LATEST NEWS
 
 
Mundial 2014 /Νέα /

Εθνική Ελλάδος

Δημοσίευση: 30 Ιουνίου 2014 07:29

Στεναχωρημένοι αλλά υπερήφανοι οι διεθνείς μας

Με το κεφάλι ψηλά γυρνούν οι διεθνείς μας από τη Βραζιλία, έχοντας καταλάβει μία θέση ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Ο Μιχάλης Τσώχος μεταφέρει το κλίμα από τη Βραζιλία.

Μουντιάλ - Εθνική

Μόνο γκρίνια και παράπονο δεν μπορεί να χωρέσει σε αυτόν τον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από το Μουντιάλ. Προπονητής και παίκτες έδωσαν ψυχή και σώμα και έφτασαν μία ανάσα από την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στον αγώνα που ξαγρύπνησε χθες όλη την Ελλάδα προσπάθησαν και για μια στιγμή όλοι πιστέψαμε ότι έφτασαν και στο στόχο. Όμως στο ποδόσφαιρο υπάρχει μόνο ένας νικητής και αυτός χθες βράδυ ήταν η Κόστα Ρίκα.

Ο Φερνάντος Σάντος στον αποχαιρετιστήριο αγώνα του με την Εθνική Ελλάδος, δήλωσε ότι «πίστεψε σε αυτήν την πρόκριση» και ότι «η σημερινή μέρα είναι μέρα θλίψης για εμάς».

Τη θλίψη του δεν έκρυψε ούτε και ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος λύγισε μετά το χαμένο πέναλτί του, που πήρε την πρόκριση από την Ελλάδα, δίνοντάς την στην Κόστα Ρίκα.

Απερχόμενος όμως και ο αρχηγός της Εθνικής, ο Γιώργος Καραγκούνης, παρόλο που κατάφερε να φτάσει το ρεκόρ των 139 συμμετοχών με την γαλανόλευκη φανέλα, να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης με αυτήν, δεν συμπλήρωσε τους 140 αγώνες, δηλώνοντας μετά το τέλος του αγώνα ότι είναι «κρίμα που σήμερα δεν πανηγύρισαν όλοι οι Έλληνες».

Ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα στην πρόκριση της Ελλάδας στους «16», ο Γιώργος Σαμαράς, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα, εμφανώς στεναχωρημένος:

«Δεν υπάρχουν και πολλά λόγια να πούμε. Προσπαθήσαμε. Δώσαμε τον καλό μας εαυτό. Όταν φτάνεις στο σημείο να παίζεις ένα ματς στην ρώσικη ρουλέτα είναι καθαρά θέμα τύχης. Δεν ξέρω τι να πω. Προσπαθήσαμε. Είχαμε ευκαιρίες. Δεν τα καταφέραμε να σκοράρουμε και άλλο γκολ ενώ μπορούσαμε να το είχαμε κάνει στην παράταση.

Ο στόχος μας ήταν να κερδίσουμε. Προσπαθήσαμε. Στο πρώτο μέρος το γκολ τους ήταν το μοναδικό σουτ που έκαναν. Προσπαθήσαμε και ισοφαρίσαμε με τον Σωκράτη. Μετά είχαμε τις ευκαιρίες. Δεν τα καταφέραμε. Παίξαμε ως ομάδα. Τα δώσαμε όλα ως ομάδα. Χάσαμε ως ομάδα. Συνεχίζουμε. Για μένα και ο Φερνάντο Σάντος και ο Γιώργος Καραγκούνης είναι δύο μεγάλα κεφάλαια.

Ο προπονητής μας έδωσε επιτυχίες. Ο Γιώργος είναι ένας παίκτης που μαζί με τον Κατσουράνη είναι για μένα είναι οι κορυφαίοι της τελευταίας δεκαετίας για την Ελλάδα. Είναι κρίμα για τον «Κάρα» αλλά έφτασε η ηλικία να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Εμείς συνεχίζουμε και με τις αλλαγές που έχουν γίνει στην ομάδα και με άλλον προπονητή. Ο στόχος μας θα είναι να φέρουμε νέες επιτυχίες».

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος,  που αναζωπύρωσε την ελπίδα της χθεσινής πρόκρισης στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Κόστα Ρίκα με το γκολ του, ανέφερε:

«Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που έχει λίγες χαρές και πολλές λύπες. Σήμερα αξίζαμε να κερδίσουμε με βάση την εικόνα, αλλά όταν με τις ευκαιρίες που έχεις δεν σκοράρεις παίζοντας και με παίκτη παραπάνω, η αντίπαλη που παίζει με δέκα έχει πλεονέκτημα για την πρόκριση. Είχαμε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες και τις τρεις τις έβγαλε ο τερματοφύλακας τους. Τα παιχνίδια τα μεγάλα τα κερδίζουν οι προσωπικότητες».

Για την αποχώρηση του Καραγκούνη είπε: «Μεγάλο κεφάλαιο ο Κάρα, κάποτε φτάνει το τέλος, θα φτάσει και για εμένα. Αυτό που αφήνει είναι μια παρακαταθήκη και εμπειρίες που θα μας είναι χρήσιμες για το μέλλον.

Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να έχει ψηλά το κεφάλι, είμαστε μια μικρή χώρα και έχουμε πετύχει πολλά. Θα πρέπει να έχουν ψηλά το κεφάλι και να είμαστε όλοι περήφανοι για την Ελλάδα». 

Ο Γιώργος Τζαβέλας δήλωσε την υπερηφάνεια του μέσω instagram γράφοντας:

«Η Παναγία ήθελε να φτάσουμε ως εδώ... Υπερήφανοι για την πατρίδα μας... για την Εθνική μας ομάδα, αλλά και για την αγάπη και στήριξή σας. Εις τον επανιδείν», έγραψε σχετικά.

Ο Γιάννης Μανιάτης απένειμε τα εύσημα στον τερματοφύλακα της Κόστα Ρίκα, ενώ δεν έκρυψε τη χαρά του για τους πανηγυρισμούς της περασμένης εβδομάδας, τους οποίους αντιμετώπισε ως κατόρθωμα:

«Πραγματικά κάναμε μία υπερπροσπάθεια. 'Ήμασταν καλύτεροι καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Μας έλειψε το δεύτερο γκολ, δεν καταφέραμε να σκοράρουμε ο τερματοφύλακας της Κόστα Ρίκα ήταν ο ήρωας του αγώνα. Εμείς ξαναλέω παρά την προσπάθεια δεν καταφέραμε σκοράραμε και χάσαμε στα πέναλτι.

Το θετικό είναι πως δώσαμε χαρά στους Έλληνες και τους βγάλαμε στο δρόμο. Αυτό θέλαμε να κάνουμε και σήμερα, τα δώσαμε όλα δεν τα καταφέραμε». 

Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓερμανία ξανά, το σήκωσε μέσα στο Μαρακανά!Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 00:36 | Mundial 2014

Με ένα εκπληκτικό γκολ του Γκέτσε στην παράταση (113΄), η Γερμανία λύγισε με 1-0 την Αργεντινή στο Μαρακανά και στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για 4η φορά στην ιστορία της.

Σακίρα και Κάρλος Σαντάνα μάγεψαν στην τελετή λήξηςΚυριακή 13 Ιουλίου 2014 20:53 | Mundial 2014

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια και ο βιρτουόζος της κιθάρας ξεσήκωσαν τα πλήθη στο θρυλικό Μαρακανά, πριν από τη σέντρα του τελικού. 

Ρώσος φαρσέρ ο οπαδός που εισέβαλε στον τελικό του ΜουντιάλΔευτέρα 14 Ιουλίου 2014 00:22 | Mundial 2014

Ο γνωστός Ρώσος φαρσέρ Βιτάλι Ζντοροβέτσκι ήταν ο οπαδός που εισέβαλε στον τελικό του Μουντιάλ κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

Ένταση με διαδηλωτές έξω από το ΜαρακανάΚυριακή 13 Ιουλίου 2014 22:58 | Mundial 2014

Με δακρυγόνα διέλυσε η αστυνομία της Βραζιλίας πλήθος διαδηλωτών που επιχείρησαν να πλησιάσουν στο Μαρακανά λίγο πριν τον τελικό.

Pοή στη κατηγορία: Mundial 2014
 
Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο