LATEST NEWS
 
 
Mundial 2014 /Νέα /

Μουντιάλ - Βραζιλία

Δημοσίευση: 13 Ιουλίου 2014 21:55

Live: Η μεγάλη μονομαχία Γερμανίας-Αργεντινής στον τελικό

Η Γερμανία νίκησε με 1-0 την Αργεντινή στην παράταση του τελικού του Μουντιάλ και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.


Τα «Πάντσερ» αναδείχθηκαν οι μεγάλοι νικητές με 1-0 απέναντι στην «Αλμπισελέστε» χάρη στο γκολ του Γκέτσε στο 113΄ (0-0 κ.α.) και σήκωσαν για 4η φορά στην ιστορία τους το βαρύτιμο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο 0-0 βρίσκεται ο μεγάλος τελικός, με τις δύο ομάδες να έχουν μπει πολύ παθιασμένες στον αγωνιστικό χώρο από το ξεκίνημα. Η Αργεντινή προσπάθησε στο πρώτο δεκάλεπτο να πιέσει και να βγάλει φάσεις, όμως η Γερμανία κατάφερε να κλείσει τους χώρους στους αντιπάλους της. Η πρώτη μεγάλη φάση σημειώθηκε στο 21΄ με τον Ιγκουαΐν να βγαίνει απέναντι στον Νόιερ μετά από λάθος του Κρόος, όμως ο Αργεντινός επιθετικός έστειλε την δίπλα από το δοκάρι του Γερμανού πορτιέρο. Ακολούθησε το σωστά ακυρωθέν γκολ του Ιγκουαΐν στο 30' ως οφσάιντ.

Στο 37΄ πήγε να απαντήσει η Γερμανία με ένα δυνατό σουτ του Σίρλε, που είχε περάσει ως αλλαγή στο 31΄ στη θέση του Κράμερ, το οποίο απέκρουσε ο Ρομέρο, όμως και σε αυτή τη φάση σηκώθηκε το σημαιάκι του επόπτη για οφσάιντ. Τρία λεπτά αργότερα (40΄) η Αργεντινή έφτασε σε μία ακόμη μεγάλη φάση με τον Μέσι, αλλά ο Μπόατενγκ κατάφερε να διώξει και να σώσει την εστία της ομάδας του από βεβαιη παραβίαση. Ο Κροος απάντησε με ένα καλό σουτ στο 43΄, όμως ο Ρομέρο δεν ανησύχησε, ενώ στο 45΄ ακολούθησε το δοκάρι του Χέβεντες μετά από κόρνερ από τα δεξιά.

Με πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Αργεντινή ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, με τον Μέσι να χάνει τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει με ένα διαγώνιο σουτ από τα αριστερά στο 47΄. Οι Γερμανοί από πλευράς του έφτασαν σε δύο καλές ευκαιρίες στο 62΄ και στο 71΄ με τους Εζίλ και Σίρλε, οι τελευταίοι όμως δεν βρήκαν τον στόχο, όπως και ο Κρόος με το σουτ που έκανε από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 82΄.  Μέχρι τη λήξη δεν σημειώθηκε κάποια άλλη μεγάλη φάση, με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει και το ματς να οδηγηθεί στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκε στην Γερμανία, αλλά το δυνατό σουτ του Μίλερ στο 91΄ απέκρουσε επιτυχώς ο Ρομέρο. Η Αργεντινή απάντησε με μία ακόμη πιο μεγάλη φάση στο 97΄ με τον Παλάσιο, όμως η λόμπα του Αργεντινού δεν ήταν αρκετή για να νικήσει τον Νόιερ.

Το γκολ τελικά ήρθε στο δεύτερο μέρος της παράτασης και ήταν για τη Γερμανία. Ο Γκέτσε με ένα εκπλητικό σουτ στο 113΄ μετά ωραία ενέργεια του Σίρλε έγραψε το 1-0, χαρίζοντας στην ομάδα του το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δείτε το γκολ της Γερμανίας:



Οι συνθέσεις:

Αργεντινή (Αλεχάντρο Σαμπέγια): Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Γκαράι, Ρόχο, Έντσο Πέρεζ, Μασεράνο, Μπίλια, Λαβέτσι, Ιγκουαΐν, Μέσι.

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Σβαϊνστάιγκερ, Κράμερ, Μίλερ, Κρόος, Εζίλ, Κλόζε.

Γερμανία - Αργεντινή - infographic

Προηγήθηκε η φαντασμαγορική τελετή λήξης της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓερμανία ξανά, το σήκωσε μέσα στο Μαρακανά!Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 00:36 | Mundial 2014

Με ένα εκπληκτικό γκολ του Γκέτσε στην παράταση (113΄), η Γερμανία λύγισε με 1-0 την Αργεντινή στο Μαρακανά και στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για 4η φορά στην ιστορία της.

Σακίρα και Κάρλος Σαντάνα μάγεψαν στην τελετή λήξηςΚυριακή 13 Ιουλίου 2014 20:53 | Mundial 2014

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια και ο βιρτουόζος της κιθάρας ξεσήκωσαν τα πλήθη στο θρυλικό Μαρακανά, πριν από τη σέντρα του τελικού. 

Ρώσος φαρσέρ ο οπαδός που εισέβαλε στον τελικό του ΜουντιάλΔευτέρα 14 Ιουλίου 2014 00:22 | Mundial 2014

Ο γνωστός Ρώσος φαρσέρ Βιτάλι Ζντοροβέτσκι ήταν ο οπαδός που εισέβαλε στον τελικό του Μουντιάλ κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

Ένταση με διαδηλωτές έξω από το ΜαρακανάΚυριακή 13 Ιουλίου 2014 22:58 | Mundial 2014

Με δακρυγόνα διέλυσε η αστυνομία της Βραζιλίας πλήθος διαδηλωτών που επιχείρησαν να πλησιάσουν στο Μαρακανά λίγο πριν τον τελικό.

Pοή στη κατηγορία: Mundial 2014
 
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο