LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 16 Νοεμβρίου 2016 14:26

Μαθητικοί διαγωνισμοί ψηφιακής δημιουργίας

Πρόκειται για δύο καινοτόμες πρωτοβουλίες που απευθύνονται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αγιασμός - σχολείο

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, προκηρύσσει δύο νέους διαγωνισμούς ψηφιακής δημιουργίας για την εκπαιδευτική περίοδο 2016 -2017.

Ο πρώτος διαγωνισμός, με τίτλο «Τα Φύλ(λ)α του Περιβάλλοντος», απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και αποσκοπεί στην ανάδειξη του φύλου σε συνάρτηση με το περιβάλλον και στην υποστήριξη της κοινωνικής ανάπτυξης, στη βάση μίας ισότιμης και αμοιβαίας συμβίωσης με όρους σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον. Σε εθνικό επίπεδο, η διοργάνωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού αποτελεί καινοτόμα δράση, δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει παρόμοια πρωτοβουλία κατά το παρελθόν.

Η Γ.Γ.Ι.Φ. καλεί τους/τις μαθητές/μαθήτριες να καταθέσουν τη δική τους άποψη και τους προβληματισμούς τους, μέσω των ψηφιακών τους δημιουργιών. Για τα έργα που θα διακριθούν (τρία ανά κατηγορία), θα υπάρξει δυνατότητα προβολής τους στη ζώνη της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης στην ΕΡΤ.

Οι μαθητές/μαθήτριες που θα διακριθούν, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση (ένα έργο από κάθε κατηγορία), θα λάβουν μέρος σε οργανωμένη εκπαιδευτική επίσκεψη σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), το οποίο θα οριστεί μετά τη λήξη του διαγωνισμού. Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα συμμετοχής τους σε εκπομπή της ζώνης ενημερωτικών - πολιτιστικών εκπομπών της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και η περιήγησή τους στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ - ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο δεύτερος διαγωνισμός, με τίτλο «Όλα τα Παιχνίδια για Όλα τα Παιδιά», απευθύνεται στους/στις μαθητές/-τριες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών στο ζήτημα της ισότητας των φύλων, μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων. Παράλληλα, εστιάζει στη σημασία των παιχνιδιών ως προς την παραγωγή, αναπαραγωγή και εμπέδωση των έμφυλων ρόλων και ανισοτήτων. Μέσω του διαγωνισμού, αναδεικνύεται η σημασία των έμφυλων στερεοτύπων ως προς τον σχεδιασμό, την εμπορία των παιχνιδιών και συνακόλουθα στην επιλογή και τον τρόπο χρήσης τους.

Τα έργα που θα διακριθούν (τρία από κάθε κατηγορία), θα προβληθούν στο πλαίσιο ενημερωτικών - πολιτιστικών εκπομπών από την Εκπαιδευτική Τηλεόραση. Οι συμμετοχές στην κατηγορία των τηλεοπτικών κοινωνικών σποτ, θα έχουν τη δυνατότητα μελλοντικής προβολής από την ΕΡΤ τις περιόδους προ των εορτών των Χριστουγέννων- Πρωτοχρονιάς και του Πάσχα.

Οι μαθητές/μαθήτριες που θα διακριθούν, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση (ένα έργο από κάθε κατηγορία), θα λάβουν μέρος σε οργανωμένη εκπαιδευτική επίσκεψη σε χώρους συναφείς με το περιεχόμενο του διαγωνισμού (σχετικό θεματικό πάρκο ή εναλλακτικά μουσείο). Η εκπαιδευτική επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του σχολικού έτους 2016-2017.

Το διάστημα κατά το οποίο μπορούν οι μαθητές/τριες να υποβάλλουν τα έργα τους, ορίζεται αυστηρά μεταξύ της περιόδου 1-11-2016 και 26-3-2017 και για τους δύο διαγωνισμούς.

Η αξιολόγηση των συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί από διεπιστημονική κριτική επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα οριστούν από τους φορείς διοργάνωσης.

Οι συμμετοχές που θα ξεχωρίσουν, θα προβληθούν και από την επίσημη ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ι.Φ., ενώ ψηφιακές βεβαιώσεις συμμετοχής θα λάβουν όλες οι σχολικές μονάδες, οι υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/ μαθήτριες που θα λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ - ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Και για τους δύο διαγωνισμούς, η απονομή των τιμητικών διακρίσεων θα γίνει σε εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του σχολικού έτους 2016-2017.

Η Γ.Γ.Ι.Φ. συνεχίζει το δύσκολο έργο της για την εξάλειψη των επικίνδυνων και αναχρονιστικών στερεοτύπων με συνέπεια, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο εργαλείο στο μονοπάτι για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η καθιστική ζωή παράγοντας κινδύνου για Αλτσχάιμερ 23:59Ο Μπάιντεν διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο του προστάτη – έχει κάνει μετάσταση στα οστά23:44Ρίο: Κρίσιμη η κατάσταση του 16χρονου ποδηλάτη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο23:30Πολωνία – προεδρικές εκλογές: Μικρό προβάδισμα για τον Τρασκόφσκι στο exit poll23:16Εκλογές - Ρουμανία: Προηγείται ο Νικούσορ Νταν σύμφωνα με τα exit polls23:00Το πρώτο έντυπο περιοδικό στην ιστορία της αποκτά η Βουλή των Ελλήνων22:46Δολοφονία στη Βάρδα: Την Τρίτη η απολογία του καθ’ ομολογίαν δράστη22:32Βόλος – Καλλιθέα: Πικρή… νίκη για τους φιλοξενούμενους22:18Γαλλία – αεροδρόμιο Ορλί: Χάος λόγω βλάβης στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας22:03Λάρισα: «Εστία κινδύνου» από κάγκελο που ξεκόλλησε21:49Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο γιός του σκόραρε το πρώτο του γκολ με την Πορτογαλία και πανηγύρισε σαν εκείνον (βίντεο)21:35Σημεία για rapid test δωρεάν τη Δευτέρα21:21Εσθονία: Οι ρωσικές Αρχές παρακρατούν ελληνόκτητο τάνκερ στη Βαλτική Θάλασσα21:08Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:54Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε φορτηγό εν κινήσει στο κέντρο20:41Λαμία – Παναιτωλικός: Αδιάφορο μεν… ματσάρα δε!20:27Η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ANT1: Η απελευθέρωση του τελευταίου Αμερικανού ομήρου της Χαμάς είναι σημαντική για όλους μας20:14Συνελήφθη με πιστόλι σε νυχτερινό κέντρο20:00Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 20 άτομα να οδηγούν χωρίς δίπλωμα - Υπό την επήρεια μέθης οι τρεις εξ αυτών19:46Πρωταθλήτρια Ολλανδίας η Αϊντχόφεν 19:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο