LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 29 Ιανουαρίου 2017 19:59

Εξαιρετικά ευάλωτος σε επίθεση χάκερ 1 στους 10 χρήστες του διαδικτύου λόγω ...ίδιου κωδικού

Κακές συνήθειες, αναφορικά με τους κωδικούς πρόσβασης, συνεχίζουν να διατηρούν οι χρήστες παγκοσμίως.

Password - κωδικός

Κακές συνήθειες ως προς τη χρήση των κωδικών πρόσβασης, εξακολουθούν να έχουν οι χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη διαδικτυακή τους ασφάλεια. Η έρευνα δείχνει ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων (περίπου ένας στους πέντε, 18%) έχει αντιμετωπίσει μια προσπάθεια παραβίασης του λογαριασμού του, αλλά παρ’ όλα αυτά λίγοι χρησιμοποιούν αποτελεσματικούς και τεχνολογικά ενημερωμένους κωδικούς πρόσβασης. Για παράδειγμα, μόνο το ένα τρίτο (30%) των χρηστών του Διαδικτύου δημιουργεί νέους κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικούς online λογαριασμούς και ένα ανησυχητικό νούμερο, 1 στους 10, χρησιμοποιεί τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς του στο Διαδίκτυο. Επομένως, αν διαρρεύσει ένας δικός τους κωδικός πρόσβασης, κάθε λογαριασμός αυτών των ανθρώπων κινδυνεύει να παραβιαστεί και να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Έρευνα της Kaspersky Lab-στοιχεία της οποίας δημοσιεύει το sepe.gr- διαπιστώνει ότι οι χρήστες του Διαδικτύου, παγκοσμίως, συνεχίζουν να μην ελέγχουν πώς πρέπει να χρησιμοποιούν τους κωδικούς πρόσβασης αποτελεσματικά για να προστατεύσουν τον εαυτό τους, όταν βρίσκονται συνδεδεμένοι.

Οι χρήστες, επίσης, δεν δημιουργούν κωδικούς πρόσβασης που να είναι αρκετά ισχυροί για να τους προστατεύσουν από την παραβίαση και τον εκβιασμό. Μόνο οι μισοί (47%) χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων στους κωδικούς πρόσβασης τους και δύο στους τρεις (64%) ένα συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών. Το αξιοπερίεργο είναι ότι αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι οι χρήστες πιστεύουν ότι οι online τραπεζικές συναλλαγές (51%), το email (39%) και οι online λογαριασμοί για αγορές (37%), χρειάζονται ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης.

Απομνημόνευση

Η μελέτη δείχνει, επίσης, ότι οι άνθρωποι κακομεταχειρίζονται τους κωδικούς πρόσβασής τους - μοιράζοντας τους με άλλους και χρησιμοποιώντας ανασφαλείς μεθόδους απομνημόνευσης τους. Σχεδόν το ένα τρίτο (28%) έχει μοιραστεί έναν κωδικό πρόσβασης με ένα στενό μέλος της οικογένειας και ένας στους δέκα (11%) έχει μοιραστεί έναν κωδικό πρόσβασης με τους φίλους του, δημιουργώντας μεγάλες πιθανότητες οι κωδικοί πρόσβασης να διαρρεύσουν ακούσια. Πάνω από ένας στους πέντε (22%), επίσης, παραδέχτηκε ότι σημειώνει τους κωδικούς πρόσβασης του σε ένα σημειωματάριο για να μπορεί να τους θυμάται πιο εύκολα. Αυτό, ακόμα κι αν ένας κωδικός πρόσβασης είναι ισχυρός, αφήνει το χρήστη ευάλωτο, αφού άλλοι άνθρωποι μπορούν να τον δουν και να τον χρησιμοποιήσουν.

Κοινά λάθη

Η έρευνα έφερε στην επιφάνεια τρία κοινά λάθη για τους κωδικούς πρόσβασης, που θέτουν ένα μεγάλο αριθμό χρηστών του Διαδικτύου σε κίνδυνο. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλαπλούς λογαριασμούς, πράγμα που σημαίνει ότι αν κάποιος κωδικός πρόσβασης διαρρεύσει, παραπάνω του ενός λογαριασμοί είναι ευκολότερο να παραβιαστούν. Οι χρήστες χρησιμοποιούν αδύναμους κωδικούς πρόσβασης, τους οποίους είναι εύκολο να “σπάσει” κάποιος. Οι άνθρωποι αποθηκεύουν τους κωδικούς πρόσβασης χωρίς ασφάλεια, μειώνοντας γενικότερα τη σημασία τους.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Συνελήφθη για εμπρησμό ο 21χρονος μάρτυρας υπεράσπισης του 25χρονου, για την πυρκαγιά στο Γηροκομείο16:24Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:10Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι - 28χρονος: Την σκότωσα επειδή με διέβαλε σε κοινούς γνωστούς15:56Σεισμός τώρα 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη15:43Πορτογαλία: Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του15:29Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ΕΣΥ αλλάζει, γίνεται πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό15:15Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Καλό Πηγάδι Φωκίδας15:00Θεσσαλονίκη: 5χρονος υπέστη έγκαυμα σε παιχνίδι αναψυκτηρίου14:46Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι: Επίδειξη ισχύος στο Οβάλ Γραφείο14:32Τροχαίο δυστύχημα στην Ξάνθη: Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο σημείο14:18Ανατροπή ασθενοφόρου στο Γουδί: Πέθανε ο ασθενής που ήταν μέσα μετά από σύγκρουση με ΙΧ14:04Ξάνθη: Τρία άτομα απανθρακώθηκαν μετά από σύγκρουση φορτηγού με ΙΧ13:52Το WhatsApp ανακοίνωσε ότι η Μόσχα επιχειρεί να το μπλοκάρει13:38Χαλκιδική: Απολογούνται οι πέντε 17χρονοι για την επίθεση σε δύο 15χρονους στη Νέα Ποτίδαια13:24Γιώργος Μαζωνάκης: Πήρε εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο - "Όλα καλά", είπε (βίντεο)13:09Δολοφονία στο Χαλάνδρι: 28χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 47χρονη σύντροφό του στην είσοδο πολυκατοικίας 12:54Γουδί: Ανετράπη ασθενοφόρο - Μετέφερε ασθενή12:39Χαλάνδρι: Συνελήφθη ο δολοφόνος της 47χρονης12:25Δολοφονήθηκε γυναίκα στο Χαλάνδρι: Άνδρας την κυνήγησε με μαχαίρι12:10Φωτιά στην Πάτρα: Απολογείται ενώπιον του ανακριτή ο 25χρονος11:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο