LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Γενικά /

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη

Δημοσίευση: 16 Ιουλίου 2014 16:44

«Cyberkid»: η εφαρμογή που προστατεύει παιδιά και γονείς στο διαδίκτυο

Την ηλεκτρονική εφαρμογή «Cyberkid», που προστατεύει και ενημερώνει τα παιδιά και τους γονείς για τη σωστή χρήση του διαδικτύου, παρουσίασαν οι Υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Παιδείας.

Cyberkid - site - Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Ελληνική Αστυνομία - Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Πρόκειται για μία ηλεκτρονική εφαρμογή που δημιουργήθηκε για να βοηθά τα παιδιά στην ορθή χρήση του διαδικτύου και παράλληλα να τα προφυλάσσει από πιθανούς κινδύνους.

Το «Cyberkid» σχεδιάστηκε ειδικά για την σωστή  ενημέρωση των ανήλικων χρηστών του διαδικτύου και των γονέων και παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη.

«Ξεκινάμε μία πολύ σημαντική δράση με συμπαίκτη μας το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η προστασία των ανηλίκων είναι πρώτη μας προτεραιότητα. Η ασφάλεια των παιδιών στο δρόμο, στο σπίτι, στο σχολείο, στο διαδίκτυο είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και εμείς οφείλουμε να βρισκόμαστε μπροστά για να προλαμβάνουμε και να αποτρέπουμε. Και με αυτή την εφαρμογή που θέτουμε από σήμερα στην υπηρεσία των παιδιών, τούς προσφέρουμε έναν «ηλεκτρονικό άγγελο» για να τα προστατεύει και προειδοποιεί. Η επιστήμη τρέχει, οι νέες μέθοδοι είναι εδώ, στη διάθεσή μας, δεν μπορεί το παγκόσμιο έγκλημα να προσπαθεί να ανακαλύπτει διαφόρους τρόπους, έτσι ώστε να επιβάλλεται, να ξεφεύγει, και η Ελληνική Αστυνομία να μένει πίσω σε άλλες εποχές», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, ότι : «Το Υπουργείο Παιδείας διέθεσε στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος 450 σχολεία και θα διαθέσει και τα 12.000 σχολεία σήμερα στην υπηρεσία αυτής της πραγματικά αξιέπαινης δράσης που οραματίστηκε και εκτελεί ο κ. Σφακιανάκης. Θα βοηθήσουμε γιατί το πιστεύουμε. Θα βοηθήσουμε γιατί το κοινωνικό σχολείο, όπως το λέμε, είναι μέσα στην πρώτη προτεραιότητα αυτής της ηγεσίας. Δηλαδή, η προστασία από το ηλεκτρονικό έγκλημα, η σεξουαλική επιμόρφωση, η άθληση μέσω της οποίας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την παχυσαρκία, η οποία βασιλεύει, την παιδική παχυσαρκία, τα εικαστικά. Είναι μέσα στο οπτικό μας πεδίο και ξαναλέω στην πρώτη γραμμή της δικής μας ημερήσιας διάταξης. Θα είμαστε δίπλα στη δράση αυτή, θα την βοηθήσουμε».

Ο Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης αναφερόμενος στους στόχους που έχει θέσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αξιοποίηση αυτής της εφαρμογής είπε: «Προσδοκούμε μέσα στους επόμενους δύο μήνες να έχει "κατέβει" η εφαρμογή αυτή από 500.000 χρήστες κινητών τηλεφώνων, ενώ με τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας να φθάσει τους 3.500.000 χρήστες. Η επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου θα επιτρέψει στην Ελληνική Αστυνομία να διαθέτει τη διασημότερη εφαρμογή (application) κινητού τηλεφώνου σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ανάπτυξη της ειδικής διαδικασίας στα ελληνόπουλα μέσω του Cyber Alert αποτελεί όχι μόνο ευρωπαϊκή, αλλά και παγκόσμια καινοτομία».

Ανδρέας Λοβέρδος - Βασίλης Κικίλιας - παρουσίαση εφαρμογής cyberkid

Ανδρέας Λοβέρδος - Βασίλης Κικίλιας - παρουσίαση εφαρμογής cyberkid

Ανδρέας Λοβέρδος - Βασίλης Κικίλιας - παρουσίαση εφαρμογής cyberkid

Δείτε τις δηλώσεις των δύο υπουργών:





Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στα smartphones που λειτουργούν με συστήματα Android και iOS. Το Cyberkid αποτελεί μια πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που υλοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη χορηγία της εταιρείας παροχής υπηρεσιών κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και internet «Wind Ελλάς» στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και των γονέων τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Αποσκοπεί στην ασφαλή εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet και στόχος της δημιουργίας του είναι η προβολή του θετικών πλευρών του διαδικτύου, όπως είναι η ανεύρεση χρήσιμων πληροφοριών και η ψυχαγωγία. Παράλληλα στόχος είναι η ενημέρωση για τους πιθανούς κινδύνους που κρύβονται.

Η εφαρμογή αυτή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο (real time) σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής με Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της χρήσης μίας καινοτόμου (touchscreen call) διαδικασίας «Cyber Alert», αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος. Οι Αξιωματικοί θα διαχειρίζονται τον κίνδυνο ή την απειλή, η οποία προέρχεται μέσω διαδικτύου με σύγχρονες διαδικασίες και μέσα από ένα Σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (CYBER ALERT), που θα έχει έδρα στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Cyberkid - site - Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Ελληνική Αστυνομία - Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Μεταξύ άλλων η εφαρμογή έχει διάφορα παιχνίδια για μικρά παιδιά από 8 έως 12 ετών (τρίλιζα, μπάσκετ, ντάμα, σκάκι, τουβλάκια, γκρινιάρης, κρεμάλα, μάντεψε ποιος κ.α.), καθώς και εφαρμογές για την πρώτη «γνωριμία» των παιδιών με τα αγγλικά.

Cyberkid - Εφαρμογή για παιδιά

Μπορείτε να μεταφερθείτε στην σχετική ιστοσελίδα «Cyberkid» και να ενημερωθείτε πλήρως για τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη μέσω της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθιερώνεται πλέον η Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο ως μία διαρκής ενημερωτική δράση στα σχολεία.

Στο πλαίσιο αυτό, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εξειδικευμένοι Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων, οι οποίοι κατέχουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους, μία φορά την εβδομάδα θα συνδέονται μέσω του διαδικτύου, ταυτόχρονα, με 50 σχολεία της επικράτειας όπου θα παρουσιάζονται με τρόπο κατανοητό και προσιτό στους μαθητές οι κίνδυνοι του Διαδικτύου, η προστασία από αυτούς κι η ασφαλής αντιμετώπιση τους. Η επιλογή των σχολείων θα γίνεται από ειδική ομάδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανάλογα με την τάξη και την περιοχή που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία21:52Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν συρμοί - Νεαροί μπήκαν στις γραμμές21:04Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)20:51Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας 20:38Χανιά: Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους20:25Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς20:11Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57Bullying - Σκύδρα: Νέο περιστατικό με τον ίδιο θύτη 19:45Ανδρουλάκης προς Κασσελάκη: Για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο...19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο