LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Social mediaΔημοσίευση: 19 Μαρτίου 2018 12:10

Το Facebook μπλόκαρε πίνακα του Ντελακρουά με την γυναίκα σύμβολο της Γαλλίας

Το Facebook λογόκρινε διάσημο πίνακα του Ντεκακρουά λόγω… γυμνού και μετά ζήτησε συγγνώμη.

η ελευθερία οδηγεί το λαό - πίνακας - Ντελακρουά

Το Facebook παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος που απαγόρευσε προσωρινά μια διαφήμιση στην οποία χρησιμοποιείτο ο διάσημος ρομαντικός πίνακας του Ευγένιου Ντελακρουά «Η Ελευθερία οδηγεί το Λαό», εμπνευσμένο από τη γαλλική επανάσταση του 1830. Η απαγόρευση είχε γίνει, επειδή ο πίνακας απεικονίζει μια γυμνόστηθη γυναίκα να κρατά μια γαλλική σημαία.

Ο πίνακας, που δεν απεικονίζει μια τυχαία γυναίκα, αλλά τη Μαριάν, το εθνικό σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας, η οποία έχει αποτυπωθεί και σε γαλλικό χαρτονόμισμα, είχε αξιοποιηθεί σε μια online διαφημιστική καμπάνια για ένα θεατρικό έργο που θα ανέβει στο Παρίσι.

Όμως, την περασμένη εβδομάδα η λογοκρισία του Facebook «έκοψε» τη διαφήμιση και μαζί τον πίνακα, όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης του έργου Ζοσλί Φιορινά. Όπως είπε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, «ένα μόλις τέταρτο της ώρας μετά το ξεκίνημα της διαφήμισης, αυτή μπλοκαρίστηκε και η εταιρεία (σ.σ. Facebook) μας είπε ότι δεν μπορεί να δείχνει γυμνό».

Στη συνέχεια, ο ίδιος ανάρτησε μια νέα διαφήμιση με τον ίδιο πίνακα, όπου όμως τα στήθη της «Ελευθερίας» είχαν καλυφθεί με ένα μπάνερ που έγραφε «λογοκριμένο από το Facebook». Αυτή η διαφήμιση δεν απαγορεύθηκε.

Την Κυριακή, το Facebook ζήτησε συγγνώμη για το ζήλο του. Όπως δήλωσε το διευθυντικό στέλεχος του αμερικανικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης στο Παρίσι Ελοντί Λαρσίς, «το έργο 'Η Ελευθερία οδηγεί το Λαό' έχει τη θέση του στο Facebook...Πληροφορήσαμε αμέσως τον χρήστη ότι συνεπώς εγκρίνεται η χρήση του πίνακα από αυτόν».

«Προκειμένου να προστατεύσουμε την ακεραιότητα της υπηρεσίας μας, επαληθεύουμε εκατομμύρια εικόνες που δημοσιοποιούνται κάθε εβδομάδα και μερικές φορές κάνουμε λάθη» είπε η Λαρσίς.

Την Πέμπτη, ένα δικαστήριο της γαλλικής πρωτεύουσας απέρριψε τις κατηγορίες ενός Γάλλου δασκάλου, ο οποίος ζητούσε αποζημίωση, επειδή, σύμφωνα με τη μήνυσή του, το Facebook είχε λογοκρίνει τη σελίδα του, όταν ανάρτησε ένα γυμνό πίνακα του Γκιστάβ Κουρμπέ. Το δικαστήριο πάντως επεσήμανε ότι το Facebook έκανε λάθος που δεν εξήγησε στον χρήστη τους λόγους για την απόφασή του.

Θα τρίζουν στον τάφο τους τα κόκαλα του Ντελακρουά, του Κουρμπέ και πολλών άλλων...

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:3621η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”06:30Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία06:15Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Ολυμπιακή Φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο22:42Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο