LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 01 Ιουλίου 2016 18:49

Αλλάζει η διαδικασία αναβάθμισης στα Windows 10 μετά τo “τσουνάμι” καταγγελιών

Αφορμή στάθηκε η καταγγελία και τελικώς η αποζημίωση που κατέβαλε σε χρήστη που χάλασε το PC του μετά τη συγκεκριμένη αναβάθμιση.

Windows - αναβάθμιση

Πιο «σαφείς επιλογές» θα προσφέρει πλέον η Microsoft στους χρήστες που θέλουν  ή όχι να κάνουν αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού της συστήματος, τα Windows 10.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από πληθώρα καταγγελιών σχετικά με την «εξαναγκασμένη» αναβάθμιση στα 10, κάτι που πολλοί χρήστες έχουν χαρακτηρίσει ως «απεχθές τέχνασμα».

Αυτήν την εβδομάδα, η Microsoft αναγκάστηκε να καταβάλει το ποσό των 10.000 δολαρίων σε μια γυναίκα από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, μετά από καταγγελία της ίδιας ότι η αναβάθμιση ξεκίνησε χωρίς την έγκρισή της, κάτι που κατέστρεψε τον υπολογιστή της στον οποίο βασιζόταν για να διαχείριση της επιχείρησής της.

Τους τελευταίους μήνες, στην προσπάθειά της να επιταχύνει την αναβάθμιση στα Windows 10, η Microsoft είχε αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ζητείτο από τους χρήστες εάν ήθελαν να προχωρήσουν στην εγκατάσταση του νέου λειτουργικού. Η ενημέρωση που περιείχε την αναβάθμιση στα Windows 10 χαρακτηριζόταν ως «σημαντική», κάτι που συνήθως πρόκειται για κρίσιμες ενημερώσεις ασφαλείας.

Εάν στο παράθυρο που αναδυόταν και ενημέρωνε για την αναβάθμιση, ο χρήστης πατούσε το κόκκινο «Χ» ώστε να κλείσει, η διαδικασία δεν ξεκινούσε άμεσα. Ωστόσο, προγραμματιζόταν ώστε να ξεκινήσει αυτόματα αργότερα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η Microsoft ανακοίνωσε ότι από αυτή την εβδομάδα θα αλλάξει η διαδικασία, αφού παραδέχτηκε ότι προκάλεσε μεγάλη σύγχυση.

«Η νέα εμπειρία έχει πλέον πιο σαφείς επιλογές που αφορούν στην αναβάθμιση, όπως να επιλέγεται ο χρόνος ή να απορρίπτεται εντελώς η δωρεάν αυτή προσφορά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τέρι Μίερσον, υπεύθυνος για το τμήμα των Windows και Συσκευών της Microsoft.

«Εφόσον επιλεγεί το κόκκινο Χ στο νέο αναδυόμενο παράθυρο, αυτό θα κλείσει και θα εμφανιστεί μια υπενθύμιση μετά από μερικές ημέρες. Συνεχίζουμε να συνιστούμε σε όλους μας τους πελάτες να αναβαθμίσουν στα Windows 10, προτού λήξει η δωρεάν προσφορά στις 29 Ιουλίου».

Μέχρι στιγμής, περίπου 300 εκατομμύρια συσκευές έχουν αναβαθμιστεί ή χρησιμοποιούν τα Windows 10.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή23:59Champions League: Πρωταθλήτρια η "διαστημική" Παρί για πρώτη φορά στην ιστορία της23:49Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Σπάτα και Ασπρόπυργο23:39Βάλερι Μαχάφεϊ: «Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός του "Desperate Housewives"23:24Βουλή: Την Τρίτη αρχίζει η επεξεργασία του νέου ΚΟΚ23:10Κυλλήνη: Πολυτελές αυτοκίνητο τράκαρε με τρακτέρ (εικόνες)22:55Στον Λευκό Οίκο ο Μερτς την Πέμπτη – Πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ ως καγκελάριος22:41Πύργος: Καταδίωξη και προσαγωγές μετά από άγριο καβγά ανηλίκων 22:25Γάζα: Η Χαμάς λέει ότι απάντησε στην πρόταση εκεχειρίας του Γουίτκοφ22:11Αυτό είναι το κρησφύγετο του Τούρκου που πυροβόλησε τα στελέχη της ΕΥΠ (βίντεο)21:56Υγεία - ΗΠΑ: Αύξηση των θανάτων από καρκίνο λόγω αλκοόλ21:40Βέλγιο: Οδοντίατρος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 55 ασθενών του21:26Ασπρόπυργος: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά21:12Μονή Σινά: Την Δευτέρα η ελληνική αντιπροσωπεία στην Αίγυπτο 20:58Champions League: Άγρια συμπλοκή στο μετρό του Μονάχου μεταξύ οπαδών της Ίντερ και της Παρί (βίντεο) 20:41Βόλος: Καθάρα τα νερά σε όλες τις πολυσύχναστες ακτές20:27Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Δεν έχω μεγάλη πίστη στο Ιράν αλλά έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην κυρία διαπραγματευτική ισχύ του Τραμπ20:11ΗΠΑ: Αμερικανοί επιστήμονες λένε ότι ανακάλυψαν πλανήτη νάνο στα όρια του ηλιακού μας συστήματος19:57ΝΒΑ: Ο Γουίλιαμσον αρνείται την κατηγορία για βιασμό19:40Νιγηρία: Στους 151 ο αριθμός των νεκρών από τις ξαφνικές πλημμύρες19:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο