LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Social mediaΔημοσίευση: 08 Απριλίου 2018 19:50

Emoji για άτομα με αναπηρίες

Νέα emojiis για τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες.

Emoji - ΑΜΕΑ - ειδικές ανάγκες

Δίνουμε την προσοχή που χρειάζεται στους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες; Μάλλον όχι, αν κρίνει κανείς από τη συμπεριφορά εποχούμενων που αφήνουν τα οχήματά τους ακριβώς στα σημεία όπου υπάρχει ράμπα για πρόσβαση στο πεζοδρόμιο κάποιου που κινείται με αναπηρικό καροτσάκι. Και δεν είναι μόνον όσοι έχουν κινητικά προβλήματα.

Υπάρχουν συνάνθρωποι μας που έχουν πρόβλημα όρασης (αλήθεια τι μέριμνα υπάρχει ώστε να μπορούν να διασχίσουν έναν δρόμο από τη διάβαση πεζών;). Υπάρχουν άλλοι που έχουν πρόβλημα ακοής (πώς συμπεριφέρονται σε αυτούς οι κατά κανόνα βιαστικοί αυτοκινητιστές και μοτοσικλετιστές;). Ο κατάλογος είναι μεγάλος. Το συμπέρασμα είναι σκληρό. Αυτοί οι συνάνθρωποί μας, απλά δεν υπάρχουν για όλους όσοι είναι υγιείς, αρτιμελείς.

Αυτό το οποίο είναι ζητούμενο στον πραγματικό, τον τρισδιάστατο κόσμο ίσως ήρθε η ώρα να αντιμετωπιστεί με τον δέοντα σεβασμό στον εικονικό κόσμο. Ήρθε η ώρα που προτείνεται να εμπλουτιστεί το λεξιλόγιο της βασικής επικοινωνίας στο Ίντερνετ με σύμβολα-λέξεις - emojis δηλαδή -, που αφορούν την κατάσταση αυτών των συνανθρώπων μας: η Apple προτείνει μια σειρά από 13 emojis, συμπεριλαμβανομένου ενός με σκύλο-οδηγό τυφλού, ενός με βοήθημα ακοής, ενός με μπαστουνάκι τυφλού, ενός με άνθρωπο σε αναπηρικό καροτσάκι κλπ. Για να καταλήξει στα σχέδια των emojis τα οποία προτείνει, συνεργάστηκε με το American Counsil of the Blind, την Cerebral Palsy Association και την National Association of the Deaf.

«Ένας στους επτά ανθρώπους σ' όλον τον κόσμο έχει ένα είδος ειδικής ανάγκης» σημείωσε, στην υποβολή της πρότασής της, η Apple. «Η τωρινή επιλογή των emojis δίνει μια ευρεία αναπαράσταση ανθρώπων, δραστηριοτήτων, αντικειμένων που έχει νόημα για το ευρύ κοινό, αλλά πολύ λίγα από αυτά μιλούν στις εμπειρίες ζωής των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες» τόνισε. «Πιστεύουμε ότι αυτή η πρόταση είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αναπαράστασης πιο διαφορετικών ατόμων, και πιστεύουμε ότι θα πυροδοτήσει έναν παγκόσμιο διάλογο για την καλύτερη αναπαράσταση ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Το να προστεθούν emojis που είναι εμβλήματα των εμπειριών ζωής των χρηστών βοηθά την προαγωγή μιας κουλτούρας με έμφαση στη διαφορετικότητα, μιας κουλτούρας που ενσωματώνει και τις ειδικές ανάγκες» καταλήγει η πρόταση.

Αναμένοντας τη συνάντηση του Απριλίου της Unicode, που αποφασίζει ποια emojis θα χρησιμοποιηθούν και τι θα αναπαριστούν, κι έχοντας κατά νου ότι οι καινούργιες γενιές σερφάρουν στο Διαδίκτυο από πολύ μικρή ηλικία, εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στα νέα παιδιά που θα γαλουχηθούν με διαφορετική νοοτροπία από τη δική μας. Και θα «περιλαμβάνουν» στην καθημερινή ζωή τους και τους συμπολίτες τους με ειδικές ανάγκες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο