LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 08 Αυγούστου 2016 19:12

Σοβαρά κενά ασφάλειας σε κινητές συσκευές Android

Περισσότερες από 900 εκατ. συσκευές αφορά το πρόβλημα αυτό. Σε ποιες συσκευές εντοπίστηκαν τα κενά ασφαλείας.

Κινητό τηλέφωνο - Android - smartphone

Ερευνητές της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Checkpoint εντόπισαν σοβαρά κενά ασφάλειας στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και σε άλλες κινητές συσκευές Android, που θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν χάκερς για να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με το BBC, αφορά λογισμικό που «τρέχει» στους επεξεργαστές της αμερικανικής εταιρείας Qualcomm. Υπολογίζεται ότι περίπου 900 εκατομμύρια τέτοια «τσιπάκια» βρίσκονται μέσα σε συσκευές Android σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα πάντως με την Checkpoint, δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις πως κακόβουλοι χάκερ έχουν μέχρι στιγμής εκμεταλλευθεί αυτές τις «κερκόπορτες».

Όμως, ο εκπρόσωπός της Μάικλ Σόλοβ δήλωσε «αρκετά σίγουρος πως θα δούμε αυτά τα κενά να αξιοποιούνται για κυβερνοεπιθέσεις μέσα στους επόμενους τρεις έως τέσσερις μήνες. Πρόκειται πάντα για ένα αγώνα δρόμου ποιός θα βρει πρώτος, ο καλός ή ο κακός, το ευάλωτο σημείο».

Οι συσκευές που, μεταξύ άλλων, διαθέτουν επεξεργαστές με τέτοιο λογισμικό, είναι οι: BlackBerry Priv, Blackphone, Google Nexus, HTC One, M9 και 10, LG G4, LG G5, and LG V10, Moto X, OnePlus, Sony Xperia Z Ultra κ.α.

Η Qualcomm, που ενημερώθηκε από την Checkpoint, πιστεύεται ότι άρχισε να προχωρεί σε διορθωτικές κινήσεις, διανέμοντας ενημερώσεις λογισμικού στους κατασκευαστές συσκευών. Είναι όμως ακόμη ασαφές σε ποιό βαθμό οι τελευταίες έχουν ενημερώσει ανάλογα τους χρήστες.

Για το λόγο αυτό, η Checkpoint έχει δημιουργήσει μια δωρεάν εφαρμογή, που βοηθά τον χρήστη να ελέγξει αν στη συσκευή του έχουν εγκατασταθεί τα αναγκαία «μπαλώματα» του λογισμικού του. Οι χρήστες μπορούν να την «κατεβάσουν» μέσω Google Play από τη διεύθυνση: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.checkpoint.quadrooter και να την εγκαταστήσουν στο κινητό τους.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρόδος: 69χρονος συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας πράξης εις βάρος ανήλικων κοριτσιών23:59"Ειρήνη": Το βίντεο που ανήρτησε ο πρωθυπουργός από τη συμμετοχή του στην Σύνοδο Κορυφής για την Γάζα23:43Ερντογάν στο Σαρμ Ελ Σέιχ: “Υπογράψαμε για Ειρήνη στη Γάζα”23:23Έφοδος στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στελέχη της OLAF ζήτησαν στοιχεία 10 ετών23:09Μεγάλη αναστάτωση στα Χανιά: Επιβάτης έπαθε ανακοπή μέσα σε αστικό λεωφορείο22:55Χαλκιδική: Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό 42χρονου σέρφερ22:41Στους Μπακς και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο 22:27Μασαχουσέτη: Συνετρίβη αεροπλάνο σε αυτοκινητόδρομο – Δύο νεκροί (εικόνες)22:13Γκάνα: Πολλαπλοί νεκροί σε ναυάγιο σε λίμνη - Οι περισσότερες απώλειες είναι μικρά παιδιά21:59Φάρσαλα: "Θέρισε" το κοπάδι η ευλογιά21:45Βριλήσσια: Άνδρας με τσεκούρι έκανε "σμπαράλια" αυτοκίνητο (βίντεο)21:31Ο Νικολά Σαρκοζί θα φυλακιστεί στις 21 Οκτωβρίου21:17Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: "Δεν σκεφτήκαμε ποτέ να κλείσουμε το σχολείο του Αγ. Δημητρίου"21:03Τραμπ: Τώρα ξεκινά η ανοικοδόμηση της Γάζας20:49Γρηγόρης Αρναούτογλου στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μου κάνει πλάκα ότι έχει τόσο ήθος20:35Ιστορική στιγμή στο Σαρμ ελ Σέιχ: Υπογράφηκε η συμφωνία για το τέλος του πολέμου στη Γάζα20:21Τραμπ: Ο τζιχαντισμός και ο αντισημιτισμός απέτυχαν20:07Τι καιρό θα κάνει τη Τρίτη 14 Οκτωβρίου19:53Μαραθώνας: Συνελήφθη 20χρονος για πυροβολισμούς με καλάσνικοφ έξω από σπίτι 30χρονου19:39Νέος Κ.Ο.Κ.: Πάνω από 1.700 παραβάσεις βεβαιώθηκαν τη 15η εβδομάδα των ελέγχων19:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο