LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 26 Οκτωβρίου 2016 15:43

Πώς συμπεριφέρονται τα παιδιά όταν βρίσκονται online

Τι δείχνει έρευνα της Kaspersky Lab για τη συμπεριφορά των παιδιών, όταν σερφάρουν στο διαδίκτυο.

AP - παιδιά - υπολογιστές - τεχνολογία - Διαδίκτυο

Αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 8-16 ετών, συμπεριφέρονται πολύ διαφορετικά στο Διαδίκτυο, που σημαίνει ότι απαιτούνται διαφορετικές προσεγγίσεις, για να είναι ασφαλή, όπως προκύπτει από έρευνα Growing Up Online-Connected Kids, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Kaspersky Lab και το Ινστιτούτο "iconKids&Youth".

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, στα κορίτσια αρέσει να χρησιμοποιούν smartphones, ενώ τα αγόρια προτιμούν υπολογιστές και κονσόλες παιχνιδιών. Τα αγόρια είναι γενικά πιο πιθανόν να εθιστούν σε παιχνίδια στον υπολογιστή: Τα αναφέρουν πιο συχνά στη λίστα των καθημερινών τους online δραστηριοτήτων, ενώ τα κορίτσια επιλέγουν την επικοινωνία, μέσω κοινωνικών δικτύων και instant messengers. Αναφορικά με την προτιμώμενη μέθοδο επικοινωνίας τους, τα κορίτσια αναφέρουν πιο συχνά τις τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα, πράγμα το οποίο δεν αποτελεί έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη την αγάπη τους για τα smartphones.

Πιθανόν, όπως αναφέρεται στην έρευνα, λόγω της κοινωνικότητάς τους, τα κορίτσια τείνουν να επιλέγουν πιο συχνά μέλη της οικογένειας ή φίλους τους ως πηγή πληροφόρησης, ενώ τα αγόρια βασίζονται περισσότερο στο Διαδίκτυο για ειδήσεις. Τα αγόρια είναι, επίσης, πιο πιθανόν σε σύγκριση με τα κορίτσια να νομίζουν ότι ξέρουν πως να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και πως να προστατεύουν τον εαυτό τους, όταν βρίσκονται online.

Πληκτρολόγιο - Υπολογιστής

Tην ίδια στιγμή, σύμφωνα με την έρευνα, τα αγόρια είναι λιγότερο συνεσταλμένα στο Διαδίκτυο από ό,τι τα κορίτσια: Παρέχουν πολλές προσωπικές τους πληροφορίες σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και προσποιούνται ότι είναι μεγαλύτερα από ό,τι πραγματικά είναι. Προσπαθούν, επίσης να παρακάμψουν προγράμματα γονικού ελέγχου στις συσκευές τους και κρύβουν πληροφορίες σχετικά με τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα από τους γονείς τους. Όπως επισημαίνεται στην έρευνα, υπάρχει κάτι να κρύψουν, σύμφωνα με δική τους ομολογία, καθώς τα αγόρια σε σύγκριση με τα κορίτσια είναι πιο πιθανόν να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους.

Περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με την προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση kids.kaspersky.com. Πληροφορίες σχετικά με μία τεχνική λύση γι’ αυτά τα προβλήματα είναι διαθέσιμες στη σελίδα του KasperskySafeKids. Η Kaspersky Lab παρέχει, επίσης, σε φοιτητές και νέους επαγγελματίες την ευκαιρία να αναπτύξουν λύσεις που κρατούν τα παιδιά ασφαλή online. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διεθνή διαγωνισμό Talent Lab οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στον ειδικό ιστότοπο academy.kaspersky.com/talentlab.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έκτακτα μέτρα με εντολή Γ. Κεφαλογιάννη αύριο και σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός23:59Ριέκα – ΠΑΟΚ: Έχασε… αλλά δεν χάθηκε ο “Δικέφαλος”23:47Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός προειδοποιεί νοσοκομεία και ΜΚΟ να εκκενώσουν το βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα23:35Παναθηναϊκός – Σάμσουνσπορ: Νίκη με ανατροπή για το “τριφύλλι”23:21Άντερλεχτ – ΑΕΚ: Η “Ένωση” έμεινε… όρθια στις Βρυξέλλες23:07Τραμπ: Θα βγω περιπολία στην Ουάσιγκτον με την Αστυνομία και τον στρατό22:53Το Σάββατο η κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου22:40Τρίκαλα: Οδηγός ΙΧ παρέσυρε άνθρωπο σε αναπηρικό αμαξίδιο και τον εγκατέλειψε22:26Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία ότι προσπαθεί να αποφύγει τη διοργάνωση μιας συνάντησης με τον Πούτιν22:13Λιμενικό Σώμα - K-9 Ugly: “Έφυγε” η όμορφη… άσχημη (εικόνες)21:59Τσίπρας στη Le Monde: Ήρθε η ώρα να αποκαλύψω την αλήθεια για το δημοψήφισμα το 201521:43Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:26Δυτική Όχθη: Δεκάδες χώρες της Δύσης καταδικάζουν το εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ21:12ΑΑΔΕ: Πάνω από 100 παραβάσεις σε μία εβδομάδα σε επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών20:55Φωτιά στη Σύμη – Μεταφέρονται πυροσβέστες από την Ρόδο20:41Ρόδος: Χειροπέδες σε 75χρονο επειδή ο σκύλος του σκότωσε 10 κότες20:26Κρήτη: Σκάφος της Frontex εντόπισε σκάφος με δεκάδες μετανάστες20:10Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:55ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου19:42Ήπειρος: Σε 38 σχολεία δεν θα χτυπήσει το κουδούνι την νέα σχολική χρονιά19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο