LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 10 Μαΐου 2018 10:32

Ξαναχτύπησαν οι Τούρκοι χάκερς

Nέα επίθεση από τους Τούρκους χάκερς. Τα σχέδιά τους για εκατοντάδες χτυπήματα σε ελληνικές ιστοσελίδες. 

Αρχαίας Μεσσήνης - χάκερς

Την ιστοσελίδα της Αρχαίας Μεσσήνης, ancientmessene.gr, χτύπησαν αυτήν τη φορά οι Τούρκοι χάκερς,  θέτοντάς την εκτός λειτουργίας.

Η επίθεση έγινε το βράδυ της Τετάρτης και την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα TeaM_CC.

Πρόκειται για ομάδα στο Facebook με το όνομα Κυβερνοκομάντο (Cyber Commandos) που αυτοχαρακτηρίζονται ως Μουσουλμάνοι με βάση το Μπαγκλαντές

Σύμφωνα με τους ίδιους, ανήκουν στις 15 πιο περιβόητες ομάδες χάκερ, που έχουν ήδη χτυπήσει περισσότερες από 88.000 ιστοσελίδες.

Σε δημοσιεύσεις τους στο dark web, οι Τούρκοι χάκερς ετοιμάζουν επιθέσεις σε 700 ελληνικές ιστοσελίδες. Πρόκειται για την επιχείρηση με κωδικό «Ελλάδα 2» που στοχεύει, μεταξύ άλλων, στα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, στο ΓΕΕΘΑ, στο ΓΕΑ, στο ΓΕΝ, αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η πρώτη φάση του σχεδίου έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε δεκάδες κρατικές υποδομές και επιχειρήσεις της χώρας μας και όπως οι ίδιοι οι χάκερς δήλωσαν, όλα γίνονται ως αντίποινα στην άρνηση της ελληνικής Δικαιοσύνης να εκδώσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.

Σύμφωνα με έκθεση που απέστειλε το βράδυ της Παρασκευής η εταιρεία Audax Cybersecurity στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και στην Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων, κατά την τρέχουσα δεύτερη επιχείρησή τους εναντίον της Ελλάδας οι Τούρκοι χάκερς έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Ελληνικό Στρατό, τράπεζες και υπουργεία – κλειδιά.

Αρχαίας Μεσσήνης - χάκερς

Μάλιστα, σε μία από τις δημοσιεύσεις τους, στιγμιότυπο της οποίας περιλαμβάνεται στην έκθεση της Audax Cybersecurity, υποστηρίζουν – χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί– ότι έχουν παραβίασει επιτυχώς τις ιστοσελίδες του υπουργείου Δικαιοσύνης, της Τράπεζας της Ελλάδος, των υπουργών Περιβάλλοντος και Μεταφορών και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου.

Όπως αναφέρει στο «Έθνος της Κυριακής» η εταιρεία κυβερνοασφάλειας που αναζητά τα ίχνη των χάκερς, στις συζητήσεις τους στο dark web για την επιχείρηση «Yunanistan 2» αναφέρουν ότι σκοπεύουν να επιτεθούν σε 700 «υψηλής προτεραιότητας» στόχους.

Έτσι κάνουν τα «χτυπήματα»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Audax Cybersecurity, κ. Θεοφάνης Κασίμης εξηγεί στο «Έθνος της Κυριακής» ότι από την παρακολούθηση των συζητήσεων των χάκερς στο φόρουμ τους και στο dark web φαίνεται να οργανώνουν τις επιθέσεις τους εναντίον της χώρας μας κατά την τρέχουσα δεύτερη επιχείρηση με τον εξής τρόπο:

«Κάθε μέλος της ομάδας ξεχωριστά αναζητά ευπαθείς – αλλά και μη ευπαθείς – ιστοσελίδες στον ελλαδικό χώρο και αξιολογούν κάθε ιστοσελίδα ξεχωριστά. Αν βλέπουν ότι είναι εύκολο να παραβιαστεί, δρα κάθε μέλος μόνο του.

Αν είναι υψηλής σημασίας και καλά θωρακισμένη, δρουν συντονισμένα ως ομάδα και προσπαθούν να τη ρίξουν. Μάλιστα, στις περιπτώσεις κάποιων ιστοσελίδων, ενδέχεται να ενώνονται όλες οι ομάδες μαζί».

Παράλληλα, ο κ. Κασίμης αποκαλύπτει ότι «στην περίπτωση ιστοσελίδων υψηλής σημασίας η παραβίαση μπορεί να μην γίνει άμεσα αντιληπτή, αν οι ιστοσελίδες λειτουργούν κανονικά και οι χάκερς δεν έχουν εφαρμόσει τη μέθοδο του ”ψηφιακού βανδαλισμού»” (deface)».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο