LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /Γενικά /

Χωρίς καύσιμα

Δημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2015 13:58

Αυτό είναι το αεροπλάνο που θα κάνει το γύρο του κόσμου χωρίς καύσιμα (Βίντεο)

Αποκλειστικά με τη χρήση ηλιακής ενέργειας θα τροφοδοτείται το Solar Impulse 2, για να κάνει το γύρο του κόσμου.

Solar Impulse 2

Το αεροπλάνο Solar Impulse 2, το οποίο τροφοδοτείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, θα επιδιώξει τον επόμενο μήνα να γράψει ιστορία, κάνοντας τον γύρο του κόσμου χωρίς να χρησιμοποιήσει καθόλου καύσιμα.

Η απογείωση θα γίνει από το Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η πτήση θα κάνει στάσεις στην Ινδία, την Μιανμάρ και την Κίνα, προτού διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό, πετάξει πάνω από τις ΗΠΑ και τη Νότια Ευρώπη, για να προσγειωθεί ξανά εκεί από όπου ξεκίνησε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Το ταξίδι των περίπου 35.000 χιλιομέτρων αναμένεται να διαρκέσει πολύ, γύρω στους πέντε μήνες (τέλος Φεβρουαρίου - τέλος Ιουλίου). Το αεροσκάφος θα πιλοτάρεται από δύο ελβετούς πιλότους που θα εναλλάσσονται και θα στριμωχθούν στην μικρή καμπίνα του αεροπλάνου επί πέντε ημέρες και νύχτες συνεχώς στον αέρα.

«Θαύματα μπορούν να γίνουν με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή. Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να πετάμε μέρα-νύχτα σε ένα αεροσκάφος, χωρίς σταγόνα καυσίμου», τόνισε ένας από τους πιλότους, ο Μπερτράν Πικάρντ.

Το αεροπλάνο ζυγίζει σχεδόν όσο ένα αυτοκίνητο (2,3 τόνους) και το άνοιγμα των φτερών του είναι μεγάλο όσο των μεγαλύτερων επιβατικών αεροπλάνων. Η πτήση θα γίνει με χαμηλή ταχύτητα 50 έως 100 χιλιομέτρων την ώρα, γι’ αυτό θα διαρκέσει τόσο πολύ.

Ο σχεδιασμός και οι δοκιμές του πρωτοποριακού αεροπλάνου έχουν πάρει μια ολόκληρη 12ετία. «Δεν είναι το πρώτο ηλιακό αεροπλάνο, όμως είναι το πρώτο που είναι ικανό να διασχίσει ωκεανούς και ηπείρους», δήλωσε ο δεύτερος πιλότος Αντρέ Μπορσμπέργκ.

Όπως είπαν και οι δύο πιλότοι, που είχαν και την ιδέα του εγχειρήματος, ακόμη κι αν κάτι πάει στραβά, εκείνοι θα φτιάξουν ένα άλλο αεροσκάφος και θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους. «Είναι η πρόκληση του άγνωστου», δήλωσε ο Πικάρντ και πρόσθεσε πως «υπάρχει μια θέληση στην ανθρωπότητα να δημιουργήσει ένα καλύτερο κόσμο και να βρει λύσεις για την κλιματική αλλαγή».

Στην υλοποίηση του σχεδίου έχουν συνεισφέρει πολλές γνωστές εταιρείες, όπως οι Bayer, Solvay, ABB, Schindler, Omega και άλλες.

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Εξετάζει να διακόψει τη χρηματοδότηση σε νοσοκομεία που παρέχουν θεραπείες για αλλαγές φύλου σε παιδιά και εφήβους20:10Κυρανάκης: Επιστολή σε δημάρχους για την εφαρμογή του ΚΟΚ – Ποιες ενέργειες αναλαμβάνουν δήμοι και περιφέρειες19:52Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τιμά τα 64α γενέθλια της μητέρας του19:33ΗΠΑ: Αντιμέτωπες οι χώρες με υψηλότερους δασμούς μετά την προθεσμία της 9ης Ιουλίου19:15Ηράκλειο: Αθωώθηκε η μητέρα που έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με κάνναβη18:57Υπουργικό Συμβούλιο: Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι αποφάσεις που ελήφθησαν18:43Φθιώτιδα: Πυρκαγιά σε γεωργική έκταση18:29Κρήτη: Στη φυλακή ο διευθυντής Γυμνασίου που διώκεται για τον βιασμό μαθήτριας18:15Λέσβος: Θρίλερ με ακέφαλη σορό σε νησίδα18:01Γουίμπλεντον: Εγκατέλειψε ο Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα17:48Χαλκιδική: Στη φυλακή ο αρχηγός της "μαφίας των λουκουμάδων"17:34Κυπριακό: Άτυπη συνάντηση στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο17:19Θάνος Πλεύρης: Βασικές προτεραιότητες είναι οι επιστροφές και η πάταξη της λαθρομετανάστευσης17:06Καπνοί στο τρένο Έδεσσα- Θεσσαλονίκη16:52Φωτιά στη Σμύρνη: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους16:38Νάπολη: Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών - Διακόπηκε η κυκλοφορία των τρένων16:25Τεντόγλου: Στα Δρόμεια θα προσπαθήσω για πανελλήνιο ρεκόρ16:11Ισπανία: Θερμοκρασία 46° Κελσίου καταγράφηκε το Σάββατο - Ρεκόρ για τον Ιούνιο15:57Μύκονος: Απειλούσε πολίτες με πιστόλι έξω από νυχτερινό κέντρο15:43Χαλκιδική: 7χρονος παρασύρθηκε με φουσκωτό στην θάλασσα15:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο