LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /ΓενικάΔημοσίευση: 09 Δεκεμβρίου 2015 06:01

Παγκόσμια πτώση στις πωλήσεις των PCs

Το 2014 υπήρξε μείωση 2,1% των πωλήσεων, το 2013 ήταν 9,8% και το 2012 ήταν 4%.

Πληκτρολόγιο - Υπολογιστής

Οι παγκόσμιες πωλήσεις προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών (PCs) συνέχισαν και φέτος την μείωσή τους, ενώ η πτωτική τάση τους αναμένεται να συνεχισθεί και το 2016. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC, το 2015 η μείωση αναμένεται να φθάσει το 10,1% και του χρόνου το 3,1%.

Αν όντως η παγκόσμια αγορά επιτραπέζιων υπολογιστών κινηθεί πτωτικά και το 2016, θα είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά μείωσης των πωλήσεων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Το 2014 υπήρξε μείωση 2,1% των πωλήσεων, το 2013 9,8% και το 2012 4%.

Η αγορά, με βάση τις εκτιμήσεις της IDC, αναμένεται να σταθεροποιηθεί στο τέλος του 2016 και να παρουσιάσει μικρή αύξηση τα τρία επόμενα έτη (2017-19), καθώς οι χρήστες θα προχωρούν σε αντικατάσταση του παλαιού εξοπλισμού τους, μετά και τη σταδιακή εξάπλωση διεθνώς του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 10.

Η μείωση των πωλήσεων PCs οφείλεται σε διάφορους λόγους, όπως η στροφή πολλών καταναλωτών στις φορητές συσκευές (ταμπλέτες κ.α.) και στα 'έξυπνα' κινητά τηλέφωνα, η άνοδος της ισοτιμίας του δολαρίου και η αναστάτωση σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Πάντως, σύμφωνα με τους αναλυτές της IDC, οι χρήστες ανά τον κόσμο, παρόλο που δαπανούν περισσότερα για ταμπλέτες και κινητά, δεν εγκαταλείπουν τον σταθερό υπολογιστή τους, απλώς τον αλλάζουν με μεγαλύτερη καθυστέρηση από ό,τι στο παρελθόν.

Η διακοπή της υποστήριξης από την Microsoft των Windows XP και η αναμενόμενη των Windows 7 στο όχι μακρινό μέλλον θα ωθήσει αναπόφευκτα αρκετούς χρήστες σε αναβάθμιση μηχανήματος, θέλοντας και μη. Η προς το παρόν δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10 επιτρέπει σε ορισμένους χρήστες να καθυστερήσουν για ένα διάστημα την αλλαγή του υπολογιστή τους, αλλά όχι επ' άπειρον.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρωσική επίθεση κατέστρεψε ενεργειακή υποδομή κρίσιμης σημασίας, στο Χάρκοβο07:38Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου07:24Η Ελλάδα παραχώρησε στρατιωτικό υλικό στον Λίβανο07:10Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο πρόσφερε στον Τραμπ το Νόμπελ Ειρήνης που της απονεμήθηκε06:52ΟΗΕ: Σημαντικό βήμα η έναρξη της Β΄ Φάσης του σχεδίου για τη Γάζα06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:10Φρέντι Μέρκιουρι: Πέθανε η “κρυφή” του κόρη σε ηλικία 48 ετών23:59Μενίδι: Ειδική αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς - 13 συλλήψεις23:46Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου23:32Αττική: Εξαρθρώθηκε συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ - 5 συλλήψεις23:18Χονγκ Κονγκ: Στους 168 οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά του Νοεμβρίου23:04Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός: Λύγισαν… στο τέλος οι “πράσινοι”22:48Ηγουμενίτσα: Καραμπόλα τριών οχημάτων - Τραυματίστηκε διανομέας 22:34Λευκός Οίκος: Η αποστολή ευρωπαϊκών στρατευμάτων στη Γροιλανδία δεν αλλάζει τον στόχο του Τραμπ22:20Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 21χρονος για κατοχή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών (εικόνες)22:06Κυρανάκης σε Πέρκα: Μην τσιρίζετε, εδώ είναι βουλή, δεν είναι η κουζίνα σας21:50Αίγιο: Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων - Στο νοσοκομείο 16χρονος21:36Euroleague: Πρόστιμο στον Αταμάν για σχόλια του21:22Ιράν: Ο Τραμπ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης21:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο