LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /Social mediaΔημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2016 10:51

Emoji τώρα και με μπούργκα (φωτό)

Emoji με τσαντόρ εμπνεύστηκε και πρότεινε τη δημιουργία του στην εταιρεία που δημιουργεί τις δημοφιλείς «φατσούλες» μία 15χρονη.

Emoji - φατσούλες - μπούργκα

Emoji με τσαντόρ. Αυτή είναι η πρόταση προς την εταιρεία Unicode Consortium, που δημιουργεί τις δημοφιλείς «φατσούλες» για κινητά, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τάμπλετ, μίας 15χρονης Γερμανίδας με καταγωγή από την Σαουδική Αραβία.

Η Βερολινέζα Ράγουφ Αλχουμεντί δήλωσε ότι η ιδέα ξεκίνησε όταν συμφώνησε με τους φίλους της, με τους οποίους μιλάει στο Whatsapp, αντί για φωτογραφίες τους να βάλουν έναν από τους emoji χαρακτήρες. Τότε, όπως είπε, διαπίστωσε ότι καμία από τις φατσούλες δεν την αντιπροσώπευε, καθώς δεν υπήρχε κανένας γυναικείος χαρακτήρας με μαντίλα.

Ύστερα από έρευνα διαπίστωσε ότι ο καθένας μπορεί να υποβάλει προτάσεις για τη δημιουργία νέων χαρακτήρων emoji. Έτσι έστειλε την ιδέα της στην εταιρεία, η οποία ανταποκρίθηκε βοηθώντας της να υλοποιήσει τα αντίστοιχα σχέδια για να τα εξετάσει επισήμως.

Emoji - φατσούλες - μπούργκα

«Αυτήν την εποχή και σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εκπροσώπηση», δήλωσε η 15χρονη μιλώντας στο ΒΒC.

«Υπάρχουν τόσες πολλές μουσουλμάνες στον κόσμο που φοράνε μαντίλα. Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο… αλλά είναι διαφορετικό όταν μπορείς να δεις τον εαυτό σου στα πληκτρολόγια όλου του κόσμου. Ένιωσα την εμπειρία αυτή και θέλω να πω ότι είναι πολύ μεγάλη», είπε.

Τα Emoji είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη «γλώσσα» στον κόσμο. Υπήρξαν πολλές προτάσεις προς την Unicode για να δημιουργήσει χαρακτήρες με μεγαλύτερη ποικιλομορφία, καθώς και να παρουσιάσει τις γυναικείες φιγούρες και με άλλους τρόπους εκτός από πριγκίπισσες και κουνελάκια του Playboy, που ήταν μέχρι τώρα.

Kim Kardashian - Κιμ Καρντάσιαν - emoticons - emojis - κινητό

«Συμφωνούμε με την Unicode για τη διαφοροποίηση των emojis τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσει τώρα. Σε κάποιο ποσοστό θα πρέπει να εκπροσωπείται και η διαφορετικότητα», έγραψε στην επιστολή που απέστειλε στην εταιρεία η μικρή Γερμανίδα.

Σε περίπτωση που ο νέος χαρακτήρας περάσει τα τεστ επιτυχίας τότε εντός του 2017 οι γυναίκες με μπούργκα θα κάνουν την εμφάνισή τους στα πληκτρολόγια.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του23:59Καλαμάρι εκδικείται ψαρά που το... αιχμαλώτισε!23:43Φυλακές Ναυπλίου: Δεκάδες κρατούμενοι με τροφική δηλητηρίαση23:28Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης23:12Ελλάδα – Λετονία: Εμφατική νίκη στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο22:57ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Χαλκιδική: Αγνοούνται 20χρονος και 12χρονος που είχαν πάει για ψαροντούφεκο22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03Παλαιστινιακή Αρχή: Το νέο εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ μετατρέπει τη Δυτική Όχθη σε φυλακή19:46Κρήτη: Σεισμός στα Χανιά19:30Φωτιά στη Μεσσηνία19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο