LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 09 Μαρτίου 2018 18:48

Σε πλήρη δράση η πρώτη “Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων”

Πάγιος και στρατηγικός συνεργάτης του CSIi, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης “Κάθε Παιδί, μια Αγκαλιά”.

CSI

Στη σύγχρονη εποχή που η εξέλιξη της τεχνολογίας και του διαδικτύου επιδρά άμεσα στην καθημερινότητα των παιδιών, η ανάγκη των γονέων για εκμάθηση ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο είναι ολοένα και πιο επιτακτική.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Κάθε Παιδί μια Αγκαλιά» ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ είναι πάγιος και στρατηγικός συνεργάτης του CSII.

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ δίνει την δυνατότητα σε όλους τους γονείς να λάβουν εφόδια και πρακτικές λύσεις πραγματοποιώντας την Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων.

Ήδη, το Μάρτιο, περισσότεροι από 30 γονείς που εργάζονται στον ΑΝΤ1 παρακολούθησαν το σεμινάριο, ενώ το επόμενο, αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο.

Μέσα από ένα 8ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας ενός μήνα, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για ζητήματα σχετικά με τα νέα ψηφιακά φαινόμενα, την έκθεση στα Social Media, το online Gaming, τα Chatroom, το Cyber Bullying αλλά και τους διαδικτυακούς κινδύνους με τους οποίους το παιδί και ο έφηβος έρχονται αντιμέτωποι.

Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων - CSII

Οι γονείς μέσω αυτής της εκπαίδευσης θα λάβουν γνώση για τεχνικά ζητήματα και τη ψυχολογική διαχείριση σχετικών φαινομένων, ώστε να είναι σε θέση να επικοινωνούν αποτελεσματικά με τα παιδιά τους.

Τα μαθήματα θα γίνονται εξ αποστάσεως, σε πραγματικό χρόνο από καταρτισμένους εισηγητές, 4 φορές το μήνα (2 ώρες/εβδομάδα). Θεματολογία των αναφερόμενων σεμιναρίων ανά ενότητα: 

  • Εισαγωγή στο διαδίκτυο: Βασικές έννοιες
  • Προσωπικά δεδομένα: Διαχείριση και πρακτικές προστασίας
  • Κοινωνικά δίκτυα, chatrooms και σχέσεις στο διαδίκτυο
  • Διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού ρίσκου: Κίνητρα, επιρρέπεια, σημάδια αναγνώρισης, πρόληψη, αντιμετώπιση και ο ρόλος του γονέα στη διατήρηση των φαινομένων (cases studies)
  • Διαδίκτυο, προσωπικότητα του παιδιού ή του εφήβου και ψυχικές διαταραχές
  • Επικοινωνία μέσα στην οικογένεια και τρόποι αντιμετώπισης πιθανών προβλημάτων (case studies)
  • Πρακτικές λύσεις σε ψυχολογικά και συναισθηματικά ζητήματα
  • Πρακτικές λύσεις σε τεχνικά ζητήματα.
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλεί να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο