LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 17 Μαρτίου 2018 20:06

Ο τρόπος που πληκτρολογείς “μαρτυρά” το φύλο σου

Όπως η κάμερα του υπολογιστή βλέπει το πρόσωπο του χρήστη, έτσι και το πληκτρολόγιο «ξέρει» αν είσαι άνδρας ή γυναίκα.

AP - Υπολογιστής - πληκτρολόγιο

Έλληνες ειδικοί της πληροφορικής ανέπτυξαν ένα πρόγραμμα λογισμικού που αναλύει την πληκτρολόγηση του χρήστη και αναγνωρίζει, από αυτό και μόνο, ποιο είναι το φύλο του.

Η καινοτόμος μέθοδος έχει πετύχει ακρίβεια έως 96% -μεγαλύτερη από κάθε άλλη ανάλογη προσπάθεια έως τώρα- στο να αναγνωρίζει κάθε φορά, αν γράφει άνδρας ή γυναίκα στον υπολογιστή. Το πετυχαίνει διακρίνοντας τις πολλές ανεπαίσθητες διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, όσον αφορά τον τρόπο που χτυπούν τα πλήκτρα, ιδίως μερικά από αυτά.

Οι ερευνητές Γιάννης Τσιμπερίδης, Αλέξανδρος Καράκος (αναπληρωτής καθηγητής) και Αυγερινός Αραμπατζής (επίκουρος καθηγητής) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό τεχνολογίας «Digital Investigation», σύμφωνα με το «Science», εγκατέστησαν σε υπολογιστές 75 εθελοντών (36 ανδρών και 39 γυναικών) λογισμικό που παρακολουθούσε κάθε μέρα επί δέκα μήνες τη χρήση του πληκτρολογίου.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές δημιούργησαν ένα πρόγραμμα, το ISqueezeU, το οποίο, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της δεκάμηνης παρακολούθησης που προηγήθηκε, έμαθε να διακρίνει τα «ανδρικά» και τα «γυναικεία » χαρακτηριστικά στην πληκτρολόγηση, όπως πόσο χρόνο μένει πατημένο ένα πλήκτρο και πόσος χρόνος περνά ανάμεσα σε δύο διαδοχικά πατήματα πλήκτρων.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές διαφορές μεταξύ ανδρών-γυναικών είναι ο χρόνος που περνά ανάμεσα στην πληκτρολόγηση του γράμματος Ν και στη συνέχεια του Ο, καθώς επίσης ανάμεσα στα γράμματα Μ και Ο.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι η αναγνώριση του φύλου κάποιου άγνωστου χρήστη είναι χρήσιμη σε διάφορες περιπτώσεις, ιδίως για την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας. Στόχος τους είναι να αυξήσουν στο μέλλον κι άλλο την ακρίβεια της μεθόδου τους.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καλάβρυτα: Έκρηξη σε σπίτι από μηχάνημα οξυγόνου - Τραυματίστηκε 80χρονος (εικόνες)14:49Μπλόκο Νίκαιας: Βανδάλισαν τρακτέρ αγροτών που πήγαν στην συνάντηση με τον Μητσοτάκη (εικόνες)14:35Σε εξέλιξη η συνάντηση Χατζηδάκη - Τσιάρα με εκπροσώπους 14 αγροτικών μπλόκων 14:21Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ για το black out στο FIR Αθηνών14:07Ιράν: Βίαιη καταστολή και "γρήγορες" δίκες εναντίον διαδηλωτών - Τουλάχιστον 2.571 νεκροί13:52Black out στο FIR Αθηνών: Παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ ζητά ο Χρίστος Δήμας13:38Πιερρακάκης για 10ετές ομόλογο: "Απάντηση" σε όσους αμφισβητούν την αξία της επενδυτικής βαθμίδας13:24Συνάντηση Κικίλια - Γεραπετρίτη μετά τις επιθέσεις με drones σε ελληνικής διαχείρισης δεξαμενόπλοια 13:10Τέλος το ΣΔΟΕ, έρχεται η "ΔΕΟΣ" – Πώς θα λειτουργεί12:55Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Αραχωβίτης: Στον μοιρασμό του εθνικού αποθέματος υπάρχει μετά το 2019 μία εκτόξευση12:40Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας: Το πόρισμα καταδεικνύει διοικητικό αλαλούμ και σοβαρότατες διοικητικές ευθύνες12:26Τουρκία: Φρίκη δίχως τέλος στη Σμύρνη - Στραγγάλισε τη Μιχριμπάν και την έθαψε στο δάσος12:12Ασπρόπυργος: Ειδική αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις και ξήλωμα παράνομων καλωδίων11:58Γερμανία: Η ηγεσία του Ιράν έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση 11:44Συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Τουρκίας διωκόμενος με ερυθρά αγγελία της INTERPOL11:30ΠΕΟ Λιβαδειάς - Θήβας: Σύγκρουση νταλίκας με αγροτικό όχημα - Νεκρός ένας 41χρονος (εικόνες)11:16Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)11:02Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 22χρονου για επικίνδυνη οδήγηση - Έτρεχε με 167 χλμ/ώρα10:48Παναθηναϊκός: Χωρίς τον Ναν στο Μόναχο10:34Τσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)10:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο