LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 13 Μαρτίου 2017 19:56

Μια εφαρμογή για ...γερμανικά ίχνη στην Ελλάδα

Μέσω app έρχονται στο φως τοποθεσίες της πρωτεύουσας που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας.

Γερμανικά ίχνη - Ελλάδα - εφαρμογή - ξεναγήσεις - κινητά

Έχετε αναρωτηθεί αν υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στο πλουσιότερο ιδιωτικό μέγαρο του 19ου στην Αθήνα και τη θρυλική ερωτική ιστορία του Μιμίκου και της Μαίρης; Ποια σχέση έχει το πρώτο νοσοκομείο της πρωτεύουσας με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων; Ποια βίλα της Κηφισιάς φέρει το όνομα της  πρώτης ελληνικής εφημερίδας της Νέας Υόρκης; Και που βρίσκεται το μνήμα του γιατρού, o οποίος βρέθηκε στο πλευρό του λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι o οποίος προσπάθησε μάταια να σώσει τον θανάσιμα τραυματισμένο Καραϊσκάκη και συνέταξε τη νεκροψία του δολοφονημένου Καποδίστρια;

Η εφαρμογή «Γερμανικά ίχνη» για κινητά ήρθε όχι μόνο να σας δώσει τις απαντήσεις, αλλά να σας πείσει να βγείτε μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας για να τις ανακαλύψετε. Μίτος που συνδέει όλα αυτά τα σημεία της πόλης και τις ιστορίες τους τόσο από τον 19ο αι. όσο και από τον 20ο είναι η σχέση τους με τη Γερμανία.

Με την φορητή σας συσκευή στο χέρι είναι ευκαιρία να μάθετε όσα δεν ξέρετε για τη σχέση Ελλάδας – Γερμανίας στο παρελθόν, να μυηθείτε στην αρχιτεκτονική, να γνωρίσετε τους πρωταγωνιστές της εποχής και να δείτε μεταξύ άλλων εικόνες από το εσωτερικό κτιρίων που δεν είναι προσβάσιμα στο ευρύ κοινό.

Πως λειτουργεί

Πίσω από τα 60 και πλέον σημεία - από κτίρια έως επιτύμβια μνημεία - που περιλαμβάνονται στην  εφαρμογή, βρίσκονται αρχιτέκτονες ή ιδιοκτήτες με καταγωγή από τη Γερμανία, που ο καθένας με τον δικό του προσωπικό τρόπο άφησε το ανεξίτηλο αποτύπωμά του στην ελληνική πρωτεύουσα.

Με τη βοήθεια ενός διαδραστικού χάρτη όπου προβάλλονται τα μνημεία μπορείτε να ανακαλύψετε το “κρυμμένο” προφίλ του καθενός από αυτά με διαφορετικούς τρόπους: είτε μέσα από το επεξηγηματικό κείμενο και τις συνοδευτικές φωτογραφίες, είτε μέσα από μια ηχογραφημένη αφήγηση, που σας επιτρέπει να περιεργάζεστε το μνημείο ενόσω ακούτε τις πληροφορίες.

Εξάλλου, η εφαρμογή περιλαμβάνει πολυάριθμες φωτογραφίες, αρχεία και ηχητικές αφηγήσεις, ενώ παράλληλα με τη λειτουργία GPS ο χρήστης μπορεί να εντοπίσει τα κτίρια που βρίσκονται κοντά του (ή στον περιβάλλοντα χώρο).

Η εφαρμογή δε, διαθέτει τη δυνατότητα λειτουργίας και εκτός σύνδεσης στο διαδίκτυο, εφόσον βέβαια ο χρήστης έχει κατεβάσει τα δεδομένα στη συσκευή του.

Κι αν το ταξίδι εξερεύνησης με την εφαρμογή «Γερμανικά ίχνη στην Ελλάδα» σας γοητεύσει, τότε δεν έχετε παρά να αναζητήσετε τον ψηφιακό ταξιδιωτικό οδηγό του παγκόσμιας δράσης πολιτιστικού ιδρύματος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, στο Ισραήλ, τη Βραζιλία, τη Στοκχόλμη, την Ιρλανδία, την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας ή την Ουκρανία, όπου ήδη λειτουργεί με επιτυχία.

Η εφαρμογή «Γερμανικά Ίχνη στην Ελλάδα» χρηματοδοτήθηκε από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών από πόρους του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον.

Γερμανικά ίχνη - Ελλάδα - εφαρμογή - ξεναγήσεις - κινητά

Ξεναγήσεις

Ανακαλύπτοντας την Αθήνα με την εφαρμογή «Γερμανικά Ίχνη»

Κάνοντας έναν περίπατο στο κέντρο της Αθήνας, θα εξερευνήσουμε τα κυριότερα σημεία της εφαρμογής «Γερμανικά ίχνη». Ξεναγός μας θα είναι ο δημοσιογράφος, με ειδίκευση σε αθηναϊκά θέματα Νίκος Βατόπουλος, που γνωρίζει καλά την πόλη και τα μυστικά της και θα εμπλουτίσει τις πληροφορίες της εφαρμογής.

Στόχος είναι αυτή η ξενάγηση γνωριμίας να προσφέρει στον επισκέπτη μια πληρέστερη συνολική εικόνα για το ύφος και την ατμόσφαιρα της νεότερης Αθήνας, στρέφοντας το βλέμμα στις προσόψεις των κτιρίων της Αθήνας και την αλληλεπίδραση των ιστορικών περιόδων και των αντιφάσεων που συγκροτούν τη φυσιογνωμία της πόλης. 

Η διαδρομή αρχίζει και τελειώνει στο Ινστιτούτο Goethe της Αθήνας και ακολουθεί τον άξονα ανάμεσα στις πλατείες Συντάγματος και Ομονοίας με ενδιάμεσες στάσεις.

Προϋπόθεση για να πάρετε μέρος στην ξενάγηση είναι να έχετε κατεβάσει προηγουμένως την εφαρμογή «Γερμανικά Ίχνη», καθώς και να έχετε δηλώσει συμμετοχή (online εγγραφή).

Προγραμματισμένες ξεναγήσεις: 18 Μαρτίου, 29 Απριλίου, 27 Μαΐου, 24 Ιουνίου, 22 Ιουλίου και αρχές Οκτωβρίου 2017

Οι ξεναγήσεις ξεκινάνε στις 11:00 και ολοκληρώνονται στις 14:00.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο