LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 13 Φεβρουαρίου 2018 18:53

Ρομπότ σκιέρ... στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (βίντεο)

Ρομποτικοί σκιέρ έκαναν τους δικούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας.

Ρομπότ σκιέρ - Ski Robot Challenge

Οι δυνατοί άνεμοι που φυσούσαν τη Δευτέρα στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας, όπου διεξάγονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, έκαναν δύσκολη τη ζωή των αλπικών σκιέρ. Όμως σε μια γειτονική πίστα δεν φάνηκε να έχουν παρόμοιο πρόβλημα τα ρομπότ σκιέρ που είχαν τους δικούς τους αγώνες.

Ρομπότ διαφόρων μεγεθών και σχημάτων κατέβαιναν -όταν δεν έχαναν την ισορροπία τους και δεν κουτρουβαλούσαν- την πλαγιά του χιονοδρομικού κέντρου Γουέλι Χίλι, σε απόσταση οδήγησης μιας ώρας από την Πιονγκτσάνγκ.

Οκτώ ρομποτικές ομάδες από πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα και μία εταιρεία ανταγωνίσθηκαν στο διαγωνισμό σκι "Ski Robot Challenge". Τελικά τη νίκη και το έπαθλο των 10.000 δολαρίων κατέκτησε η ομάδα TAEKWAN-V, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Όλοι οι ρομποτικοί σκιέρ είχαν ύψος άνω των 50 εκατοστών, στέκονταν στα δύο πόδια τους και διέθεταν κάμερα και αισθητήρες για να ξέρουν πού πάνε και πότε πρέπει να ελιχθούν, αποφεύγοντας τα μπηγμένα στο χιόνι κοντάρια με τα σημαιάκια, καθώς κατέβαιναν μια διαδρομή για αρχάριους.

Ρομπότ σκιέρ - Ski Robot Challenge

Σε αυτή τη φάση, ο διαγωνισμός είχε απλώς χαρακτήρα επίδειξης και ανάδειξης των προόδων της ρομποτικής τεχνολογίας. Όμως, όπως είπε ο οργανωτής Κιμ Ντονγκ-ουκ, «νομίζω ότι στο μέλλον τα ρομπότ θα έχουν κανονικά τους δικούς τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες, στο περιθώριο των αγώνων που κάνουν οι άνθρωποι».

Ρομπότ σκιέρ - Ski Robot Challenge

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο