LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 02 Οκτωβρίου 2016 07:57

App βρίσκει μπαμπάδες… κατά παραγγελία

Η πρωτοποριακή εφαρμογή απευθύνεται σε γυναίκες που ψάχνουν τον «ιδανικό» πατέρα για τα παιδιά τους.

Βρετανία - εφαρμογή - μπαμπάδες -παραγγελία - κινητό - δωρητής σπέρματος

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Ένα νέο app για smartphones προσφέρει τη δυνατότητα στις γυναίκες να επιλέξουν δότη σπέρματος με τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν να έχει ο πατέρας του παιδιού τους.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από την Τράπεζα Σπέρματος του Λονδίνου και έχει ήδη αρχίσει να διατίθεται στη Βρετανία και οι μισές ιδιωτικές και δημόσιες κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης της χώρας έχουν ήδη υπογράψει σύμβαση με τη νέα υπηρεσία.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, οι γυναίκες μπορούν να ενημερώνονται για το ύψος, την εθνικότητα, το χρώμα των μαλλιών των πιθανών μπαμπάδων ενώ έχουν πρόσβαση ακόμα και σε ένα σύντομο βιογραφικό (ιατρικό ιστορικό, μορφωτικό επίπεδο, επάγγελμα, προσωπικότητα) των διαθέσιμων δοτών. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να γράψουν τα χαρακτηριστικά που θα προτιμούσαν να έχει ο δότης και να ειδοποιηθούν όταν αυτός θα είναι διαθέσιμος.

Η λειτουργία αναζήτησης στην εφαρμογή παρέχει μια λίστα των πιθανών μπαμπάδων - με τον τίτλο έναν αριθμό όπως "Δωρητής 1000" , "Δωρητής 1004» κοκ - με τα φυσικά χαρακτηριστικά τους να αναφέρονται παρακάτω.

Αφού η χρήστρια της εφαρμογής επιλέξει, θα πρέπει να κάνει ηλεκτρονική πληρωμή μέσα από αυτήν και στη συνέχεια το δείγμα παραδίδεται στην κλινική γονιμότητας που έχει επιλέξει. Το κόστος για ένα δείγμα είναι 950 στερλίνες.

«Με το app η εξεύρεση δότη γίνεται εξίσου εύκολη με την παραγγελία οποιουδήποτε άλλου προϊόντος», δήλωσε ο Kamal Ahuja επιστημονικός διευθυντής της Τράπεζας Σπέρματος του Λονδίνου στην εφημερίδα Sunday Times.

Σύμφωνα με τον ίδιο η online συναλλαγή επιτρέπει στη γυναίκα να έχει τον έλεγχο της ιδιωτικότητάς της, παραμένοντας στο σπίτι της και διαλέγοντας και αποφασίζοντας με την ησυχία της.

Παρόλο που η εφαρμογή πληροί τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η Αρχή Ανθρώπινης Αναπαραγωγής & Εμβρυολογίας (HFEA) της Βρετανίας, έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, με το επιχείρημα ότι ευτελίζει την διαδικασία της δωρεάς σπέρματος και της απόκτησης παιδιού.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΦΗ: Πότε υπογράφει ο Κόντης 20:24Παγκόσμια διαρροή προσωπικών δεδομένων: Εκατομμύρια λογαριασμοί email σε κίνδυνο20:10Λούβρο: Άφαντα παραμένουν τα κοσμήματα μετά τις δύο συλλήψεις19:56Ινδονησία: Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στη θάλασσα Μπάντα19:41Μπριζίτ Μακρόν: Στο εδώλιο δέκα άτομα για την υπόθεση διαδικτυακού εκφοβισμού της 19:26Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη19:12Τρία στα τρία ο ΟΦΗ στο Κύπελλο18:57Γάζα: Εντολή Νετανιάχου για "σφοδρά πλήγματα"18:42Αναντολού Εφές: Ο Παπαγιάννης χειρουργήθηκε στο γόνατο και θα μείνει εκτός δράσης για οκτώ μήνες18:27Χανιά: Στις φλόγες το πρώην ΠΙΚΠΑ (εικόνες)18:13Συγκίνηση στη Θεσσαλονίκη: Έκανε παρέλαση ο μικρός Γιαννάκης, φίλαθλος του ΠΑΟΚ (βίντεο)17:59Ράγισαν καρδιές στις Θεσπιές: Έκανε παρέλαση η μικρή Αλεξία 6 χρόνια μετά τον βαρύτατο τραυματισμό της στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα (εικόνες)17:44Κένυα: Συντριβή μικρού αεροσκάφους με 12 επιβαίνοντες17:30Τουρκία: Πάνω από 300 μετασεισμοί μετά τα 6,1 Ρίχτερ στο Μπαλκισεχίρ17:16Χανιά: Σύλληψη 46χρονου για κατοχή ναρκωτικών17:01Θεσσαλονίκη: Έθαβαν παράνομα ζωικά απόβλητα16:47Έγκλημα στα Χανιά: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο καθ’ ομολογία δολοφόνος (εικόνες)16:33Η Χαμάς παρέδωσε μέρος λειψάνων ομήρου του οποίου η σορός είχε ανακτηθεί από το 202316:20Θεσσαλονίκη: 49χρονη οδηγούσε μεθυσμένη και έπεσε πάνω σε πινακίδα16:06Ζελένσκι: Ναι στις ειρηνευτικές συνομιλίες, όχι στην παραχώρηση εδαφών15:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο