LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /Γενικά /

HitchBot

Δημοσίευση: 03 Αυγούστου 2015 19:43

Έκαναν “βίδες” το ρομποτάκι που έκανε το γύρο της Αμερικής με ωτοστόπ

Άδοξο τέλος είχαν οι περιπέτειες του μικρού ρομπότ που έκανε ωτοστόπ για να μάθει «εάν το ανθρώπινο είδος είναι άξιο εμπιστοσύνης».

Hitchbot - ΗΠΑ - οτοστόπ - ρομπότ

Οι περιπέτειες του μικρού, φιλικού ρομπότ που έκανε ωτοστόπ για να μάθει αν το ανθρώπινο είδος είναι άξιο εμπιστοσύνης έληξαν άδοξα σε έναν δρόμο της Φιλαδέλφειας, στις ΗΠΑ, όπου βρέθηκε διαμελισμένο από βάνδαλους.

Το ρομποτάκι HitchBot με το κυλινδρικό σώμα, τα μπλε πόδια και τα κίτρινα γάντια -με τον αντίχειρα πάντα σηκωμένο και έτοιμο να σταματήσει ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο για να το μεταφέρει- κατασκευάστηκε από Καναδούς ερευνητές. Ο στόχος τους ήταν να ανακαλύψουν αν οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εμπιστευτούν την τεχνολογία. Πήρε την απάντησή του σχεδόν αμέσως μόλις έφτασε στις ΗΠΑ.

«Ωχ, το σώμα μου πληγώθηκε» είπε το ρομπότ στον ιστότοπό του το Σαββατοκύριακο. «Φαντάζομαι ότι, κάποιες φορές, άσχημα πράγματα συμβαίνουν στα ευγενικά ρομπότ. Το ταξίδι μου πρέπει να λάβει τέλος προς το παρόν αλλά η αγάπη μου για τους ανθρώπους δεν θα σβήσει ποτέ», πρόσθεσε χωρίς μνησικακία.

Hitchbot - ΗΠΑ - οτοστόπ - ρομπότ

Αφού διέτρεξε περισσότερα από 6.000 χιλιόμετρα στον Καναδά χωρίς να συναντήσει προβλήματα και αφού επισκέφθηκε περιοχές της Γερμανίας και της Ολλανδίας, ο HitchBot πρόλαβε να καλύψει, σε διάστημα δύο εβδομάδων, μια απόσταση περίπου 480 χιλιομέτρων στις ανατολικές ΗΠΑ μέχρι να πέσει στα χέρια των βανδάλων.

Hitchbot - ΗΠΑ - οτοστόπ - ρομπότ

Οι εφευρέτες του, ερευνητές των Πανεπιστημίων Ράιερσον και Μακμάστερ του Τορόντο οι οποίοι ήθελαν να ανακαλύψουν αν «τα ρομπότ μπορούν να εμπιστευτούν τους ανθρώπους», προσπάθησαν να παρηγορήσουν τους θαυμαστές του.

Hitchbot - ΗΠΑ - οτοστόπ - ρομπότ

«Καταλαβαίνουμε ότι πολλοί υποστηρικτές του HitchBOT θα απογοητευτούν αλλά θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι αυτή η υπέροχη εμπειρία δεν τελειώνει εδώ. Θα επικεντρωθούμε στο εξής στο ερώτημα 'τι μπορούμε να μάθουμε απ' όλα αυτά' και θα εξερευνήσουμε τις πιθανές μελλοντικές περιπέτειες των ρομπότ και των ανθρώπων», έγραψαν στον ιστότοπο www.hitchbot.me.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΡομπότωτοστόπHitchBot
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ στέρησε από τον Άρη την 4άδα23:59Γιάννης Αντετοκούνμπο: Άρχισαν οι συζητήσεις με τους Μπακς για το μέλλον του σταρ στην ομάδα23:44Πεσκόφ: Ο Πούτιν αποδέχθηκε ορισμένες αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία23:28Τραγωδία στην Κέρκυρα: Αυτοκίνητο με μάνα και κόρη έπεσε σε ποτάμι 23:14Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογές23:00Στα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους 22:46Χωρίς ταξί αύριο η Αττική - Το ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία μετά τα επεισόδια 22:32Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνι22:18Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός22:04Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε το "3 στα 3" ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Κηφισιά21:50ΥΠΑΑΤ: Οι πληρωμές προς τους αγρότες φέτος θα φτάσουν τα 3,7 δισ. ευρώ21:36Σε 24ωρη επιφυλακή, λόγω κακοκαιρίας, ο δήμος Αθηναίων21:22Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Το αστυνομικό σχέδιο της κυβέρνησης για τα μπλόκα των αγροτών 21:08Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό20:54Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:44Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ και... περιμένει για να δει αν θα «μείνει» στην πρώτη τετράδα20:34Αλέξης Τσίπρας – Ιθάκη: Κατάμεστο το Παλλάς για την παρουσίαση του βιβλίου του (βίντεο)20:24ANT1 Sports: "Μάχες" στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας20:10Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλειστό το τελωνείο Ευζώνων19:56Σέρρες: Στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας με Βουλγαρία έφτασαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο