LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 09 Ιουνίου 2018 15:40

Google: δεν θα χρησιμοποιήσουμε τεχνητή νοημοσύνη σε οπλικά συστήματα

Η Google είχε δεχθεί έντονες επικρίσεις ακόμη και από 4.600 εργαζομένους της που είχαν υπογράψει σχετική διαμαρτυρία ενάντια σε συμβόλαιο που είχε συνάψει με το Πεντάγωνο.

AP - Google

Η Google διαβεβαίωσε ότι δεν προτίθεται πλέον να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για την ανάπτυξη «έξυπνων» οπλικών συστημάτων ή κατασκοπευτικών συστημάτων που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σουντάρ Πιντσάι, παρουσιάζοντας την πολιτική και τις αρχές της Google σχετικά με τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με κυβερνήσεις και το στρατό σε πολλές άλλες περιοχές» όπως η κυβερνοασφάλεια, η έρευνα και διάσωση, η επιλογή νέου προσωπικού από το στρατό κ.α.

Η αμερικανική εταιρεία τον τελευταίο καιρό είχε δεχθεί έντονες επικρίσεις ακόμη και από 4.600 εργαζομένους της που είχαν υπογράψει σχετική διαμαρτυρία, ενάντια σε ένα συμβόλαιο που είχε συνάψει πέρυσι με το Πεντάγωνο των ΗΠΑ και το οποίο αφορά την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στο Πρόγραμμα Maven, έτσι ώστε τα στρατιωτικά drones να αναγνωρίζουν καλύτερα τους επίγειους στόχους τους. Το συμβόλαιο αυτό ύψους 10 εκατ. δολαρίων δεν θα ανανεωθεί μετά τον Μάρτιο 2019 που λήγει.

Οι επτά αρχές της εταιρείας για την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης περιλαμβάνουν την αξιοποίηση της τελευταίας «για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν επείγοντα προβλήματα» όπως η πρόβλεψη πυρκαγιών, η διάγνωση και η θεραπεία ασθενειών.

«Το πώς αναπτύσσεται και χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη, θα έχει σημαντική επίπτωση στην κοινωνία για πολλά χρόνια. Ως ηγέτες σε αυτό το πεδίο, αισθανόμαστε βαθιά ευθύνη να το κάνουμε σωστά» δήλωσε ο Πιντσάι, σύμφωνα με τα πρακτορεία Γαλλικό και Ρόιτερς.

Όπως είπε, τα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης της Google θα είναι έτσι σχεδιασμένα, ώστε να είναι «κοινωνικά ωφέλιμα», καθώς επίσης να «αποφεύγουν να δημιουργούν ή να ενισχύουν άδικες προκαταλήψεις» ή «να προκαλούν βλάβη», πράγμα που συμπεριλαμβάνει και «όπλα ή άλλες τεχνολογίες που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη σε ανθρώπους».

Από την άλλη, εκπρόσωπος της Google αναγνώρισε ότι η εφαρμογή αυτών των αρχών, στην πράξη δεν θα είναι εύκολη, επειδή η εταιρεία δεν είναι σε θέση να παρακολουθεί τη χρήση των εργαλείων του λογισμικού της από τον καθένα, καθώς μερικά αυτά ο οποιοσδήποτε μπορεί να τα «κατεβάσει» δωρεάν από το διαδίκτυο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο 38χρονου - Το προμηθεύτηκε από γνωστή της 20:02Στην Ουάσινγκτον με τον Ζελένσκι οι ευρωπαίοι ηγέτες19:46Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τέρενς Σταμπ19:32Σύλληψη 21χρονου για συμμετοχή σε ληστρική επίθεση σε βάρος φιλάθλων στην Αθήνα19:17ΕΝ.Φ.Ι.Α.: Απαλλαγή για τρία έτη σε πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά19:03Ντόναλντ Τραμπ: Μεγάλη πρόοδος αναφορικά με τη Ρωσία, μείνετε συντονισμένοι18:49Αναβλήθηκε κι επίσημα το Παναθηναϊκός–ΟΦΗ18:39Συμμετοχή Μητσοτάκη στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας18:25Πάτρα: Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 19χρονος και ο 27χρονος για την φωτιά στα Συχαινά Πατρών18:10Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη μεταξύ ηγετών των κρατών του ΝΑΤΟ και του Ζελένσκι17:57Ίμβρος: Συνάντηση Βαρθολομαίου – Κώστα Καραμανλή17:42Σε εξέλιξη με ψηφιακά μέσα και η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά της Πρέβεζας17:27Πλεύρης: Καμία ανοχή στην συμπεριφορά του λαθρομετανάστη που προσέβαλε τους Εύζωνες17:13Αγρίνιο: Σε κωματώδη κατάσταση ανήλικη μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Πέντε συλλήψεις16:58Αλεξανδρούπολη: Διάσωση 2χρονης από ναυαγοσώστριες - Δεν είχε αντιληφθεί κανείς ότι έπλεε αναίσθητη16:44e-ΕΦΚΑ: Η καταγραφή στις υπερωρίες έφερε αύξηση στα έσοδα16:32Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα16:15Λευκός Οίκος: Ευρωπαίοι ηγέτες θα συνοδεύσουν τον Ζελένσκι στη συνάντηση με τον Τραμπ16:00Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:46Αιτωλοακαρνανία: Ανήλικη εντοπίστηκε σε ημικωματώδη κατάσταση λόγω μέθης15:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο