LATEST NEWS
 
2014 FIBA Basketball World Cup /ΟμάδεςΔημοσίευση: 29 Ιουλίου 2014 01:41

Ουκρανία

Σημαία - Ουκρανία

Σε μία εξαιρετικά δύσκολη χρονική περίοδο λόγω της ένοπλης σύγκρουσης και της αβεβαιότητας στο εσωτερικό της χώρας, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συμμετοχή της Ουκρανίας σε Μουντομπάσκετ.

Οι Ουκρανοί σημείωσαν την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία τους μόλις πριν από ένα χρόνο, στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, με την κατάκτηση της 6ης θέσης της διοργάνωσης. Η πορεία αυτή τους χάρισε και το «εισιτήριο» για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο οποίο θα λάβουν μέρος για πρώτη φορά μετά την ανεξαρτητοποίηση της χώρας το 1991.

Και μόνο η παρουσία της Εθνικής Ουκρανίας στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας αποτελεί ιστορικό επίτευγμα, ωστόσο οι προσδοκίες για μία θετική πορεία είναι ιδιαίτερα αυξημένες στις τάξεις των Ουκρανών μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις της ομάδας στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ.

Την αποστολή να την οδηγήσει στο πρώτο της Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχει αναλάβει ο Αμερικανός Μάικ Φρατέλο, που παραμένει από το 2011 στον ουκρανικό πάγκο. Ο έμπειρος τεχνικός προτίθεται να χρησιμοποιήσει την ίδια «συνταγή» στα ισπανικά παρκέ, έχοντας ήδη μία σημαντική βάση παικτών από πέρυσι. Σε αυτή ξεχωρίζει ο Γιουτζίν «Που» Τζέτερ, που εντυπωσίασε στο Ευρωμπάσκετ, αλλά κι άλλοι έμπειροι παίκτες κυρίως από το εγχώριο πρωτάθλημα.

Η Ουκρανία βρίσκεται σε ένα δύσκολο γκρουπ και συγκεκριμένα στον τρίτο όμιλο του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, στον οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει - κατά σειρά - τη Δομινικανή Δημοκρατία (30/08), τη Φινλανδία (31/08), την Τουρκία (2/09), τη Νέα Ζηλανδία (03/09) και τελευταίες τις ΗΠΑ (4/09).

Το ρόστερ:

Γιουτζίν «Που» Τζέτερ (γκαρντ, Σάντονγκ Λάιονς)
Κλιμ Αρταμόνοφ (πόιντ γκαρντ, Οντέσα)
Σέρτζι Γκλαντίρ (γκαρντ, Ναντέρ)
Ντμίτρο Γκλιεμπόφ (πάουερ φόργουορντ, Ντόνετσκ)
Ντμίτρο Ζαμπιρτσένκο (πόιντ γκαρντ, Αζόβμας)
Αλεξάντερ Κολτσένκο (γκαρντ, Χαλίτσινα)
Ολεξάντρ Λίποβι (γκαρντ)
Ντένις Λουκάσοφ (γκαρντ, Αζόβμας)
Ολεξαντρ Μίσουλα (γκαρντ)
Χόελ Μπολομπόι (φόργουορντ)
Μαξίμ Κορνιένκο (φόργουορντ)
Μαξίμ Πουστοζβόνοφ (φόργουορντ, Αζόβμας)
Λεονίντ Στεφανίσιν (φόργουορντ)
Στάνισλαβ Τιμοφέενκο (φόργουορντ)
Ιγκόρ Ζάιτσεφ (σέντερ, Αζόβμας)
Βιάτσεσλαβ «Σλάβα» Κραβτσόφ (σέντερ, Φοίνιξ Σανς)
Αλεξ Λεν (σέντερ, Φοίνιξ Σανς)
Κιρίλ Νατιάζκο (σέντερ, Αζόβμας)
Πουστοβί (σέντερ, Κίμικ)

 

Προπονητής: Μάικ Φρατέλο

 

Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
 
Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία21:52Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν συρμοί - Νεαροί μπήκαν στις γραμμές21:04Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)20:51Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας 20:38Χανιά: Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους20:25Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς20:11
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο