LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 13 Αυγούστου 2017 17:27

Παράγει μόνη της την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται το σπίτι της (βίντεο)

Εδώ και πέντε χρόνια έχει ξεχάσει τι θα πει λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος.

Ιαπωνία - Παράγει μόνη της ηλεκτρική ενέργεια για το σπίτι της

Η Φούτζι Τομόκο ζει σε ένα ενεργειακά αυτόνομο περιβάλλον στα περίχωρα του Τόκιο. Παράγει μόνη της την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται το σπίτι της και δεν έχει λάβει λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος εδώ και μία πενταετία.

Έχει τοποθετήσει στο μπαλκόνι του σπιτιού της πέντε φωτοβολταϊκά πάνελ που παράγουν μία κιλοβατώρα την ώρα σε μία ηλιόλουστη ημέρα, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 1/10 της ημερήσιας κατανάλωσης ενός μέσου ιαπωνικού νοικοκυριού.

Εκτός από την ηλιακή ενέργεια, η Φούτσι Τομόκο εξασφαλίζει ηλεκτρική ενέργεια… κάνοντας ποδήλατο. Όπως λέει η ίδια, κάνει ποδήλατο το οποίο έχει συνδέσει με ηλεκτρογεννήτρια και έτσι π.χ. φορτίζει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της. «Φορτίζω το laptop μου και στέλνω την ηλεκτρονική μου αλληλογραφία ενώ κάνω ποδήλατο», δηλώνει στην κάμερα τηλεοπτικού συνεργείου.

Ιαπωνία - Παράγει μόνη της ηλεκτρική ενέργεια για το σπίτι της

Στο σπίτι της δεν έχει ψυγείο, ούτε air condition. Χρησιμοποιεί εναλλακτικές μεθόδους για τη συντήρηση των τροφίμων και για να δροσιστεί τις μέρες που η θερμοκρασία είναι σε υψηλά επίπεδα.

«Το βρίσκω διασκεδαστικό να παράγω την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζομαι και να ζω σε ένα σπίτι που είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Μπορεί να μην έχω κάποιες ανέσεις στην καθημερινότητά μου, αλλά εξαρτάται και από το πώς το βλέπει κανείς», λέει η Φούτσι Τομόκο.

Ο τρόπος που έχει επιλέξει να ζει έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ στην Ιαπωνία, που έχουν προβάλλει σχετικά ρεπορτάζ, ενώ η ίδια έχει γράψει και ένα βιβλίο για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η Ελλάδα11:04Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:51Κορινθία - Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα10:37Αφρικανική σκόνη: Πώς προέκυψε, πώς αντιμετωπίζεται (βίντεο)10:24Ηράκλειο – Καταγγελία 19χρονου: Νεαροί με έδερναν και η ανήλικη αδερφή τους τραβούσε βίντεο10:10ΝΒΑ – Μπακς: Ήττα από τους Πέισερς απόντος του Αντετοκούνμπο09:57Νατσιός στον ΑΝΤ1: Η δήλωση Παπαδόπουλου, το σύνθημα του Αυτιά και το “θαύμα” των Ευρωεκλογών09:43Αργεντινή: Μαζικές διαδηλώσεις για την λιτότητα (εικόνες)09:30Ηράκλειο: Ήπιε, δεν βρήκε ταξί και πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση!09:16Σεπόλια: Εμπρησμός σε ΑΤΜ και ζημιές σε σούπερ-μάρκετ (εικόνες)09:02ΗΠΑ - Ουκρανία: Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το πακέτο Μπάιντεν 08:49Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου08:35“The 2Night Show” – Βαλαβάνη: Δεν θέλω να κάνω τα ίδια “λάθη” με τη νέα μου σχέση08:22Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)08:09Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…07:55“The 2Night Show” – Χρήστος Άρχος: Τα παιδικά όνειρα, οι σπουδές ψυχολογίας και οι προβλέψεις της χρονιάς (βίντεο)07:42Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία07:28Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”07:15ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα07:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο