LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 14 Μαρτίου 2018 00:05

Στην αγορά το πρώτο αυτοκίνητο που… πετάει – Στοιχίζει 499000 ευρώ (βίντεο)

Την επίσημη πρεμιέρα του στο Σαλόνι της Γενεύης έκανε το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο.

ιπτάμενο αυτοκίνητο  - PAL-V

Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο που είναι διαθέσιμο προς πώληση παρουσιάζεται στο 88ο Σαλόνι της Γενεύης. Αποτελεί δημιούργημα της ολλανδικής εταιρίας PAL-V και έχει ήδη δεχθεί παραγγελίες από πελάτες που θα το χρησιμοποιήσουν σε χώρες σε όλες τις ηπείρους. Κινείται σαν αυτοκίνητο και στη συνέχεια μπορεί να μετατραπεί σε ελικόπτερο. Μπορεί να πετάξει σε υψόμετρο μέχρι και 11,000 πόδια αφού με τη διαδικασία μετατροπής να εκτελείται σε λιγότερο από 10λεπτά. Κοστίζει 499.000 ευρώ και αρχικά θα παραχθεί σε 90 τεμάχια, ενώ θα υπάρξει μια επόμενη έκδοση "Liberty Sport Edition" η οποία θα κοστίζει 299.000 ευρώ.

«Το ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα του, μπορείς να οδηγήσεις, μπορείς να πετάξεις υπακούοντας στους κανονισμούς, είναι πιστοποιημένο για να πετά και να οδηγείται» τονίζει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υπεύθυνος πτητικής εκπαίδευσης Τζορτζ Τίλσεν (George Tielen), ο οποίος έδωσε περισσότερα στοιχεία για την εταιρεία που σχεδίασε το μοντέλο. «Η έδρα μας είναι σε μια περιοχή που βρίσκεται μια ώρα από το Άμστερνταμ. Ξεκινήσαμε πριν από δέκα χρόνια περίπου, κατασκευάσαμε ένα πρωτότυπο πριν από τρία χρόνια, πιστοποιήθηκε και τώρα κατασκευάσαμε την εμπορική έκδοση του αυτοκινήτου».

ιπτάμενο αυτοκίνητο  - PAL-V

Ο ίδιος ανακοίνωσε σε πρώτη φάση και τις προδιαγραφές του ιπτάμενου αυτοκινήτου. «Πετάει με ταχύτητα 180χλμ/ώρα και μετά έχεις μια αυτονομία 500 χιλιομέτρων, ενώ οδηγείται με ταχύτητα μέχρι και 160χλμ/ώρα και μπορείς να διανύσεις απόσταση 1300 χιλιομέτρων με ένα ρεζερβουάρ. Είναι ένα gyrocopter και όχι ένα ελικόπτερο. Πολλές φορές νομίζουν ότι είναι ελικόπτερο, αλλά είναι gyrocopter που είναι πολύ σταθερό και έτσι είναι ένα πολύ σταθερό αεροσκάφος, πολύ εύκολο στην εκμάθηση» επισήμανε ο υπεύθυνος Πτητικής Εκπαίδευσης.

Τέλος, διαχώρισε τις δύο εκδόσεις επισημαίνοντας πως «υπάρχουν 90 περιορισμένης έκδοσης αυτοκίνητα που έχουν τιμή 500.000 ευρώ και εκείνα που θα ακολουθήσουν μετά από αυτά θα κοστίζουν 300.000 ευρώ. Έχουμε ήδη πουλήσει 100 και οι πελάτες μας είναι από όλο τον κόσμο».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή23:59Champions League: Πρωταθλήτρια η "διαστημική" Παρί για πρώτη φορά στην ιστορία της23:49Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Σπάτα και Ασπρόπυργο23:39Βάλερι Μαχάφεϊ: «Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός του "Desperate Housewives"23:24Βουλή: Την Τρίτη αρχίζει η επεξεργασία του νέου ΚΟΚ23:10Κυλλήνη: Πολυτελές αυτοκίνητο τράκαρε με τρακτέρ (εικόνες)22:55Στον Λευκό Οίκο ο Μερτς την Πέμπτη – Πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ ως καγκελάριος22:41Πύργος: Καταδίωξη και προσαγωγές μετά από άγριο καβγά ανηλίκων 22:25Γάζα: Η Χαμάς λέει ότι απάντησε στην πρόταση εκεχειρίας του Γουίτκοφ22:11Αυτό είναι το κρησφύγετο του Τούρκου που πυροβόλησε τα στελέχη της ΕΥΠ (βίντεο)21:56Υγεία - ΗΠΑ: Αύξηση των θανάτων από καρκίνο λόγω αλκοόλ21:40Βέλγιο: Οδοντίατρος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 55 ασθενών του21:26Ασπρόπυργος: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά21:12Μονή Σινά: Την Δευτέρα η ελληνική αντιπροσωπεία στην Αίγυπτο 20:58Champions League: Άγρια συμπλοκή στο μετρό του Μονάχου μεταξύ οπαδών της Ίντερ και της Παρί (βίντεο) 20:41Βόλος: Καθάρα τα νερά σε όλες τις πολυσύχναστες ακτές20:27Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Δεν έχω μεγάλη πίστη στο Ιράν αλλά έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην κυρία διαπραγματευτική ισχύ του Τραμπ20:11ΗΠΑ: Αμερικανοί επιστήμονες λένε ότι ανακάλυψαν πλανήτη νάνο στα όρια του ηλιακού μας συστήματος19:57ΝΒΑ: Ο Γουίλιαμσον αρνείται την κατηγορία για βιασμό19:40Νιγηρία: Στους 151 ο αριθμός των νεκρών από τις ξαφνικές πλημμύρες19:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο