LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /Γενικά /

Στα δίκτυα Wi-Fi των ξενοδοχείων

Δημοσίευση: 25 Νοεμβρίου 2014 13:15

Φόβος και τρόμος o διαδικτυακός ιός «Dark Hotel»

Έχει στόχο κυρίως τους διευθύνοντες συμβούλους και τα υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών.

ΙΟΣ - Σκοτεινό Ξενοδοχείο

Τον τρόμο έχει σκορπίσει στους CEOs και τα υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων ένας ιός που έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο από χάκερς. Ο λόγος για τον ιό «Dark Hotel» (Σκοτεινό Ξενοδοχείο), μέσω του οποίου υποκλέπτουν ευαίσθητα δεδομένα πολυεθνικών και άλλων εταιρειών.

Συγκεκριμένα, οι χάκερς χρησιμοποιούν τα δίκτυα Wi-Fi των ξενοδοχείων για να αποκτήσουν πρόσβαση στους υπολογιστές των CEOs και των στελεχών των επιχειρήσεων, αναζητώντας πολύτιμες πληροφορίες των εταιρειών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν, σύμφωνα με μία νέα έκθεση, όπως αναφέρει το CNBC. 

Ο ιός «Σκοτεινό Ξενοδοχείο» καλεί τους χρήστες των δικτύων Wi-Fi να κατεβάσουν κακόβουλο λογισμικό το οποίο εμφανίζεται ως νόμιμο, σημειώνει στην πρόσφατη έκθεσή της η γνωστή εταιρεία ασφάλειας Kaspersky Lab.

Όταν ο χρήστης κατεβάσει το κακόβουλο λογισμικό, οι χάκερς εγκαθιστούν ένα προηγμένο πρόγραμμα παραβίασης, μέσω του οποίου παρακολουθούν τους κωδικούς πρόσβασης και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, σε μία προσπάθεια να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα εταιρικό δίκτυο.

Η έρευνα διαπιστώνει ότι οι χάκερς στοχεύουν κυρίως εταιρικά στελέχη, που πιθανόν να έχουν πρόσβαση υψηλού επίπεδου σε πληροφορίες των επιχειρήσεων. «Στοχεύουν υψηλής αξίας στελέχη από εταιρείες που παρουσιάζουν εμπορικό ενδιαφέρον»,  επισήμανε ο αρμόδιος διευθυντής της Kaspersky Lab, Costin Raiu, στο CNBC. 

Μετά την επίθεση, οι χάκερς διαγράφουν τα εργαλεία – παραβίασης από τα δίκτυα των ξενοδοχείων και είναι δύσκολο να ανιχνευθούν σε πραγματικό χρόνο (real-time).

Αυτοί οι τύποι των επιθέσεων καταγράφηκαν για πρώτη φορά το 2007, όμως έχουν εξελιχθεί και έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την Kaspersky Lab, περίπου το 90% των επιθέσεων εμφανίζονται στην Ιαπωνία, την Ταϊβάν, την Κίνα, τη Ρωσία, τη Νότια Κορέα, αλλά και άλλου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης: Live η ομιλία του στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική11:42Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω11:40Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα κινητών τηλεφώνων – Έφυγαν με λεία άνω των 50.000 ευρώ11:25Νότια Προάστια: Συνελήφθησαν δύο 16χρονοι για ένοπλες ληστείες σε περίπτερα 11:10Ψηφίζεται σήμερα το νέο εργασιακό νομοσχέδιο10:56Ευρυτανία: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό - Νεκρός ο ένας από τους δύο επιβαίνοντες10:42ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και λουκέτα σε 42 ΚΥΔ για φοροδιαφυγή10:28"Το Πρωινό": Τι απαντά αποκλειστικά ο πλαστικός που καταγγέλθηκε για ξυλοδαρμό από 43χρονη (βίντεο)10:14Άδωνις Γεωργιάδης - Καλημέρα Ελλάδα: Το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη εκπροσωπεί το σύνολο του έθνους09:58Ο Πέτρος Κουσουλός για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Φοινικούντας (βίντεο)09:45Πιερρακακής: Θετικό παράδειγμα η Ελλάδα στη Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον09:31Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πότε απολογούνται οι 22χρονοι 09:16Γ. Στάσσης: Επενδύσεις στην ενεργειακή ευελιξία στην εποχή των data centers - Απαραίτητη η βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου09:02Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι οι δύο σοροί, που παραδόθηκαν χθες από τη Χαμάς, ανήκουν σε ομήρους08:48Γαλλία: Κατασχέθηκαν επτά τόνοι λαθραίων τσιγάρων μέσα σε φορτηγό με…κανόλι08:34Ρέθυμνο: Συνελήφθη αλλοδαπός για τρεις περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών08:20Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα - Άρπαξαν 47 κινητά (βίντεο)08:06Τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Φορτηγό συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα - Ένας τραυματίας07:52Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά του Λασιθίου07:38Tραμπ: Απειλεί την Ισπανία με δασμούς για την άρνηση της να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες07:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο