LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 21 Μαΐου 2018 08:22

Ιπτάμενα ταξί… οσονούπω - Πρώτη πτήση το 2020 (βίντεο)

Το όραμα της Uber για τις μελλοντικές μετακινήσεις!

Ιπτάμενο ταξί - Uber

Η Uber παρουσίασε ένα «ιπτάμενο ταξί» που αποτελεί το όραμά της για το μέλλον των μετακινήσεων, καθώς τα οχήματα αυτά θα αποφεύγουν το μποτιλιάρισμα των δρόμων.

Το ηλεκτρικό όχημα, με την ονομασία eVTOL (electric Vertical Take-Off and Landing), το οποίο αποτελεί διασταύρωση ελικοπτέρου και μεγάλου drone, προγραμματίζεται να κάνει την πρώτη δοκιμαστική πτήση του στο Λος 'Αντζελες το 2020 και να πιάσει κανονικά δουλειά από το 2023.

Οι πελάτες θα μπορούν να καλούν το ιπτάμενο όχημα, όπως κάνουν και για τα συμβατικά οχήματα της Uber. To ελικοφόρο eVTOL θα μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται όπως τα ελικόπτερα σε ταράτσες και άλλους ανοιχτούς χώρους.

Το ιπτάμενο ταξί θα αναπτύσσει ταχύτητα άνω των 300 χιλιομέτρων την ώρα και θα έχει ακτίνα δράσης έως 100 χιλιομέτρων χωρίς επαναφόρτιση της μπαταρίας του, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Ρόιτερς. Τα πρώτα ιπτάμενα ταξί θα έχουν πιλότο, αλλά εν καιρώ θα γίνουν αυτόνομα.

Η εταιρεία θα πρέπει πάντως να πείσει προηγουμένως την αρμόδια εποπτική Αρχή των ΗΠΑ (Federal Aviation Administration), καθώς και το κοινό, ότι τα ιπτάμενα οχήματά της θα είναι ασφαλή για όλους. Στρατηγικός στόχος της Uber είναι να πείσει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα ιδιόκτητα αυτοκίνητά τους και να χρησιμοποιούν ευρέως την υπηρεσία της μέσα στις πόλεις.

Μεταξύ άλλων, οραματίζεται μια σειρά από «πιάτσες αεροταξί» σε κάθε πόλη. Και άλλες εταιρείες εκτός από την Uber κάνουν παρόμοια σχέδια.

Η Uber φαίνεται να προηγείται, καθώς παράλληλα ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, τη NASA, για να αναπτύξουν από κοινού τεχνολογίες για την ενάερια μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων μέσα στις πόλεις.

Είναι η δεύτερη συμφωνία μεταξύ Uber και NASA. Πέρυσι το Νοέμβριο, ανακοινώθηκε ότι θα συνεργασθούν για την ανάπτυξη λογισμικού που θα χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση των διαδρομών των ιπτάμενων ταξί, κάτι ανάλογο δηλαδή με το λογισμικό για τα συμβατικά οχήματα της Uber στους δρόμους.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ NASAdroneιπτάμενα ταξίUber
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο