LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 06 Αυγούστου 2016 00:03

“Χρυσό” δίνει η Apple σε όποιον βρει τεχνικό σφάλμα!

Με αυτή την κίνηση ο τεχνολογικός κολοσσός ακολουθεί το παράδειγμα δεκάδων εταιρειών που ήδη προσφέρουν χρηματικά βραβεία για βοήθεια στην ανακάλυψη ελαττωμάτων στα προϊόντα τους.

AP - Apple - Κουπερτίνο- κεντρικά γραφεία

Η εταιρεία Apple δήλωσε ότι σκοπεύει να δώσει αμοιβές μέχρι και 200.000 δολαρίων (180.000 ευρώ περίπου), σε ερευνητές που θα εντοπίσουν σημαντικά τεχνικά σφάλματα στα προϊόντα της.

Με αυτή την κίνηση και η Apple ακολουθεί το παράδειγμα δεκάδων εταιρειών που ήδη προσφέρουν χρηματικά βραβεία για βοήθεια στην ανακάλυψη ελαττωμάτων στα προϊόντα τους.

Η εταιρεία των iPhone και των iPad παρέθεσε στο πρακτορείο Reuters τις λεπτομέρειες για το σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει και τις μεγαλύτερες αμοιβές που έχουν δοθεί έως τώρα σε συγκεκριμένους τομείς. Η δημοσιοποίηση του σχεδίου θα γίνει επίσημα το απόγευμα της Παρασκευής (τοπική ώρα) στο ετήσιο συνέδριο Black Hat, που αφορά την κυβερνοασφάλεια, και το οποίο διοργανώνεται φέτος στο Λας Βέγκας.

Στο ξεκίνημά του, το πρόγραμμα θα απευθυνθεί αποκλειστικά σε καμία εικοσαριά περίπου ερευνητές τους οποίους θα προσκαλέσει η Apple να βοηθήσουν στην αναγνώριση σφαλμάτων ασφάλειας που εντοπίζονται δύσκολα. Οι ερευνητές ανήκουν σε μια μεγαλύτερη ομάδα ειδικών που έχουν βοηθήσει την εταιρεία να αναγνωρίσει σφάλματα στο παρελθόν, αλλά δεν έχουν ανταμειφθεί για τις υπηρεσίες αυτές, είπε η εταιρεία.

Η ύψιστη κατηγορία σφαλμάτων, όπου προσφέρονται αμοιβές μέχρι και τα 200.000 δολάρια, είναι για το λογισμικό της εταιρείας το οποίο εμποδίζει μη εξουσιοδοτημένα προγράμματα να εκκινήσουν όταν ενεργοποιείται μια συσκευή iOS ("secure boot" firmware).

Μεταξύ των εταιρειών που ήδη προσφέρουν αμοιβές για τέτοιες υπηρεσίες είναι και οι AT&T, Facebook, Google, Microsoft,Tesla και Yahoo.

Η Microsoft, η οποία έχει δώσει συνολικά 1,5 εκατομμύρια δολάρια (1,34 εκατ. ευρώ) σε αμοιβές από τότε που ξεκίνησε ένα παρόμοιο πρόγραμμα πριν από τρία χρόνια, προσφέρει επίσης και αμοιβές για την αναγνώριση πολύ συγκεκριμένων σφαλμάτων. Η μεγαλύτερη αμοιβή που έχει δώσει ποτέ είναι 100.000 δολάρια (89.843 ευρώ), δύο φορές.

Εταιρείες όπως αυτή του Facebook προσφέρουν αμοιβές για ευρεία κλίμακα λογισμικών αδυναμιών. Η εταιρεία έχει δώσει πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια (3,59 εκατ. ευρώ) τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο μέσος όρος αμοιβής το 2015 ήταν 1.780 δολάρια (1.600 ευρώ). Τον Μάρτιο φέτος έδωσε 10.000 δολάρια (περίπου 9.000 ευρώ) σε ένα δεκάχρονο αγόρι από τη Φινλανδία ο οποίος ανακάλυψε έναν τρόπο να διαγράφονται τα σχόλια των χρηστών από λογαριασμούς του Instagram.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ AppleiPhoneipadπροϊόντα
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:46Πατέρας Κυριακής Γρίβα: Αν ήξερα τότε ότι η κόρη μου εκβιάζεται θα τον είχα καθαρίσει εγώ 16:31Φονικός καύσωνας στην Ευρώπη: Νεκροί σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία 16:16ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνεχίζονται οι ψευδείς δηλώσεις μετά το σκάνδαλο15:55Μαραθώνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω φωτιάς - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί15:41Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ - Όλα όσα συζητήθηκαν15:24Παναθηναϊκός: Πρώτη νίκη για τους «πράσινους» με 3-0 επί της Μέταλιστ15:07Κρήτη: Πεζός παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα14:53Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ: Στο επίκεντρο το μεσανατολικό (βίντεο)14:35Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός για ενδοοικογενειακή βία14:20Φωτιά στον Μαραθώνα - Επιχειρούν εναέρια μέσα14:05Ψηφιακό Πελατολόγιο: "Ταφόπλακα" χαρακτηρίζεται από τους ιδιοκτήτες του κλάδου13:50Ιαπωνία: Περισσότεροι από 900 σεισμοί έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 10 μέρες13:35Κυριακή Γρίβα: Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της (βίντεο)13:17Ρόδος: Νεκρός 48χρονος οδηγός σε τροχαίο δυστύχημα13:00Βόλος: Φωτιά σε αστικό λεωφορείο - Απομακρύνθηκε ο οδηγός (βίντεο)12:45Δάφνη – Υμηττός: Διέπραττε ληστείες εις βάρος υπαλλήλων καταστημάτων (βίντεο)12:31Κίνα: Ανθρωποειδή ρομπότ…παίζουν μπάλα (βίντεο)12:17Εργασιακό Νομοσχέδιο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, σε 16 απαντήσεις12:03Τζάνειο: Σε κρίσιμη κατάσταση η 62χρονη - Ξεκινούν τα εγκεφαλικά τεστ11:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο