεσε τα “ασπρόμαυρα” (εικόνες)18:22Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα υπερδιπλάσιο του στόχου στο 8μηνο18:11Ο οίκος Cardin σχεδίασε διαστημικές στολές για... αστροναύτες (βίντεο)17:58Τα νέα κίνητρα για συγχωνεύσεις – εξαγορές και για την Έρευνα και Καινοτομία17:44Ηράκλειο: Στη φυλακή ο τουρίστας που παρέσυρε τουρίστριες και σκότωσε ηλικιωμένο17:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο