LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /Γενικά /

Πορτογαλία

Δημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2014 18:15

Κόκκινο φανάρι; Ώρα για χορό!

Το κόκκινο ανθρωπάκι στο φανάρι για τους πεζούς προσελκύει μεγαλύτερη προσοχή όταν κάνει χορευτικές φιγούρες... σώζοντας ζωές.

Πορτογαλία - Λισαβόνα - Φανάρι - Σταμάτης - Χορός

Στους αφόρητα γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, πολλοί από τους πεζούς αγνοούν το κόκκινο φανάρι και διασχίζουν το δρόμο, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους σωματική ακεραιότητα αλλά και άλλων.

Ένα έξυπνο πρόγραμμα στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας αποτέλεσε τροφή για σκέψη για τους συγκοινωνιολόγους.

Τι θα γινόταν αν, αντί για παγερά ακίνητο, το κόκκινο ανθρωπάκι προσέλκυε την προσοχή των περαστικών με ορισμένες χορευτικές φιγούρες;

Μη βιαστείτε να βγάλετε τα συμπεράσματα σας, γιατί αν μη τι άλλο οι πεζοί σε κεντρική διασταύρωση της Λισαβόνας έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Πορτογαλία - Λισαβόνα - Φανάρι - Σταμάτης - Χορός

Πορτογαλία - Λισαβόνα - Φανάρι - Σταμάτης - Χορός

Κοντά στο φανάρι υπήρχε ένας θάλαμος, όπου οι περαστικοί μπορούσαν να μπουν και να κάνουν μία επίδειξη των χορευτικών τους ικανοτήτων, με τις κινήσεις τους να αποτυπώνονται σε πραγματικό χρόνο στον κόκκινο σηματοδότη.

Πορτογαλία - Λισαβόνα - Φανάρι - Σταμάτης - Χορός

Αποτέλεσμα; 81% περισσότεροι πεζοί σταμάτησαν στη διάβαση, παρακολουθώντας με ενδιαφέρον το κόκκινο ανθρωπάκι να χορεύει ασταμάτητα και κατ’ επέκταση περιμένοντας το πράσινο για να περάσουν απέναντι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΔΥΠΑ - ΕΠΑΣ: Εκπνέει η διορία για τις αιτήσεις21:45Κακοκαιρία “Μπόρις”: Δεκάδες νεκροί και καταστροφές στην κεντρική Ευρώπη (εικόνες)21:32Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη21:18Λιμανάκια - Σύνταγμα: Μπαράζ συλλήψεων από την Τροχαία (εικόνες)21:05Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Η δίωξη που ασκήθηκε στον ύποπτο δράστη 20:51“Sounion”: Ολοκληρώθηκε η ρυμούλκηση του τάνκερ (εικόνες)20:38ΕΟΠΥΥ - Παράνομες συνταγογραφήσεις: Οι διάλογοι, το Οzempic και οι ράβδοι χρυσού (βίντεο)20:25Φοροδιαφυγή: Ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν λιγότερα από... άνεργους (βίντεο)20:11Μακελελέ: Στον Αστέρα Τρίπολης δεν ήρθα για τα χρήματα (εικόνες)19:58Τραμπ: Η απόπειρα δολοφονίας έγινε λόγω της ρητορικής Μπάιντεν και Χάρις19:44Τσελίκ: Ο Μητσοτάκης ή ο Δένδιας εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση;19:31Όλυμπος: Βρέθηκε σορός Γερμανού που έκανε ορειβασία19:17Τουρκικά ΜΜΕ: Αντιδράσεις για την παρουσία Δένδια στο Καστελλόριζο19:03ΕΟΠΥΥ - Παράνομες συνταγογραφήσεις: Οι βαριές κατηγορίες για τους συλληφθέντες 18:49Χατζηδάκης: Επεκτείνεται κατά 1 δις το πρόγραμμα “Ηρακλής”18:36ΠΑΟΚ: Ο Λόβρεν φόρεσε τα “ασπρόμαυρα” (εικόνες)18:22Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα υπερδιπλάσιο του στόχου στο 8μηνο18:11Ο οίκος Cardin σχεδίασε διαστημικές στολές για... αστροναύτες (βίντεο)17:58Τα νέα κίνητρα για συγχωνεύσεις – εξαγορές και για την Έρευνα και Καινοτομία17:44Ηράκλειο: Στη φυλακή ο τουρίστας που παρέσυρε τουρίστριες και σκότωσε ηλικιωμένο17:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο