LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /Social mediaΔημοσίευση: 11 Αυγούστου 2018 17:04

Sextortion: η Αστυνομία προειδοποιεί για μαζική εκστρατεία σεξουαλικής εκβίασης

Διαστάσεις επιδημίας παίρνει σε όλο τον κόσμο το Sextortion. Πως οι επιτήδειοι εκβιάζουν τα υποψήφια θύματα τους.

Πορνό - Διαδίκτυο

Η ισπανική αστυνομία προειδοποίησε σήμερα για μια μαζική εκστρατεία σεξουαλικής εκβίασης ("sextortion"), που εκδηλώνεται με αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διάφορους αποδέκτες, οι οποίοι εκβιάζονται ότι θα εκτεθούν οι υποτιθέμενες επισκέψεις τους σε πορνογραφικές ιστοσελίδες αν δεν πληρώσουν.

"Οι δράστες στέλνουν ένα email με το οποίο δίνουν ένα προσωπικό password, το οποίο ανήκει στον στόχο και το οποίο προφανώς είχε υποκλαπεί πριν από πολλά χρόνια μέσω μαζικής κυβερνοεπίθεσης ή ισχυρίζονται ότι ο υπολογιστής του χρήστη δέχτηκε κυβερνοεπίθεση", αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

"...(οι δράστες) υποστηρίζουν ότι έχουν στην κατοχή τους φωτογραφίες ή βίντεο ερωτικού περιεχομένου του χρήστη, οι οποίες ελήφθησαν μέσω της webcam του υπολογιστή όταν ο χρήστης επισκεπτόταν πορνογραφικές ιστοσελίδες και ζητούν να τους καταβληθούν χρήματα σε bitcoin ή σε άλλο εικονικό νόμισμα εντός 24ώρου προκειμένου να μη τις δημοσιοποιήσουν".

Τα χρήματα που ζητούν κυμαίνονται συνήθως μεταξύ 400 δολαρίων και 2.900 και οι δράστες απειλούν να στείλουν τα βίντεο αυτά στα "αγαπημένα πρόσωπα" των θυμάτων τους αν δεν τους καταβάλλουν τα χρήματα.

Η αστυνομία πρότεινε σε όσους πέφτουν θύματα αυτής της απάτης να παραμένουν ψύχραιμοι και να αρνούνται να πληρώσουν γιατί οι εκβιαστές συνήθως μπλοφάρουν και δεν έχουν βίντεο στην κατοχή τους καθώς οι υπολογιστές δεν έχουν συνήθως παραβιαστεί.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δημιούργησε μια ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση γι’ αυτού του είδους τις απόπειρες εκβίασης και δέχεται περίπου 100 μηνύματα την ημέρα για πιθανά κρούσματα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβη13:47Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου περιπατητή13:32Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου με οικονομική αστυνομία και ΑΑΔΕ13:17ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η Εισαγγελέας13:03Θεσσαλονίκη - Κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας: Ελεύθεροι με όρους οι 39 συλληφθέντες12:49Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα για το Α2112:34Εύβοια: Ηλικιωμένη πνίγηκε στη θάλασσα12:20Κώστας Μοναχός - Η σύζυγός του στον ΑΝΤ1: Στο τελευταίο “αντίο” θα είμαστε οι δυο μας... (βίντεο)12:06Τραγωδία στη Λάρισα: ΙΧ έπεσε σε κολόνα - Νεκρή η οδηγός11:52Τι είναι το μικροβίωμα ενδομήτριου;11:38Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Διακόπηκε για τις 2 Ιουλίου η δίκη11:24Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Κρήτη - Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή 11:10Τραμπ: Δεν συνομιλούμε με την Τεχεράνη10:56Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)10:42 Λιάνα Κανέλλη στον ΑΝΤ1: Δεν ξέρω σε τι βαθμό αγανάκτησης συνεπάγεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ (βίντεο)10:28Προεδρικό Μέγαρο: Ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης και τρεις υφυπουργοί 10:14Επίθεση μέσα σε λεωφορείο: Λίγα χιλιοστά από την μηριαία αρτηρία το τραύμα του ανήλικου (βίντεο)09:57Εύβοια: Αυτός είναι ο ήρωας αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη στη θάλασσα - "Χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξα"09:50Μπουκώρος στον ΑΝΤ1: Αν έχεις λίγη ευθιξία τότε είναι αυτονόητος ο δρόμος της παραίτησης (βίντεο)09:33Δευτέρα 30 Ιουνίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας09:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο