LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /Social media /

PaloPro

Δημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2015 17:01

Δεν πείθει το «Ανατολίτικο Παζάρι» Μέρκελ – Τουρκίας

Πως είδαν τα social media την επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Τουρκία, αλλά και τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ και Τουρκίας.

Μέρκελ - Ερντογάν - Τουρκία - επίσκεψη

Η επίσκεψη της γερμανίδας Καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ στην Τουρκία για το μεταναστευτικό δεν έπεισε τα social media για τη χρησιμότητά της.

Παράλληλα η ελληνική διαδικτυακή κοινή γνώμη πρόσκειται αρνητικά και στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και Τουρκίας.

Η επίσκεψη της Μέρκελ και οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας καταγράφουν στο ελληνικό διαδίκτυο σύμφωνα με τα στοιχεία του paloPro 45.618 συνολικές αναφορές για την χρονική περίοδο 11/10 - 18/ 10 2015.

Το Τwitter και στις δυο περιπτώσεις είναι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που κάνει τη διαφορά και καθορίζει και τις επικρατούσες τάσεις.

Palo - Σταττιστικά στοιχεία - επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία

Palo - Σταττιστικά στοιχεία - επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία

Τα συναισθήματα παρουσιάζουν μια διαφορετική εικόνα για Άγκελα Μέρκελ και ΕΕ – Τουρκία. Η επίσκεψη της Μέρκελ στην Άγκυρα χαρακτηρίζεται από μια συναισθηματική ουδετερότητα. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ- Τουρκίας παρουσιάζουν από την πλευρά τους κυριαρχία αρνητικών συναισθημάτων έναντι ουδέτερων και θετικών.

Palo - Σταττιστικά στοιχεία - επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία

Palo - Σταττιστικά στοιχεία - επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία

Θεματολογία

Η θεματολογία του ελληνικού διαδικτύου για τις υπό εξέταση οντότητες επικεντρώθηκε για την χρονική περίοδο 11/10 - 18/ 10 σε αναφορές για:

  • την επίσκεψη της καγκελάριου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ στην Τουρκία για το μεταναστευτικό και στους      σχολιασμούς περί αυτής.
  • τα ανταλλάγματα που θέλει η Τουρκία  για να συνδράμει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού: χαλάρωση  βίζας για τους τούρκους πολίτες που επισκέπτονται την ΕΕ, άνοιγμα πέντε κεφαλαίων διαπραγμάτευσης, οικονομική στήριξη 3 δις ευρώ και παρουσία των τούρκων ηγετών σε συνόδους κορυφής της ΕΕ.
  • την πρόταση του πρόεδρου της Ένωσης Γερμανών Αστυνομικών ότι η «Γερμανία θα πρέπει να υψώσει έναν      φράχτη στα σύνορά της με την Αυστρία προκειμένου να περιορίσει την εισροή προσφύγων και μεταναστών».
  • το ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης με την Τουρκία για το προσφυγικό.
  • την αντίδραση της Αθήνας στην προοπτική κοινών περιπολιών Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο.
  • την απόπειρα δολοφονίας υποψήφιας για το δήμο Κολωνίας με ρατσιστικό κίνητρο, συνδέεται με την πολιτική υποδοχής των προσφύγων.

Συμπεράσματα

Οι συνειδητοποιημένοι χρήστες των social media αντιλαμβάνονται, σύμφωνα με τα ποιοτικά στοιχεία του paloPro, ότι Μέρκελ και Ταγίπ Ερντογάν επιδόθηκαν σε ένα «πάρε – δώσε» ανταλλαγμάτων στην Κωνσταντινούπολη που παραπέμπει σε κίνητρα εσωτερικής πολιτικής .

Η Μέρκελ επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη για να κατευνάσει την γερμανική και τουρκική κοινή γνώμη για να μην διακινδυνεύσει να χάσει τις εκλογές του 2017 από την κρίση του προσφυγικού της Συρίας. Ο Ερντογάν από την πλευρά του καταλαβαίνει ότι το προσφυγικό εξελίσσεται σε «αχίλλειος πτέρνα» της Μέρκελ και της ΕΕ και το εκμεταλλεύεται στο έπακρο.

Ταυτόχρονα η ελληνική διαδικτυακή κοινή γνώμη εκφράζει σοβαρές ενστάσεις για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας διότι τη συνδέει και με τις επεκτατικές της διεκδικήσεις στο Αιγαίο καθώς και με το Κυπριακό. Παράλληλα αντιλαμβάνεται την επίσκεψη της Μέρκελ στην Κωνσταντινούπολη, μόλις δυο εβδομάδες πριν τις τουρκικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, ως  κίνηση στήριξη προς το αυταρχικό καθεστώς του Ερντογάν.

Η ανάλυση έγινε με την υπηρεσία paloPro, το πιο ολοκληρωμένο εργαλείο διαχείρισης φήμης στο διαδίκτυο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο