LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 29 Ιουνίου 2017 16:10

Μεγαλώνει συνεχώς η μεγαλύτερη λίμνη του Θιβέτ

Από το 1990, η ποσότητα του νερού σε 1.000 λίμνες του οροπεδίου αυξήθηκε κατά 100 δισ. κυβικά μέτρα. 

Θηβέτ - λίμνη Σερλίνγκ Τσο

Η περιοχή όπου άλλοτε ο Ριγκζίν Τσοφέλ έπαιζε με τους παιδικούς του φίλους βρίσκεται τώρα στον πυθμένα μίας λίμνης και ο ίδιος ανησυχεί ότι και άλλες περιοχές θα βυθιστούν.

Η 45χρονος βοσκός ζει στο χωριό Τσετέν, στη νότια όχθη της λίμνης Σερλίνγκ Τσο του Θιβέτ, της οποίας η έκταση έχει μεγαλώσει πάνω από 40% μεταξύ του μεταξύ 1976 και 2009.

Το χωριό έχει περίπου 420.000 στρέμματα γης όπου βόσκουν ζώα ενώ ο Ριγκζίν τα τελευταία 15 χρόνια ήταν επικεφαλής της επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος στο χωριό.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ελήφθησαν το 2014, η λίμνη Σερλίνγκ Τσο υπολογίζεται σε 2.391 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Με πλάτος 45,5 χιλιομέτρων και μήκος 77,7 χιλιομέτρων, είναι η μεγαλύτερη λίμνη του Θιβέτ, καταλαμβάνοντας στη σχετική κατάταξη τη θέση της ιερής λίμνης των Βουδιστών Νάμτσο.

Από το 1990, η ποσότητα του νερού σε 1.000 λίμνες του οροπεδίου αυξήθηκε κατά 100 δισ. κυβικά μέτρα και η Σερλίνγκ Τσο είναι ίσως η λίμνη της οποίας η έκταση αυξάνεται με τους ταχύτερους ρυθμούς, σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Ινστιτούτο Κινχάϊ στο Οροπέδιο Ερευνών του Θιβέτ της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών (CAS).

Προκαταρκτικές μελέτες από το CAS κατέδειξαν ότι η καθίζηση συνέβαλε στο 76,5 % στην αύξηση της έκτασης, το λιώσιμο των πάγων κατά περίπου 9,5 % ενώ η μείωση της εξάτμισης συνέβαλε περίπου 14%.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Ερευνών δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να προσπαθούν να διαλευκάνουν το μυστήριο πίσω από την επέκταση της λίμνης και να βρουν λύσεις για τη μελλοντική της αύξηση.

Περίπου 100 επιστήμονες άρχισαν πρόσφατα μια εκστρατεία στο Οροπέδιο Κινχάϊ του Θιβέτ με στόχο τη μελέτη του κλίματος, την βιοποικιλότητα και το περιβάλλον. Η αποστολή, η οποία θα διαρκέσει από 5 έως 10 χρόνια, είναι η δεύτερη αυτού του είδους τα τελευταία 40 χρόνια.

Όπως δήλωσε ο Τζου Λιπίνγκ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας παρατηρητών της λίμνης, η ομάδα θα μελετήσει όλο το υδάτινο σύστημα από την λίμνη Σερλίνγκ έως τις απαρχές του ποταμού Γιανγκτσέ.

«Θα μελετήσουμε τις υπάρχουσες λίμνες και τις πηγές των ποταμών, θα λάβουμε δείγματα και θα συγκρίνουμε τα νέα δεδομένα με αυτά που ελήφθηκαν πριν από 40 χρόνια», δήλωσε ο Τζου.

«Ελπίζουμε ότι η μελέτη μας θα αποτελέσει μία βάση για περαιτέρω μελέτες σχετικά με την ανάπτυξη του οικολογικού συστήματος στο οροπέδιο του Θιβέτ», είπε.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ Θιβέτλίμνη
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο