LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 19 Δεκεμβρίου 2015 07:28

Εξίσου ...κολλημένες gamers οι γυναίκες

Μία έρευνα έρχεται να καταρρίψει το μύθο που θέλει το gaming να είναι… αντρική υπόθεση.

Ηλεκτρονικά παιχνίδια - online games - gamers - γυναίκα

Μπορεί το gaming να θεωρείται καθαρά "ανδρική υπόθεση" ωστόσο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι ένα χόμπι που απολαμβάνουν εξίσου οι γυναίκες.

Σύμφωνα με την έρευνα του Pew Research Center, το ποσοστό των γυναικών που ασχολούνται με το gaming είναι σχεδόν ίδιο με αυτό των ανδρών. Συγκεκριμένα, το 48% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι παίζουν συστηματικά ηλεκτρονικά παιχνίδια σε κονσόλα, υπολογιστή ή φορητή συσκευή, σε σύγκριση με το 50% των ανδρών.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό τεχνολογίας Wired, η κοινή γνώμη αντιλαμβάνεται το gaming ως μια καθαρά ανδρική ασχολία. Σύμφωνα με την έρευνα, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων ανά τον κόσμο που ασχολούνται με το gaming είναι άνδρες.

Από το σύνολο των ερωτηθέντων, το 15% των ανδρών θα χαρακτήριζαν τον εαυτό τους ως gamer, σε σύγκριση με το μόλις 6% των γυναικών. Το χάσμα αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερο στους άνδρες ηλικίας μεταξύ 18 και 29 ετών, από τους οποίους το 33% των ερωτηθέντων αναφέρονταν στους εαυτούς τους ως gamers σε σχέση με το μόλις 9% των γυναικών της ίδιας ηλικιακής ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες που παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια συσχετίζουν την ασχολία αυτή με το "ισχυρότερο φύλο", αφού το 60% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θεωρούν το gaming ως «ανδρική δραστηριότητα».

Επίσης, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι γυναίκες θεωρούνται συχνά «ανεπιθύμητες» στον κόσμο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η Καναδο-αμερικανή μπλόγκερ και κριτικός βιντεοπαιχνιδιών Ανίτα Σαρκίζιαν, η οποία είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με τη σειρά βίντεο τίτλο «Tropes vs Women in Video Games» που ανέβασε στο YouTube, στα οποία εξετάζει την εικόνα της γυναίκας μέσα από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Η Σαρκίζιαν είχε δεχτεί σκληρή κριτική αλλά και πικρόχολα σχόλια για τη σειρά, αλλά και απειλές για τη ζωή της.

Στην έρευνα εξετάζεται επίσης και ο ευρύτερος αντίκτυπος που έχουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Τα αποτελέσματα ήταν ανάμεικτα.

Συγκεκριμένα, το 26% των ενηλίκων που συμμετείχαν στην έρευνα υποστήριξαν την άποψη ότι τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν "χάσιμο χρόνου", σε σύγκριση με το 24% που πιστεύουν το αντίθετο. Επίσης, το 16% είπαν ότι δεν «έχουν κάποια συγκεκριμένη άποψη» για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ η πλειονότητα των ερωτηθέντων ήταν «αναποφάσιστοι» σχετικά με το εάν οι γυναίκες απεικονίζονται με αρνητικό τρόπο μέσα από τα video games.

Τέλος, 4 στους 10 ενήλικες θεωρούν ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια σχετίζονται με τη βίαιη συμπεριφορά, ειδικά μεταξύ ατόμων νεαρής ηλικίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο