LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 27 Ιουλίου 2016 23:59

On line και πάλι η ιστοσελίδα Kickass Torrents

Το Kickass Torrentz, η ιστοσελίδα διαμοιρασμού αρχείων, ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία της και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι είναι καλύτερο από ποτέ.

Kickass Torrents - ιστοσελίδα

Το Kickass Torrentz, η ιστοσελίδα διαμοιρασμού αρχείων, ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία της και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι είναι καλύτερο από ποτέ. Ωστόσο, αυτοί που σίγουρα θα δυσαρεστηθούν από αυτή την είδηση είναι οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Ένα «υποκατάστατο» ανέβηκε στο Διαδίκτυο προκειμένου να καλύψει το κενό που είχε αφήσει πίσω του το KAT, ενώ ένας μεγάλος αριθμός proxies κατάφεραν να επιβιώσουν του κλεισίματος. Η ομάδα του KAT δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια, παρά το γεγονός ότι το ιδρυτικό μέλος του, ο Ουκρανός Αρτέμ Βολίν, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στην Πολωνία.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα τεχνολογίας The Inquirer, η ομάδα του KAT φαίνεται πως έμαθε από τα λάθη που άλλοι είχαν ήδη μάθει για λογαριασμό τους. Το Kickass Torrents χρησιμοποιούσε σέρβερς οι οποίοι βρίσκονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, κάτι που όπως φαίνεται δεν ήταν και η σοφότερη των επιλογών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τεχνολογίας The Verge, κάποια ανώνυμη πηγή απέστειλε λεπτομέρειες σχετικά με τον νέο ιστότοπο μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο βέβαια είχε ως αποστολέα το KAT.am. Όπως αναφέρεται στο email, η ιστοσελίδα «φιλοξενείται σε πολλούς cloud διακομιστές με σκοπό να αποτρέπεται ο αποκλεισμός της και τα αρχεία βρίσκονται καλά κρυμμένα πίσω από τον πάροχο διαδικτυακής ασφάλειας CloudFlare».

Η ανώνυμη πηγή υποσχέθηκε ότι η νέα ιστοσελίδα «θα φιλοξενεί τη πλήρη βάση δεδομένων του KAT, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων και πληροφοριών των χρηστών του».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε συνεργασία με διάφορους αστυνομικούς φορείς είχαν καταφέρει την περασμένη εβδομάδα να «κατεβάσουν» το Kickass Torrents. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, τόσο η Apple όσο και το Facebook έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στον εντοπισμό και την ξαφνική σύλληψη του 30χρονου Βολίν.

«Στις 31 Ιουλίου του 2015, αρχεία τα οποία παρείχε η Apple έδειξαν ότι ο λογαριασμός me.com χρησιμοποιήθηκε για κάποια αγορά στο iTunes. Τα αρχεία έδειξαν επίσης ότι η ίδια διεύθυνση IP χρησιμοποιήθηκε στην ίδια ημέρα για πρόσβαση στην σελίδα του Kicass στο Facebook», αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα τεχνολογίας Engadget.

«Από το 2012 οπότε και το Kickass άρχισε να δέχεται δωρεές στο ψηφιακό νόμισμα bitcoin, 72.767 δολάρια μεταφέρθηκαν σε έναν Coinbase λογαριασμό στο όνομα του Βολίν. Το ίδιο ηλεκτρονικό πορτοφόλι ήταν καταχωρημένο στην ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου me.com».

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Inquirer, τόσο η Apple όσο και το Facebook αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το ρόλο που έπαιξαν στον εντοπισμό του Βολίν.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπολσονάρου: Νέα επέμβαση για την αντιμετώπιση επίμονου λόξυγγα23:59Ο Τραμπ δηλώνει "πολύ θυμωμένος" για την ουκρανική επίθεση στην προεδρική κατοικία του Πούτιν23:44Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ23:30Ζαπορίζια: Ο σταθμός μπορεί να λειτουργήσει σε 18 μήνες εφόσον ο πόλεμος τελειώσει, λέει ο επικεφαλής23:14Τραμπ: Με επαίνους στον Νετανιάχου, ζητά να μπει στη δεύτερη φάση της η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα23:00Αττική Οδός: 21χρονος μεθυσμένος οδηγός πάτησε γκάζι για να ξεφύγει από το μπλόκο22:46Τραμπ: “Η Χαμάς πρέπει να αφοπλιστεί” - Συζητήσεις με Νετανιάχου για τη Γάζα22:32Έκρηξη κρουσμάτων γρίπης και ιώσεων - 120 παιδιά με γρίπη σε μία εφημερία στο Αγλαΐα Κυριακού22:18Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι υπέγραψε διάταγμα για την συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία το 202622:04Επίσημα στον Παναθηναϊκό ο Ανδρέας Τεττέη - Το αντίο στην Κηφισιά21:50Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία σε Νίκαια, Καρδίτσα και Τρίκαλα21:36Η Χαμάς επαναλαμβάνει πως δεν θα καταθέσει τα όπλα, ενόψει της συνάντησης Τραμπ-Νετανιάχου21:22Μητσοτάκης: Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους21:08ANT1 Sports: Μεταγραφικές εξελίξεις σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό - Κορυφαία του κόσμου η Φωτεινή Τριχά20:54Συνάντηση Νετανιάχου - Τραμπ, με φόντο τη Γάζα και τη Μέση Ανατολή20:40Ο Άντριου Γκάουντλοκ συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών στη Ρόδο20:26Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:12Εορταστική αγορά: Με... φειδώ ψώνια και δώρα, λόγω ακρίβειας19:58Ρόδος: Νεκρός 51χρονος καθηγητής σε τροχαίο - Ελαφρά τραυματίας 15χρονος συνεπιβάτης19:44Θεοδωρικάκος: Ρεκόρ πληρωμών από αναπτυξιακούς νόμους19:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο