LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 23 Ιανουαρίου 2018 18:49

Η Ρωσία φιλοδοξεί να αποκτήσει τον δικό της Διαστημικό Σταθμό

Εκτόξευση 150 δορυφόρων έως το 2025 και αποστολή στη Σελήνη περιλαμβάνονται στα μεγαλεπήβολα σχέδια της Roscosmos.

ΡΩΣΙΚΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - ROSCOSMOS

Η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία “Roscosmos”, στο πλαίσιο ενός μεγαλεπήβολου διαστημικού προγράμματος, προγραμματίζει να εκτοξεύσει 150 δορυφόρους έως το 2025, να δημιουργήσει τον δικό της Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και να ξεκινήσει αποστολές στην Σελήνη με διαστημόπλοια νέας γενιάς.

Ο γενικός διευθυντής της, Ίγκορ Καμαρόφ, ανακοίνωσε σήμερα ότι «την περίοδο έως το 2025 (που είναι η περίοδος εφαρμογής του νέου διαστημικού προγράμματος της Ρωσίας), η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία προγραμματίζει να ανανεώσει σημαντικά το δορυφορικό της σύστημα και να πραγματοποιήσει περισσότερες από 150 εκτοξεύσεις δορυφόρων, αυξάνοντας αισθητά τον αριθμό των δορυφόρων που θα τεθούν σε τροχιά.

Στόχος αυτού του προγράμματος είναι να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει το ρωσικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης Glonass όσον αφορά τις εγγυήσεις της παγκόσμιας ασφάλειας και τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας.

Αναφερόμενος στις προοπτικές αυτές ο Καμαρόφ υπογράμμισε την σημασία που δίνει σ’ αυτές το τελευταίο διάστημα η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία, η οποία έχει πεισθεί, όπως είπε, ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός τέτοιου δορυφορικού συστήματος. Προσέθεσε μάλιστα ότι «στο προσεχές μέλλον το θέμα αυτό πρέπει να μελετηθεί και να τεθούν οι αντίστοιχοι στόχοι».

ΡΩΣΙΚΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - ROSCOSMOS

Ο γενικός διευθυντής της Roscosmos, Ιγκόρ Καμαρόφ, αναφερόμενος σε μελλοντικές αποστολές στον Άρη , δήλωσε ότι για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν έχει δοθεί εντολή στις επιχειρήσεις του διαστημικού τομέα να σχεδιάσουν νέους πυραυλοκινητήρες με υλικά υψηλής τεχνολογίας

Στο μεταξύ η Ρωσία προγραμματίζει το 2019 να ολοκληρώσει την δεύτερη φάση της κατασκευής του ρωσικού τμήματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) και να εντάξει σ’ αυτό τρεις νέες κάψουλες, δήλωσε ο γενικός σχεδιαστής των επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων Γιεβγκένι Μάρκιν, επισημαίνοντας ότι «οι κάψουλες αυτές είναι σχεδιασμένες κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτελέσουν την βάση για την δημιουργία ενός αυτοτελούς ρωσικού διαστημικού σταθμού».

Ο Γιεβγκένι Μάρκιν αναφέρθηκε επίσης και στο νέο διαστημόπλοιο “Federatsia” το οποίο θα μπορεί να προσγειωθεί στην Σελήνη με ακρίβεια επτά χιλιομέτρων. Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα του νέου διαστημοπλοίου είπε ότι η κάψουλα προσελήνωσης (σεληνάκατος), που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι 10 φορές, θα μπορεί να πραγματοποιήσει ομαλή προσγείωση με ακρίβεια έως επτά χιλιόμετρα, θα διασφαλίζει τη διάσωση του πληρώματος καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής του στη Σελήνη σε περίπτωση ανάγκης και θα είναι αναβαθμισμένο ως προς τις ανέσεις για το πλήρωμα του.

Έκλειψη Σελήνης

Στόχος του διαστημικού προγράμματος που αφορά την Σελήνη είναι, σύμφωνα με τον Μίκριν, οι επισκέψεις στην βάση που θα δημιουργηθεί στην Σελήνη, μέσω της οποίας μπορεί να πραγματοποιείται εξόρυξη και επεξεργασία σπάνιου ορυκτού πλούτου.

Το τελευταίας τεχνολογίας διαστημόπλοιο “Federatsia”, θα μεταφέρει ανθρώπους και φορτία στο διάστημα αλλά και στην Σελήνη. Το πλήρωμα του θα είναι έως τέσσερις κοσμοναύτες. Το διαστημόπλοιο θα μπορεί να βρίσκεται σε τροχιά αυτόνομης πτήσης έως 30 ημέρες , ενώ στον διαστημικό σταθμό έως έναν χρόνο. Ανάλογα με τις τροποποιήσεις που θα γίνονται σ’ αυτό το διαστημόπλοιο θα μπορεί να έχει τέσσερις ή πέντε θέσεις επιβαινόντων. Το πρώτο διαστημόπλοιο “Federatsia”, που θα κατασκευαστεί κατά 80% από σύνθετα υλικά, προγραμματίζεται να έχει κατασκευαστεί έως το 2021.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέρκυρα: Τραυματισμός 11χρονου μετά από σύγκρουση jet ski με φουσκωτό16:09Φινλανδία: 30χρονος βουλευτής βρέθηκε νεκρός στο κοινοβούλιο15:53Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:39Λέσβος: Προσαγωγή 55χρονου για εμπρησμούς15:24Φοιτητικό ρεύμα: Πώς να επιλέξω το κατάλληλο πρόγραμμα;15:10Ρωσία - Ουκρανία: Η Βέρνη θα προσφέρει ασυλία στον Πούτιν, αν "έρθει για μια ειρηνευτική διάσκεψη", λέει ο Ελβετός ΥΠΕΞ14:56Ταυτοποιήθηκαν τρεις οπαδοί για επίθεση σε φίλαθλο σε γήπεδο της Θεσσαλονίκης14:42Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων14:28Ισπανία: Οι πυρκαγιές έκαψαν επιπλέον 300.000 στρέμματα σε ένα 24ωρο14:14Αιτωλικό: Ανήλικοι εντοπίστηκαν μεθυσμένοι σε παγκάκι - Συνελήφθησαν οι γονείς14:00Πέλλα: Σκοτώθηκε 30χρονος πέφτοντας από τρακτέρ13:45Χαλάνδρι: Ποινική δίωξη στον δράστη της άγριας επίθεσης με μαχαίρι σε βάρος της 47χρονης γυναίκας13:31Προϋπολογισμός: Μία "ανάσα" από τα 8 δις το πρωτογενές πλεόνασμα στο 7μηνο 13:17Τένις: Τσιτσιπάς και Σάκκαρη κέρδισαν θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη13:02Πού θα συναντηθούν Πούτιν – Ζελένσκι 12:48Θάσος: Νεαρός λουόμενος πνίγηκε στη θάλασσα12:32Χαλάνδρι: Στην Ευελπίδων ο 28χρονος δράστης που μαχαίρωσε θανάσιμα τη 47χρονη 12:17Σύλληψη 55χρονου για εμπρησμό στην Πάρνηθα το 200512:02Σέρρες: Συνελήφθη παράτυπος μετανάστης που είχε αποδράσει από κλειστή δομή 11:46Προσωπικός αριθμός: Αρχίζει η αυτόματη απόδοση του11:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο