LATEST NEWS
 
 
Mundial 2014 /Νέα /

1ος Όμιλος

Δημοσίευση: 23 Ιουνίου 2014 22:52

LIVE: Καμερούν-Βραζιλία και Κροατία-Μεξικό

Η οικοδέσποινα Βραζιλία αντιμετωπίζει το αδιάφορο Καμερούν, την ώρα που Κροατία και Μεξικό θα δώσουν μάχη μέχρις εσχάτων για την πρόκριση.

Μουντιάλ 2014 - Καμερούν - Βραζιλία - Κροατία - Μεξικό

Πέφτει η αυλαία του 1ου Ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την Βραζιλία να έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16», ενώ το δεύτερο εισιτήριο διεκδικούν Κροατία και Μεξικό.

Ενδιαφέρον, όμως, έχει και η τελική κατάταξη. Εάν η Βραζιλία νικήσει το αδιάφορο Καμερούν, τότε θα κατακτήσει την 1η θέση του ομίλου της, αντιμετωπίζοντας στα νοκ άουτ τη Χιλή. Διαφορετικά, εάν υπάρξει νικητής στο Κροατία-Μεξικό, τότε θα τερματίσει 2η στον όμιλο και θα βρει μπροστά της την Ολλανδία.

 

Καμερούν-Βραζιλία: 1-4

Στο 17ο λεπτό, ο Λουίζ Γκουστάβο έβγαλε σέντρα στην καρδιά της περιοχής και ο Νεϊμάρ με πλασέ στην κίνηση πέτυχε το 100ο γκολ της διοργάνωσης. Ωστόσο, οι Αφρικανοί δεν τα έβαλαν κάτω... Στο 27' ο Νιόμ μπήκε στην περιοχή και έβγαλε ασίστ στον Ζοέλ Ματίπ, ο οποίος δε δυσκολεύθηκε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Ένα λεπτό νωρίτερα ο σκόρερ Καμερούν είχε κεφαλιά στο δοκάρι. Ο Νεϊμάρ «ξαναχτύπησε» στο 35ο λεπτό, όταν με υπέροχη προσωπική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και νίκησε τον Ιτάνζ.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Φρεντ με κοντινή κεφαλιά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1 για τη «σελεσάο». Στο 84ο λεπτό ο Φερναντίνιο χρίζεται σκόρερ και διαμορφώνει το 4-1.

Δείτε το πρώτο γκολ του Νεϊμάρ:

Δείτε την ισοφάριση από το Καμερούν:

Δείτε το δεύτερο γκολ του Νεϊμάρ:

Δείτε το τρίτο γκολ των Βραζιλιάνων:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Καμερούν: Ιτάνζ, Μπεντιμό, Ενκουλού, Νιόμ, Εμπιά, Ματίπ, Εγιόνγκ, Ενγκουέμο, Μουκάντζο, Αμπουμπακέρ, Τσούπο-Μότινγκ.

Βραζιλία: Σέζαρ, Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο (46’ Φερναντίνιο), Όσκαρ, Λουίζ Γκουστάβο, Χουλκ, Φρεντ, Νεϊμάρ.

 

Κροατία-Μεξικό: 1-3

Οι Μεξικανοί δείχνουν πιο απειλητικοί στο ξεκίνημα του ματς. Σουτ του Ερέρα στο 15ο λεπτό τράνταξε το δοκάρι του Πλετίκοσα, ενώ στο 19' ο Περάλτα βρέθηκε απέναντι στον γκολκίπερ της Κροατίας και «σπατάλησε» μεγάλη ευκαιρία, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. 

Στο 72' ο Μάρκες με κεφαλιά πετυχαίνει ένα γκολ, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την υπόθεση πρόκριση. Οι Μεξικανοί ξεχύνονται στην αντεπίθεση, δύο λεπτά αργότερα, και ο Γκουαρδάδο «σφραγίζει» το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ο Τσιτσαρίτο Ερνάντεζ δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Μεξικού στο 82'.

Οι Κροάτες κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της τιμής τρία λεπτά πριν από το φινάλε, με τον Πέρισιτς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κροατία: Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Πράνιτς, Βρσάλικο, Όλιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς.

Μεξικό: Οτσόα, Λαγιούν, Ροντρίγκεζ, Μάρκες, Μορένο, Αγκιλάρ, Ερέρα, Γκουαρδάδο, Βάσκεζ, Τζιοβάνι Ντος Σάντος, Περάλτα.

Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓερμανία ξανά, το σήκωσε μέσα στο Μαρακανά!Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 00:36 | Mundial 2014

Με ένα εκπληκτικό γκολ του Γκέτσε στην παράταση (113΄), η Γερμανία λύγισε με 1-0 την Αργεντινή στο Μαρακανά και στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για 4η φορά στην ιστορία της.

Σακίρα και Κάρλος Σαντάνα μάγεψαν στην τελετή λήξηςΚυριακή 13 Ιουλίου 2014 20:53 | Mundial 2014

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια και ο βιρτουόζος της κιθάρας ξεσήκωσαν τα πλήθη στο θρυλικό Μαρακανά, πριν από τη σέντρα του τελικού. 

Ρώσος φαρσέρ ο οπαδός που εισέβαλε στον τελικό του ΜουντιάλΔευτέρα 14 Ιουλίου 2014 00:22 | Mundial 2014

Ο γνωστός Ρώσος φαρσέρ Βιτάλι Ζντοροβέτσκι ήταν ο οπαδός που εισέβαλε στον τελικό του Μουντιάλ κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

Ένταση με διαδηλωτές έξω από το ΜαρακανάΚυριακή 13 Ιουλίου 2014 22:58 | Mundial 2014

Με δακρυγόνα διέλυσε η αστυνομία της Βραζιλίας πλήθος διαδηλωτών που επιχείρησαν να πλησιάσουν στο Μαρακανά λίγο πριν τον τελικό.

Pοή στη κατηγορία: Mundial 2014
 
ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο