LATEST NEWS
 
Τεχνολογία /Social media /

Ουκρανική κρίση

Δημοσίευση: 27 Μαρτίου 2014 07:42

Οι Ρώσοι «κόβουν» τη βότκα στον Ομπάμα

«Κυρώσεις» μέσω των social media επιβάλλουν οι Ρώσοι στον Μπαράκ Ομπάμα, σε αντίποινα για τις κυρώσεις κατά τις Μόσχας για την Κριμαία.

Μπαράκ Ομπάμα - Συνέντευξη

Τον… νόμο στα χέρια τους παίρνουν οι Ρώσοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που αποφάσισαν να πάρουν εκδίκηση για τις κυρώσεις που επέβαλλε η Ουάσινγκτον κατά της Μόσχας σχετικά με την κρίση στην Κριμαία.

Έτσι  έχουν ξεκινήσει μια διαδικτυακή εκστρατεία επιβάλλοντας «κυρώσεις» στον Αμερικανό πρόεδρο, στον οποίο «κόβουν» την απόλαυση ρωσικών προϊόντων.

«Ο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και τα μέλη της κυβέρνησης των ΗΠΑ, της Γερουσίας και του Κογκρέσου απαγορεύεται να μου ευχηθούν χρόνια πολλά» έγραψε σε σχόλιό του ένας χρήστης της υπηρεσίας Instagram το οποίο συνοδευόταν από τη φωτογραφία ενός συνοφρυωμένου Ομπάμα.

Επιπλέον, οι χρήστες του Twitter έχουν ξεκινήσει μια ομάδα με τίτλο «Οι κυρώσεις μου», όπου απαγορεύουν στον Αμερικανό πρόεδρο οτιδήποτε ρωσικής προέλευσης, από το κόκκινο χαβιάρι μέχρι τη ρωσική βότκα.

Βότκα - Ομπάμα - tweet

Σε ένα εμπορικό κέντρο της Μόσχας τοποθετήθηκε διαφημιστικό πανό στο οποίο «επιβάλλονται κυρώσεις» στον Ομπάμα κα τα μέλη του Κογκρέσου, δείχνοντας έτσι την υποστήριξη στις ενέργειες του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Κριμαία.

Οι επιδοκιμασίες σχετικά με τις πολιτικές τακτικές του Πούτιν έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες, από τη στιγμή που ο Ρώσος πρόεδρος ήρθε σε σύγκρουση με τις δυτικές χώρες.

Την Τετάρτη, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν να συνεργαστούν προκειμένου να προετοιμάσουν πιθανές αυστηρότερες οικονομικές κυρώσεις, σε απάντηση για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία και να καταστήσουν την Ευρώπη λιγότερο εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πυροσβεστική: 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα23:59Σοβαρή ξηρασία πλήττει την Ευρώπη – Σε κατάσταση πίεσης πάνω από το 50% της ηπείρου23:50Ιράν: Πρώτη εμφάνιση του Χαμενεΐ ενώπιον κοινού μετά τον πόλεμο των 12 ημερών 23:37Εύβοια: Πρόστιμο άνω των 8.000 ευρώ στον 52χρονο που συνελήφθη για την πυρκαγιά 23:23Αμαλιάδα: Προσωρινά κρατούμενη η 48χρονη που κάρφωσε γυναίκα με ψαλίδι23:08Ζελένσκι: Η καλύτερη και πιο παραγωγική συνομιλία μου με Τραμπ22:50Ισραηλινή αντιπροσωπεία στο Κατάρ - Συζητήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας 22:33Ελευσίνα: Συνελήφθη 31χρονος που βίαζε και εξέδιδε 17χρονη22:17Μουντιάλ Συλλόγων: Η Παρί στους ημιτελικούς μετά την νίκη κόντρα στη Μπάγερν22:02Ζέττα Μακρή: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την σύλληψη του δημοσιογράφου – Ποια κατηγορία αντιμετωπίζει21:47Αργοστόλι: Άγριος ξυλοδαρμός διανομέα - Τέσσερις συλλήψεις21:32Κρήτη: Φωτιά στην Καρκαδιώτισσα Ηρακλείου 21:15Πειραιάς: Συνελήφθησαν μέλη συμμοριών για την ένοπλη συμπλοκή έξω από νυχτερινό κέντρο (βίντεο)20:59Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 42αρια - Ποιες περιοχές θα "βράσουν"20:45Πλημμύρες στο Τέξας: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών (εικόνες)20:29ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας - Νέος εκπρόσωπος Τύπου ο Κώστας Ζαχαριάδης20:13Formula 1: Ο Φερστάπεν κατέκτησε την pole position στη Βρετανία19:57Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:42Αριζόνα: Συγκινητική διάσωση 5χρονου στην έρημο – Τον εντόπισε αστυνομικός σκύλος μυρίζοντας τις κάλτσες του (βίντεο)19:26Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)19:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο