LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 08 Σεπτεμβρίου 2018 16:33

Τσίπρας σε start uppers: αυτό που πρέπει να πάει “τρένο” στην Ελλάδα είναι η ενίσχυση της καινοτομίας

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το θεματικό περίπτερο «Ψηφιακή Ελλάδα» της ΔΕΘ και συνομίλησε με νέους που ξεκίνησαν νεοφυείς επιχειρήσεις. Τι του ζήτησαν.

Τσίπρας - start uppers

Τις ιδέες, τις απόψεις και τους προβληματισμούς νέων Ελλήνων start uppers άκουσε για αρκετή ώρα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της επίσκεψης του στο θεματικό περίπτερο "Ψηφιακή Ελλάδα", Digital Greece, στην 83η Διεθνή ‘Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Τσίπρας παρουσία και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, συνομίλησε σε χαλαρό κλίμα με τους νέους και τις νέες που βρέθηκαν στο χώρο για θέματα καινοτομίας και έρευνας.

«Είμαστε εδώ για να ακούσουμε εσάς. Τις ιδέες, τις σκέψεις και τις απόψεις σας. Δεν κατάφερα να ταξιδέψω μαζί σας στη Θεσσαλονίκη με το τρένο, όμως πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να πάει "τρένο" είναι η ενίσχυση της καινοτομίας και των star ups στην Ελλάδα», τους είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος προς τους start uppers τους ενημέρωσε πως κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο 13 των ΗΠΑ, η εταιρία Microsoft σχεδιάζει συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προκειμένου να φτιαχτεί στο χώρο του πανεπιστημίου ένα hub καινοτομίας.

Τσίπρας - start uppers

«Νομίζω ότι όλα τα πανεπιστήμια της χώρας θα πρέπει να προσανατολιστούν σε αυτή την κατεύθυνση, και αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής», προσέθεσε ο κ.Τσίπρας.

Οι νέοι από την πλευρά τους ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τις νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups) που δημιούργησαν βασιζόμενοι σε καινοτόμες ιδέες για την υγεία, τον τουρισμό, την εκπαίδευση και για θέματα βελτίωσης της καθημερινότητας, ενώ του ζήτησαν να σταματήσει η "διαρροή" των νέων μυαλών προς το εξωτερικό. «Οι υψηλά εξειδικευμένοι νέοι άνθρωποι είναι από τα πλεονεκτήματα της χώρας και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτούς», απάντησε ο κ.Τσίπρας.

Τσίπρας - start uppers

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η νεαρή Σουζάνα Θεοδωρίδου, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στις start upps της Θεσσαλονίκης λέγοντας χαρακτηριστικά "γιατί να είμαστε τόσο αδικημένοι σε αυτή την πόλη;".

«Αν και η Θεσσαλονίκη είναι πρωτοπόρος πόλη στις νέες τεχνολογίες έχουμε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο. Θα σκεφτούμε να το προχωρήσουμε, καθώς αφορά τη δημιουργία ενός μεγάλου χώρου που υπάρχει δίπλα στο αεροδρόμιο της Μίκρας, "Thess teck". Σκεφτόμαστε να προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ στην παραχώρηση του χώρου αυτού και να κάνουμε ένα διαγωνισμό ώστε να προσκληθούν όσοι επιχειρηματίες θα θελήσουν να επενδύσουν σε αυτή την ιδέα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο hub», της απάντησε ο πρωθυπουργός.

Τσίπρας - start uppers

Προσέθεσε δε πως σε αυτό το σχέδιο «πρέπει να κινητοποιήσουμε το πανεπιστήμιο και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που θέλουν να επενδύσουν στην καινοτομία, στις νέες ιδέες και στην ευφυή επιχειρηματικότητα. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και μια κουλτούρα που μπορεί να δώσει ώθηση στην ορθή επιχειρηματικότητα. Το όραμα μας πρέπει να είναι σε κάθε πόλη που έχει πανεπιστήμιο να στήσουμε δίπλα θερμοκοιτίδες νεοφυούς επιχειρηματικότητας».

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε λίγο πριν αναχωρήσει από το περίπτερο 12 να φωτογραφηθεί με όλους τους νέους start uppers, ενώ τους ευχήθηκε «του χρόνου να μη σας χωράει το τρένο για την 84η ΔΕΘ και η Θεσσαλονίκη να φτάσει σ' ένα σταθμό που θα υπάρχουν πολλοί άλλοι με ιδέες, όρεξη, ορμή, δημιουργικότητα, για να δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία και τις προϋποθέσεις τα σημαντικά μυαλά του τόπου μας να μείνουν εδώ».

Τσίπρας - start uppers

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο