LATEST NEWS
 
Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2014 /Υποψήφιοι Δημοτικών Εκλογών /

Δημοτικές εκλογές

Δημοσίευση: 04 Απριλίου 2014 23:40

Δήμος Πειραιά

«Φωτιά» έχει πάρει η εκλογική μάχη στον 5ο μεγαλύτερο δήμο της χώρας και όλα είναι ανοιχτά.

Δήμος Πειραιά - υποψήφιοι - σύνθεση

Η υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη… τάραξε τα νερά στην κούρσα των δημοτικών εκλογών για την δημαρχία στον Πειραιά, την οποία διεκδικεί εκ νέου ο απερχόμενος δήμαρχος, αλλά και αρκετοί ακόμη υποψήφιοι, άλλοι με τη στήριξη πολιτικών κομμάτων κι άλλοι ως ανεξάρτητοι.

Ο νυν δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, που έχει τη στήριξη της ΝΔ, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με τον συνδυασμό «Μας Ενώνει ο Πειραιάς», στον οποίο περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και ο νυν δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σιγάλας, και επιδιώκει μία δεύτερη θητεία στον δήμο με το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας.

«Μπλόκο» στην επανεκλογή του απερχόμενου δημάρχου επιδιώκει να βάλει ο Γιάννης Μώραλης, η υποψηφιότητα του οποίου αποτέλεσε την έκπληξη στην εκλογική κούρσα. Ο κ. Μώραλης είναι επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», στο οποίο περιλαμβάνονται πολλά γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού και του ναυτιλιακού κόσμου. Στον συνδυασμό του «φιγουράρουν» τα ονόματα του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, του Πέτρου Κόκκαλη, της Ειρήνης Νταϊφά και του Αντώνη Νικοπολίδη.

Το «τιμόνι» του δήμου διεκδικεί και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε έναν εκ των πρωταγωνιστών της εκλογικής αναμέτρησης. Ο 67χρονος βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό «Το Λιμάνι της Αγωνίας». 

Στην εκλογική αναμέτρηση περιλαμβάνεται και μία γυναικεία υποψηφιότητα και συγκεκριμένα της Ελπίδας Παντελάκη, υποψήφιας του ΚΚΕ. Η δημοτική σύμβουλος Πειραιά και υπεύθυνη του Τμήματος Δημοτικής και Περιφερειακής Διοίκησης της ΚΕ του ΚΚΕ διεκδικεί τη δημαρχία με τον συνδυασμό του κόμματος, «Λαϊκή Συσπείρωση», στο οποίο περιλαμβάνονται εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι.

Υποψήφιος Δήμαρχος στον Πειραιά είναι επίσης ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Κούζηλος, με τον συνδυασμό «Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά», ενώ τη λίστα των υποψηφίων συμπληρώνουν ο υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Θανάσης Διαβολάκης, με τον συνδυασμό «Ανταρσία στο Λιμάνι», καθώς και δύο ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου.

Ο Αντώνης Καλογερογιάννης, επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Όλοι Μαζί» και ο Ιωσήφ Βουράκης, που κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη «Πειραιάς - Νέα Αρχή».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία
Pοή στη κατηγορία: Πολιτική
Europa League: Συνεχίζονται οι νίκες για το "τριφύλλι"00:14Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Νίκη… χρυσάφι για την “Ένωση” (βίντεο)00:04Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλές 23:47Σούπερμαν: Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης κόμικ πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού23:35Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η “Ένωση”23:21Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα23:07Ολλανδία: Ενισχύεται με 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones22:53Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το VAR ακύρωσε το γκολ των Ιταλών22:39“Cry to Heaven”: Η Adele κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη22:25Συμμορία στα Πατήσια: Παγίδευε θύματα μέσω ψεύτικου προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα εκβίαζε22:11ΠΑΟΚ – Μπραν: Ψυχρολουσία λίγο πριν το φινάλε21:57Συλλογικές Συμβάσεις: Με επιφύλαξη έγινε δεκτή από τους εργαζόμενους η επαναφορά του διαλόγου υπαλλήλων - εργοδοτών21:43Χονγκ Κονγκ: Σε τουλάχιστον 83 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από πυρκαγιά σε πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών21:29Η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ σε 8.500 κατόχους προπληρωμένων καρτών επιδομάτων21:15Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων21:01Εθνική Ελλάδας: Με το δεξί… στα προκριματικά για το Μουντομπάσκετ20:47Παπαδάκης: Να ελέγξουμε τις "γερασμένες" υποδομές20:32Παναθηναϊκός - Μπενίτεθ: Όσο κερδίζεις γίνεσαι όλο και πιο δυνατός 20:16Υπό βροχή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα20:02Κακοκαιρία Adel: Καταρρακτώδης βροχή στην Αττική - Προβλήματα στην κυκλοφορία 19:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο