LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 11 Αυγούστου 2018 08:09

Εκατομμύρια χρήστες “εγκαταλείπουν” το Snapchat – Φόβοι από την εταιρεία

Κατά καιρούς στο παρελθόν έχουν εκφραστεί φόβοι ότι η επιτυχία του θα αποδειχθεί τόσο εφήμερη όσο και το περιεχόμενό του.

 AP - Snapchat

Το Snapchat ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 (τέλος Ιουλίου) είχε 188 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες, περίπου τρία εκατομμύρια λιγότερους σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους (μείωση 2%).

Είναι η πρώτη φορά που το Snapchat χάνει χρήστες και οι αναλυτές άρχισαν να αναρωτιούνται αν αυτό προμηνύει σοβαρότερα προβλήματα για το μέλλον.

Κατά καιρούς στο παρελθόν έχουν εκφραστεί φόβοι ότι η επιτυχία του θα αποδειχθεί τόσο εφήμερη όσο και το περιεχόμενό του. Έως τώρα το Snapchat είχε διαψεύσει αυτές τις «Κασσάνδρες», αλλά τώρα φαίνεται να έχει «πιάσει ταβάνι», πράγμα που μάλλον σκέφτονται και οι επενδυτές, γι' αυτό οι μετοχές της εταιρείας παρουσίασαν πτώση πάνω από 8% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου η εταιρεία έχει εισαχθεί από τις αρχές του 2017.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Snapchat Ίβαν Σπίγκελ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές της πλατφόρμας, σύμφωνα με το BBC και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει κατά πόσο στο τρέχον τρίτο τρίμηνο καταγράφεται ανάκαμψη των χρηστών.

Ως αντίβαρο η διοίκηση του Snapchat εμφάνισε ότι ο αριθμός των μηνιαίων χρηστών (όσοι το χρησιμοποιούν τουλάχιστον μια φορά το μήνα) εμφανίζει αύξηση διαχρονικά, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των χρηστών άνω των 35 ετών. Κάθε χρήστης περνάει κατά μέσο όρο μισή ώρα τη μέρα στο Snapchat.

Όμως αρκετοί χρήστες γκρινιάζουν για διάφορα πράγματα, από το νέο σχεδιασμό της πλατφόρμας, που θεωρούν ότι μάλλον δημιουργεί σύγχυση, έως την μέτρια απόδοση της εφαρμογής Android του Snapchat, η οποία υπολείπεται σε λειτουργικότητα της αντίστοιχης για iPhone.

Παρόμοιες πτωτικές τάσεις καταγράφονται φέτος και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Twitter έκανε γνωστό στο τέλος Ιουλίου ότι οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του μειώθηκαν κατά περίπου ένα εκατομμύριο σε σχέση με πριν ένα χρόνο, ενώ οι χρήστες του Facebook στην Ευρώπη μειώνονται και στις ΗΠΑ είναι στάσιμοι (αν και αυξάνονται σε άλλες περιοχές του κόσμου).

Σε κάθε περίπτωση, αυξάνονται οι ενδείξεις ότι, σε μερικές ανεπτυγμένες χώρες τουλάχιστον, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πια φθάσει σε ένα σημείο κορεσμού, πράγμα που σε, συνδυασμό με όλο τον θόρυβο περί παραπληροφόρησης, ψευδών ειδήσεων (fake news) και κατάχρησης προσωπικών δεδομένων, διώχνει χρήστες μακριά τους.

Όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα, στο δεύτερο τρίμηνο φέτος η μητρική εταιρεία Snap του Snapchat εμφάνισε έσοδα 262 εκατομμύρια δολάρια (αύξηση 44% έναντι του β' τριμήνου του 2017) και μικρότερες καθαρές ζημιές.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ χρήστεςSnapchat
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Rocky”: Ο Σιβλέστερ Σταλόνε ετοιμάζει επιστροφή του 00:00Ηράκλειο: Κλείδωσε κόρη και νυν σύντροφο σε δωμάτιο - Τον κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του23:49Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη Φινλανδία23:38ΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση Κασσελάκη23:27Ελβετία: 11χρονος “έμπλεξε” με ακραίους ισλαμιστές23:13Πέθανε ο Ρον Γέιτς22:59Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Χρυσός Λέοντας στον Αλμαδόβαρ και το πένθος για την Νικόλ Κίντμαν22:46ΔΕΘ: Η αντιπολίτευση για την ομιλία Μητσοτάκη22:32ΣΥΡΙΖΑ - Πρόταση μομφής: “Αρχίζει το ματς” (εικόνες)22:19Στέγαση – Οικογένεια: Τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης22:05Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστης21:51ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε21:38Καιρός: Μπόρες, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή21:27ΔΕΘ: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις, “φρούριο” η Θεσσαλονίκη (εικόνες)21:13Παραολυμπιακοί: Η Παπασταματοπούλου πήρε το χρυσό στο Παρίσι20:59Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Τα μέτρα ενίσχυσης εισοδήματος 20:47Θεσσαλονίκη: Φωτιά στη Θέρμη - Επιχειρούν εναέρια μέσα20:40Γαλλία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του Μπαρνιέ20:26Κωνσταντινούπολη: Εξαφανίστηκε Έλληνας τουρίστας από την Κοζάνη20:13ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο