LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 11 Δεκεμβρίου 2017 23:02

ΕΕΤΤ: Υπογραφή συμβάσεων παραχώρησης για τη χρήση φάσματος στη ζώνη των 1800 MHz

Η χορήγηση των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 1800 MHz αναδεικνύει τη δυναμική της κινητής ευρυζωνικότητας στην ελληνική αγορά...

ΕΕΤΤ - χρήση φάσματος

Με την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης από τον Πρόεδρο της ΕΕΤΤ, Καθηγητή Δημ. Τσαμάκη, και τους επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ, της Vodafone Ελλάδας και της WIND Ελλάς, κ.κ. Μ. Τσαμάζ, Χ. Μπρουμίδη και Ν. Ζαρκαλή, αντίστοιχα, ολοκληρώθηκε σήμερα και επίσημα η διαδικασία χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 1800 MHz, που σχεδίασε και υλοποίησε, με επιτυχία, η ΕΕΤΤ.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ρυθμιστικής Αρχής, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Καθ. Δημ. Τσαμάκης, τόνισε ότι: «Η χορήγηση των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 1800 MHz αναδεικνύει τη δυναμική της κινητής ευρυζωνικότητας στην ελληνική αγορά και αποδεικνύει ότι ο τομέας των ηλεκτρονικών επικοινωνιών αποτελεί κομβικό σημείο για την επιχειρηματικότητα, την προώθηση επενδύσεων σε νέες καινοτόμες τεχνολογίες και την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας. Στο σύγχρονο ευρυζωνικό περιβάλλον, οι καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, αξιοποιώντας στο έπακρον τις δυνατότητες που παρέχει σήμερα η τεχνολογία. Επίσης, με τη συγκεκριμένη διαδικασία, εξασφαλίστηκε σε δημοσιονομικό επίπεδο έσοδα ύψους 201,45 εκατ. ευρώ. Στόχο της ΕΕΤΤ αποτελεί πάντα να δημιουργεί ένα ευέλικτο ρυθμιστικό πλαίσιο που να συμπορεύεται με τις τρέχουσες και μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις.»

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μ. Τσαμάζ, επισήμανε τα εξής: «Ο Όμιλος ΟΤΕ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ψηφιακή ανάπτυξη, φτιάχνοντας τις υποδομές δικτύων που χρειάζεται η χώρα και η κοινωνία στη νέα ψηφιακή εποχή. Η νέα, μεγάλη επένδυσή μας ύψους 83 εκατ. ευρώ για το φάσμα, έρχεται να προστεθεί στο 1,5 δισ. ευρώ επενδύσεων που έχουμε εξαγγείλει μέχρι το 2020 για να φτιάξουμε τις ψηφιακές λεωφόρους του μέλλοντος. Έτσι, εξασφαλίζουμε για τους πελάτες μας κορυφαία ποιότητα επικοινωνίας και mobile internet και προετοιμαζόμαστε για το 5G. Με την τεχνολογία, φτιάχνουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους.»

ΕΕΤΤ - χρήση φάσματος

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, κ. Χ. Μπρουμίδης, δήλωσε: «Με αίσθημα ευθύνης και με μία φιλόδοξη στρατηγική για την ανάπτυξη των πλέον σύγχρονων ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών στην Ελλάδα, επενδύουμε με συνέπεια σε έναν στρατηγικό εθνικό πόρο, με στόχο να βοηθήσουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να μεταβούν στην κοινωνία των Gigabit. Από το 1992 έως και σήμερα, η Vodafone Ελλάδας αναπτύσσει το δίκτυό της με υπευθυνότητα, ανοίγοντας νέους δρόμους για την οικονομία της χώρας.»

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, κ. Ν. Ζαρκαλής, τόνισε ότι: «Η χορήγηση των συγκεκριμένων δικαιωμάτων χρήσης εντάσσεται στο πενταετές πλάνο επενδύσεων της WIND Ελλάς, ύψους 500 εκατ. ευρώ, έως το 2020. Η αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες κινητής ευρυζωνικότητας, σε συνδυασμό με την εκρηκτική ανάπτυξη κινητών εφαρμογών και την ανάγκη διασύνδεσης του φυσικού κόσμου με το Διαδίκτυο, απαιτούν επενδύσεις σε τεχνολογίες, υποδομές και κρίσιμο φάσμα. Με την επένδυση αυτή, ανταποκρινόμαστε στα νέα δεδομένα της αγοράς τηλεπικοινωνιών και συνεχίζουμε να προσφέρουμε στους συνδρομητές μας κορυφαίες εμπειρίες επικοινωνίας.»

Υπενθυμίζεται ότι κατακυρώθηκαν συνολικά τα εξής φασματικά δικαιώματα:

  • COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες ΑΕ: Πέντε τμήματα εύρους ζώνης 2x5 MHz εντός των ζωνών 1855-1880 & 1760-1785 (με διάρκεια ισχύος από 06-12-2020 έως και 05-12-2035) με συνολικό τίμημα 83.150.000 ευρώ.
  • VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ: Τρία τμήματα εύρους ζώνης 2x5 MHz εντός των ζωνών 1830-1845& 1735-1750 (με διάρκεια ισχύος από 06-02-2018 έως και 05-12-2035) με συνολικό τίμημα 59.200.000 ευρώ.
  • WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες A.E.B.E : Τρία τμήματα εύρους ζώνης 2x5 MHz εντός των ζωνών 1805-1820 & 1710-1725 (με διάρκεια ισχύος από 06-02-2018 έως και 05-12-2035) με συνολικό τίμημα 59.100.000 ευρώ.
ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΟΤΕVodafoneWindΕΕΤΤ
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λίνα Μενδώνη για την απώλεια του Χρήστου Πολίτη: Διέγραψε μια γόνιμη πορεία δεκαετιών στην Τέχνη10:36Μπλόκα Αγροτών: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της διέλευσης βαρέων οχημάτων στο Μουργκάνι10:22Όρος Αιγάλεω: Καταγγελία για επίθεση λύκων στα όρια του αστικού ιστού10:08Άγιος Παντελεήμονας: Άγριος καυγάς μεταξύ ανηλίκων κοριτσιών - Θύμα μια 16χρονη09:54Σέρρες: Απολογείται σήμερα ο 16χρονος για τον φονικό ξυλοδαρμό του 17χρονου09:40Θεσσαλονίκη: Κατεδαφίζεται η γέφυρα Πανοράματος - Κλείνουν και τα δύο ρεύματα της εσωτερικής περιφερειακής09:26Βενεζουέλα: Συνομιλίες της προέδρου της χώρας με τον πρεσβευτή της Κίνας09:12Αγρότες - Δυτική Ελλάδα: Παραμένουν στα μπλόκα 08:58Ολυμπιακός: Σήμερα υποδέχεται την Μπάγερν στο ΣΕΦ - Αναζητά την επιστροφή στις νίκες 08:44Λάρισα: Παραμένουν οι αγρότες στις σήραγγες των Τεμπών08:30Λαμία: Ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους στη Φθιώτιδα08:16Ονδούρα: Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το Κογκρέσο - Τραυματίστηκε βουλευτής08:02Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων - Μικροπροβλήματα στον Αργοσαρωνικό07:47Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υπόσχεται αένη υποστήριξη στον Πούτιν 07:33Τροχαίο ατύχημα στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα07:18Στις ΗΠΑ η Ματσάδο - Η συνάντηση με τον Τραμπ07:04Μπλόκα Αγροτών: Σταδιακή άρση από σήμερα των αποκλεισμών, ενόψει της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό06:50ΑΑΔΕ: Τα 25 σημαντικότερα έργα του 202506:36ΣΑΤΑ: 48ωρη απεργία αποφάσισαν τα ταξί στην Αττική06:22Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο