LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 10 Ιουλίου 2017 17:47

Στα χέρια της Samsung πέρασε ελληνική εταιρία

Ποια είναι η εταιρεία που εξαγόρασε η Samsung Electronics και με τι ασχολείται.

Samsung - λογότυπο

Στην εξαγορά της ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας Innoetics προχώρησε πρόσφατα η Samsung Electronics, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί ακόμα το ύψος του ποσού που συμφωνήθηκε. Η Innoetics είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες διεθνώς, η οποία δραστηριοποιείται στις τεχνολογίες φωνής και είναι τεχνοβλαστός (spin-off) του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά».

Ιδρύθηκε το 2006 από ερευνητές του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου του Κέντρου, με στόχο την εξέλιξη και τη μέγιστη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας στις τεχνολογίες φωνής. Η εταιρεία, τα τελευταία 10 χρόνια, αναπτύσσει και διαθέτει τεχνολογίες Μετατροπής Κειμένου σε Ομιλία, οι οποίες βρίσκονται στην κορυφή του τομέα παγκοσμίως, έχοντας αποσπάσει βραβεύσεις σε έγκυρους διεθνείς οργανισμούς.

Η εταιρεία θα συνεχίσει την ανάπτυξη των τεχνολογιών της, ούσα πλέον ανεξάρτητη θυγατρική της Samsung και διατηρώντας τις λειτουργίες της στην Αθήνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΚ «Αθηνά», η εξαγορά αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές κινήσεις των τελευταίων ετών σε ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, ενώ παράλληλα είναι η μεγαλύτερη άμεση εξαγορά τεχνοβλαστού ελληνικού Ερευνητικού/Ακαδημαϊκού οργανισμού στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΕΚ «Αθηνά» εξέφρασε την ευχαρίστησή του για τη συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε ως μια εξαιρετική και μοναδική επιτυχία της Innoetics.

«Τα αποτελέσματα της οραματικής ερευνητικής προσπάθειας μιας ομάδας του Κέντρου μας ήταν το ουσιαστικό στοιχείο που οδήγησε στη δημιουργία της Innoetics, η οποία μετά από έντονη και συστηματική επιχειρηματική δουλειά, εξελίχθηκε σε μια διεθνούς επιπέδου εταιρεία, άξια να αποκτηθεί από έναν κολοσσό όπως η Samsung», επεσήμανε ο κύριος Ιωαννίδης.

«Το "Αθηνά" θα αξιοποιήσει αυτή την εμπειρία για να υποστηρίξει νέες καινοτόμες και ρηξικέλευθες προσπάθειες των ερευνητών του και να ενισχύσει την μετατροπή των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν σε αποδοτικές τεχνολογικές λύσεις και νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες», κατέληξε ο ίδιος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χαλάνδρι: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το ατύχημα στη στάση λεωφορείου23:40Γερμανία - Τελικός Κυπέλλου: Η Στουτγκάρδη έφτασε στο 4ο Κύπελλό της με "περίπατο" επί της Αρμίνια23:25Εκατομμύρια ευρώ από πλαστά διαβατήρια – Οι διάλογοι "φωτιά" του κυκλώματος23:10Ρωσική επίθεση ευρείας κλίμακας στην Ουκρανία – Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη ανταλλαγή αιχμαλώτων22:55Formula 1: Το 8ο Grand Prix στο Μονακό έρχεται αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ 22:40Αντσελότι για Ρεάλ: Ο δεσμός μας θα είναι αιώνιος22:25Πάτρα: Άνδρας απειλούσε να πηδήξει από το μπαλκόνι με το 1,5 ετών παιδί του22:09Τραμπ: Καμία διάθεση να διαπραγματευτεί για τους δασμούς21:54Μπόρις Τζόνσον: Έγινε ξανά πατέρας - Απέκτησε το τέταρτο παιδί του με την Κάρι21:39Φρίκη στη Γάζα: Ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια γιατρού - Έχασε εννέα από τα δέκα παιδιά της σε ισραηλινή επίθεση21:24Έρχεται φόρος σε εισαγωγές από Κίνα – Στο “μικροσκόπιο” Shein και Temu21:09Οι απαγωγές που "πάγωσαν" την Ελλάδα (βίντεο)20:54Ο Φρέντι Μέρκιουρι είχε κόρη και κανείς δεν το ήξερε - Τί αποκαλύπτει η ίδια20:39Χαλάνδρι: Αυτοκίνητο έπεσε σε στάση λεωφορείου – Τρεις τραυματίες20:24Μακροχρόνια ανεργία – Eurostat: Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα το 202420:09Άνοια: Πώς να μειώσουμε τον κίνδυνο έως και 45% - Οι 14 παράγοντες κλειδιά για πρόληψη19:54Αττική: Αναζητώντας τη... φθηνότερη βουτιά! (βίντεο)19:37Πάτρα - Συγκλονίζει η μαρτυρία της συζύγου του 59χρονου: Έπεσε δίπλα μου το μάρμαρο19:23Απεργία: Χωρίς ταξί η Αττική για 48 ώρες19:08Αμβούργο - Ανακοίνωση αστυνομίας: Ψυχικά ασταθής η δράστιδα της επίθεσης18:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο