LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 24 Μαρτίου 2018 20:53

Στο σκοτάδι εμβληματικά μνημεία για την “Ωρα της Γης 2018”

Ένα αποφασιστικό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος στέλνουν απόψε εκατομμύρια πολίτες όλου του πλανήτη...

Ακρόπολη - Ώρα της γης

Από το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ έως τις πυραμίδες της Αιγύπτου, εμβληματικά μνημεία βυθίστηκαν απόψε στο σκοτάδι κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης "Ώρας για τον Πλανήτη" με στόχο όπως πάντα την κινητοποίηση κατά της κλιματικής αλλαγής, αλλά και γενικότερα την προστασία της φύσης, ένας στόχος που προστέθηκε στη φετινή διοργάνωση.

Στις 20.30' τοπική ώρα πολλά κτίρια και μνημεία βυθίστηκαν στο σκοτάδι, όπως η Ακρόπολη και η Βουλή των Ελλήνων, η οποία ενώνει τη φωνή της με περιβαλλοντικές οργανώσεις και πολλούς κρατικούς φορείς στη χώρα μας για τη σωτηρία του Πλανήτη. 

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο συμμετέχει άλλστε εδώ και χρόνια με δράσεις για τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος από τη λειτουργία του, ιδιαίτερα με παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των κτηριακών του εγκαταστάσεων, δραστικότατη μείωση της χρήσης χαρτιού με την εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος ψηφιακής διαχείρισης εγγράφων και ανακύκλωσης χαρτιού, με ανακύκλωση πλαστικών υλικών, μπαταριών και ηλεκτρονικών συσκευών, αλλά και με πολλές ακόμα παρόμοιες δράσεις.

Ωστόσο, φέτος οι διοργανωτές πέρα από τη δράση κατά της υπερθέρμανσης, κάλεσαν σε δράση υπέρ της προστασίας της φύσης τη στιγμή που αρχίζει στην Κολομβία η σύνοδος των ειδικών της Διακυβερνητικής Πλατφόρμας για τη Βιοποικιλότητα και τις Υπηρεσίες Οικοσυστήματος (IPBES) που αναμένεται να αποφανθεί για την κατάσταση της πανίδας, της χλωρίδας και των εδαφών.

Νωρίτερα, προτροπή σε όλους να συμμετάσχουν στην Ώρα της Γης απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από την Κοινοτική Αίθουσα του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας στους πρόποδες Ταταούλων.

Μετά τον εσπερινό στον Ιερό Ναό όπου χοροστάτησε, παραμονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος ανακοίνωσε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα συμμετάσχει στη συμβολική κίνηση της WWF για την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του πλανήτη και θα κλείσει τα φώτα στην ορισμένη ώρα.

Είναι γνωστή η ευαισθησία του Οικουμενικού Πατριάρχη σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς μάλιστα έχει πρωτοστατήσει σε σχετικά ζητήματα, έχει λάβει πρωτοβουλίες και έχει πραγματοποιήσει συνέδρια προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ Ώρα της Γης
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τεντόγλου: Ήταν ο χειρότερος αγώνας μου07:17ΗΠΑ: Ένοπλος σκότωσε 3 αστυνομικούς σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας07:04Παύλος Φύσσας: Η δολοφονία, η δίκη της Χρυσής Αυγής και η ιστορική απόφαση06:50Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου06:37Μητσοτάκης – ANT1: Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη του πρωθυπουργού06:23Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:09Πάτρα: Νεκρός εντοπίστηκε 68χρονος έξω από το σπίτι του23:59Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρή 4χρονη που έπεσε από μπαλκόνι23:43Παναθηναϊκός: Οριστική συμφωνία με Κόντη - Αναλαμβάνει υπηρεσιακός 23:23Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Πρωθυπουργό εκλέγει ο λαός και όχι οι παράγοντες23:09Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Ξοδεύαμε σαν να μην υπάρχει αύριο22:55Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε και η δεύτερη σορός που είχε εντοπιστεί στον Θερμαϊκό22:41Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κεφαλονιά22:27Λίβανος: Τουλάχιστον δύο νεκροί εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος στη Μπάαλμεκ22:13Champions League: Η Πάφος των 10 παικτών «πέρασε χειροπέδες» στον Ολυμπιακό21:59Στο Καπιτώλιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος21:31Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου21:17Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους21:08Ο Λεβαδειακός διέσυρε τον ΠΑΟΚ με 4-120:54Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1 για Μεταναστευτικό: Καμία Κρήτη δεν έχει βουλιάξει20:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο