LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 02 Ιουνίου 2018 20:47

Προς υλοποίηση η εγκατάσταση Wi-Fi στις φοιτητικές εστίες

Εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της αναβάθμισης της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της ενίσχυσης των παροχών προς τους φοιτητές.

AP - Wi-Fi - 4G - Έλληνες χρήστες - διαδίκτυο

Το ζήτημα της εγκατάστασης δικτύου ασύρματης πρόσβασης (Wi-Fi) σε όλες τις φοιτητικές εστίες, που είχε ανακοινωθεί από τις αρχές του 2018 επανήλθε πρόσφατα, με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, να ανακοινώνει την άμεση υλοποίηση του σχετικού έργου (Ήφαιστος) από το βήμα της Βουλής.

Η συγκεκριμένη παροχή, σύμφωνα με τον Υπουργό, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της αναβάθμισης της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της ενίσχυσης των παροχών προς τους φοιτητές. «Με δεδομένο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εστίες --και για τα οποία καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια επίλυσής τους-- ταυτόχρονα προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε τις υποδομές των εστιών. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι και η εγκατάσταση δικτύου ασύρματης πρόσβασης στις φοιτητικές εστίες», είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το έργο Ήφαιστος, που στοχεύει στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των ψηφιακών υποδομών των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των Ερευνητικών Κέντρων, εντάχθηκε στο ΕΠΑνΕΚ του ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό 18.600.000 ευρώ.

Φοιτητές που φιλοξενούνται στις εστίες των πανεπιστημίων μίλησαν στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις επιπτώσεις που θα έχει η υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος.

Τι λένε οι φοιτητές

Ο Άγγελος Σ. είναι 19 χρονών, από την Πάτρα, σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ζει στις εστίες από το Σεπτέμβρη του 2017. Σε σχετική ερώτηση επισήμανε: «Ούτως ή άλλως, παρέχεται ενσύρματη σύνδεση. Ωστόσο η εγκατάσταση Wi-Fi θα είναι ένα παρά πολύ θετικό βήμα για την πρόσβαση στο Ίντερνετ όπου και αν βρίσκεσαι στην εστία, μέσω άλλων συσκευών όπως το tablet. Σημειωτέων πως πρόσβαση στο Wi-Fi υπάρχει ήδη μέσω του πανεπιστημίου στο αναγνωστήριο, στο εστιατόριο και στο σαλόνι. Εύχομαι το βήμα αυτό να υλοποιηθεί σύντομα και να είναι η απαρχή για την είσοδο μας στην ψηφιακή εποχή επι ίσοις όροις».

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Κ., φοιτητής φιλολογίας, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «σίγουρα βελτιώνει μία τέτοια εξέλιξη τα πράγματα, αν και στις δικές εστίες υπάρχει ασύρματη πρόσβαση στους κοινόχρηστους χώρους». «Ωστόσο, στις παλιές εστίες του Πολυτεχνείου, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική, καθώς όπως γνωρίζω δεν υπάρχει καθόλου δίκτυο, γεγονός που δημιουργεί αρκετές δυσκολίες στους φοιτητές», τόνισε.

Ο Αντώνης Μ. διέμενε στις φοιτητικές εστίες για περίπου 6 χρόνια, μέχρι να ολοκληρώσει τις σπουδές του και στο άκουσμα αυτής της είδησης τονίζει: «Οι χώροι της ΦΕΠΑ είχαν Ίντερνετ μέσω του Πανεπιστημίου (uoa) αλλά με χάλια σήμα, οπότε καλό είναι που το φροντίζουν. Τα δωμάτια έχουν υποδοχές για ενσύρματο Ίντερνετ κανονικά. Θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτό είναι μια καλή αρχή προς επίλυση και των πιο σοβαρών προβλημάτων της εστίας. Μια πράξη καλής θέλησης». Ωστόσο, καταλήγοντας, προσθέτει: «Δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλές άλλες ελλείψεις, σαφώς πιο σοβαρές που χρήζουν άμεσης επίλυσης. Υπάρχει θέμα υποδομών στη Β' ΦΕΠΑ, όπου πάρα πολλά δωμάτια είναι κυριολεκτικά μη κατοικήσιμα, λόγω κακής συντήρησης του κτιρίου. Υπάρχει προφανώς έλλειψη σε επάρκεια δωματίων. Και πολλές φορές τσιγκουνιές στις μερίδες του εστιατορίου».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δένδιας: Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα - Μπορεί να λειτουργήσει ως μέγας πολλαπλασιαστής της δυνατότητας του ευφυέστερ23:59Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένο βλήμα στο Σέιχ Σου23:46ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μάκης Βορίδης στην εξεταστική23:38Euroleague: Νίκη με μεγάλη ανατροπή για τον Ολυμπιακό23:24Βουλή: Σχεδόν 3.000 καταφύγια στην Ελλάδα για την προστασία άμαχου πληθυσμού, αν απαιτηθεί23:10Κρήτη: Αναστάτωση σε παιδικό σταθμό – Κατέρρευσε τμήμα γυψοσανίδας εν ώρα μαθήματος22:56Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Με 230 εθελοντές Σαμαρείτες στον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας22:42Hellenic Championship ATP 250: Νίκη και πρόκριση στον τελικό για τον Νόβακ Τζόκοβιτς22:28Πτήση με MIRAGE 2000-5: Το μαχητικό που άλλαξε ισορροπίες στο Αιγαίο22:14Φωτιά σε σπίτι στην Πάτρα - εγκλωβίστηκε ηλικιωμένη (εικόνες)22:00Ημέρα απολογιών η Δευτέρα για το μακελειό στα Βορίζια21:46ΗΠΑ: Ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων λόγω του δημοσιονομικού αδιεξόδου - Απουσιάζουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας21:32Μελομακάρονα - Κουραμπιέδες: “Αλμυρές” αυξήσεις για τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων21:18Παναθηναϊκός: Ανακοίνωση για την κατάσταση του Λεσόρ21:04Χρυσοχοΐδης για Βορίζια: Δεν θα κάνουν κουμάντο οι νταήδες20:50Καρυστιανού: Η λέξη κόμμα και το όνομά μου δεν είναι συμβατά 20:36Ζευγάρι έπεσε θύμα ληστείας στη Βέροια – Το θύμα έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο ληστή20:22Βορίζια- Ο δικηγόρος του 48χρονου Α. Λύτρας στον ΑΝΤ1: Δεν ξέρω τι θα συμβεί όταν φύγει η αστυνομία από το χωριό20:08Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο 19:54Σκούρτα Βοιωτίας: Άνδρας βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε αυτοκίνητο 19:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο