LATEST NEWS
 
 
Mundial 2014 /Νέα /

Πικρή ήττα

Δημοσίευση: 09 Ιουλίου 2014 13:52

Το τρολάρισμα της Βραζιλίας στα social media και οι αντιδράσεις της Ρούσεφ

Να «κρατήσουν ψηλά το κεφάλι» κάλεσε η πρόεδρος της χώρας τους Βραζιλιάνους, μετά τη συντριπτική ήττα με 7 γκολ από τη Γερμανία, που τους έκανε να γίνουν σήμερα ο περίγελος των social media. Δείτε το χαμό που γίνεται σε φωτογραφίες και βίντεο.

Βραζιλία - Γερμανία - viral φωτογραφίες - παρωδία

Τα social media έχουν πάρει «φωτιά» και οι φαντασία των χρηστών τους οργιάζει μετά την ταπεινωτική ήττα της Βραζιλίας, που έχασε με 1-7 στα ημιτελικά του Μουντιάλ από τη Γερμανία. Το Twitter μάλιστα ανακοίνωσε ότι πρόκειται για το πιο δημοφιλές ποδοσφαιρικό θέμα στην περίοδο της λειτουργίας του.

Οι δρόμοι της Βραζιλίας πήραν φωτιά, η πρόεδρος της χώρας ωστόσο, έστειλε το μήνυμά της μέσω twitter ζητώντας τους να επιδείξουν ψυχραιμία.

"Πολύ λυπημένη" η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ ζήτησε από τους συμπατριώτες της να μην πτοηθούν μετά την ιστορική ήττα της Εθνικής Βραζιλίας από τη Γερμανία (7-1) χθες στον ημιτελικό του Μουντιάλ στο Μπέλο Οριζόντε.

"Όπως όλοι οι Βραζιλιάνοι, έχω στενοχωρηθεί παρά πολύ από την ήττα. Είμαι πολύ λυπημένη για όλους μας, για τους οπαδούς, για τους παίκτες", έγραψε η Ρουσέφ σε μηνύματα στο λογαριασμό της στο Twitter. "Ωστόσο δεν πρέπει να πτοηθούμε" πρόσθεσε ζητώντας από τους Βραζιλιάνους να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά, αναφέροντας τους στίχους της πασίγνωστης σάμπα "Volta Por Cima", του βραζιλιάνου συνθέτη Πάουλο Βαντζολίνι.

Πριν από την ταπεινωτική ήττα, τη χειρότερη στην ιστορία της βραζιλιάνικης Σελεσάο, η πρόεδρος εξέφραζε ικανοποίηση για την επιτυχία του Μουντιάλ, του οποίου η διοργάνωση εξελίχθηκε χωρίς να προκύψουν σοβαρά προβλήματα παρά τις αρχικές ανησυχίες.

Υποψήφια για μια δεύτερη προεδρική θητεία στις εκλογές της 5ης Οκτωβρίου, η Ρουσέφ που είχε δεσμευτεί εδώ και μήνες ότι η Βραζιλία θα διοργάνωνε το Μουντιάλ, αύξησε τη δημοτικότητά της κατά τέσσερις μονάδες στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, λαμβάνοντας ποσοστό 38% των προθέσεων ψήφου και διατηρώντας σταθερό προβάδισμα έναντι των πολιτικών της αντιπάλων.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας είχε δεχθεί έντονες επικρίσεις για το πολύ υψηλό κόστος του Μουντιάλ (11 δισεκατομμύρια δολάρια) και τη χαοτική προετοιμασία της διοργάνωσης, τις καθυστερήσεις στην κατασκευή γηπέδων και υποδομών, καθώς και για την εγκατάλειψη πολλών σχεδίων αστικής κινητικότητας.

Ωστόσο η Ρουσέφ διαχωρίζει πάντα την πολιτική της τύχη από αυτήν της Σελεσάο στο Μουντιάλ, έχοντας δηλώσει επανειλημμένα ότι η Βραζιλία θα μπορούσε κάλλιστα να κερδίσει ή να χάσει. Οι αντίπαλοί της φοβούνταν ωστόσο πως μια νίκη της Βραζιλίας στον τελικό στις 13 Ιουλίου στο Μαρακανά θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντά της

Στο Σάο Πάολο, πολλά λεωφορεία τυλίχθηκαν στις φλόγες και ένα κατάστημα ηλεκτρικών οικιακών συσκευών λεηλατήθηκε τη χθεσινή νύχτα μετά την ήττα της Σελεσάο, σύμφωνα με την αστυνομία και τις τοπικές εφημερίδες. Ωστόσο η κατάσταση στη Βραζιλία, που έμεινε άναυδη από την ήττα της εθνικής της, παρέμεινε ήρεμη τη νύχτα.

Στο Facebook κυκλοφόρησε βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται το μέγεθος της ταπείνωσης των Βραζιλιάνων οι οποίοι εγκατέλειψαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Βραζιλία - Γερμανία - viral φωτογραφίες - παρωδία

Βραζιλία - Γερμανία - viral φωτογραφίες - παρωδία

Βραζιλία - Γερμανία - viral φωτογραφίες - παρωδία

Σύμφωνα με την εφημερίδα Folha de Sao Paulo, 20 λεωφορεία πυρπολήθηκαν στο νότιο Σάο Πάολο μέσα σε γκαράζ όπου φυλάσσονταν οχήματα που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας. Τρία ακόμη λεωφορεία κάηκαν σε άλλες περιοχές της μεγάλης αυτής πόλης.

Η αστυνομία, ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε αν οι πυρκαγιές αυτές έχουν άμεση σχέση με την ήττα της Εθνικής Βραζιλίας ούτε ανακοίνωσε πόσα λεωφορεία πυρπολήθηκαν.

Στη Βραζιλία, η πυρπόληση λεωφορείων είναι ένας συνήθης τρόπος διαμαρτυρίας του φτωχού πληθυσμού.

Η στρατιωτική αστυνομία από το Σάο Πάολο περιορίστηκε να ανακοινώσει ότι υπήρξε μια πυρκαγιά σε κλειστό χώρο στάθμευσης στον νότο της πόλης. "Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες για τα αίτια της πυρκαγιάς. Θα διεξαχθεί έρευνα", δήλωσε εκπρόσωπός της. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένα κατάστημα ηλεκτρικών οικιακών συσκευών "λεηλατήθηκε" στο ανατολικό Σάο Πάολο.

Τα καυστικά μηνύματα έδωσαν και πήραν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μετά την ήττα της Σελεσάο.Δείτε το χάρτη που έβγαλε το twitter στον οποίο αποτυπώνεται η κίνηση των tweets ανά περιοχή.

Βραζιλία - Γερμανία - twitter - στατιστικά στοιχεία

Βραζιλία - Γερμανία - twitter - στατιστικά στοιχεία

"H Βραζιλία έχει τον Νεϊμάρ, η Αργεντινή τον Μέσι, η Πορτογαλία τον Ρονάλντο και η Γερμανία έχει ομάδα": αυτό είναι ένα από τα χιλιάδες καυστικά σχόλια που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα μετά τη συντριπτική ήττα της Βραζιλίας.

Βραζιλία - Γερμανία - viral φωτογραφίες - παρωδία

Βραζιλία - Γερμανία - viral φωτογραφίες - παρωδία

Βραζιλία - Γερμανία - viral φωτογραφίες - παρωδία

Βραζιλία - Γερμανία - viral φωτογραφίες - παρωδία

Χιλιάδες χρήστες μοιράστηκαν φωτομοντάζ που δείχνουν τον Χριστό τον Λυτρωτή στο Ρίο να καλύπτει απελπισμένος το πρόσωπό του ή να αντικαθίσταται από τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Βραζιλία - Γερμανία - viral φωτογραφίες - παρωδία

Βραζιλία - Γερμανία - viral φωτογραφίες - παρωδία

Ωστόσο τα ανέκδοτα προσπάθησαν να απαλύνουν τη λύπη των Βραζιλιάνων.

Βραζιλία - Γερμανία - ελληνικά tweets

Βραζιλία - Γερμανία - ελληνικά tweets

Βραζιλία - Γερμανία - ελληνικά tweets

Βραζιλία - Γερμανία - ελληνικά tweets

 

Βραζιλία - Γερμανία - ξένα tweets

Βραζιλία - Γερμανία - ξένα tweets

Βραζιλία - Γερμανία - ξένα tweets

Από τη διακωμώδιση της Βραζιλίας δεν έλειψε και η ταινία καρτούν

Και άλλα ευάφανταστα βίντεο...

 

Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓερμανία ξανά, το σήκωσε μέσα στο Μαρακανά!Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 00:36 | Mundial 2014

Με ένα εκπληκτικό γκολ του Γκέτσε στην παράταση (113΄), η Γερμανία λύγισε με 1-0 την Αργεντινή στο Μαρακανά και στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για 4η φορά στην ιστορία της.

Σακίρα και Κάρλος Σαντάνα μάγεψαν στην τελετή λήξηςΚυριακή 13 Ιουλίου 2014 20:53 | Mundial 2014

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια και ο βιρτουόζος της κιθάρας ξεσήκωσαν τα πλήθη στο θρυλικό Μαρακανά, πριν από τη σέντρα του τελικού. 

Ρώσος φαρσέρ ο οπαδός που εισέβαλε στον τελικό του ΜουντιάλΔευτέρα 14 Ιουλίου 2014 00:22 | Mundial 2014

Ο γνωστός Ρώσος φαρσέρ Βιτάλι Ζντοροβέτσκι ήταν ο οπαδός που εισέβαλε στον τελικό του Μουντιάλ κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

Ένταση με διαδηλωτές έξω από το ΜαρακανάΚυριακή 13 Ιουλίου 2014 22:58 | Mundial 2014

Με δακρυγόνα διέλυσε η αστυνομία της Βραζιλίας πλήθος διαδηλωτών που επιχείρησαν να πλησιάσουν στο Μαρακανά λίγο πριν τον τελικό.

Pοή στη κατηγορία: Mundial 2014
 
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο