LATEST NEWS
 
Mundial 2014 /Ομάδες /

Ρόστερ

Δημοσίευση: 30 Μαΐου 2014 01:52

Γαλλία

Μεγάλος στόχος της Εθνικής Γαλλίας είναι να φτάσει στον τελικό του Μουντιάλ, αφήνοντας πίσω τις κακές αναμνήσεις του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και των κακών εμφανίσεων από τότε μέχρι σήμερα.

Μουντιάλ - Ενδεκάδα - Γαλλία

Η μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της ήταν η κατάκτηση του Παγκοσμίου κυπέλου το 1998 εντός έδρας. Την δεύτερη θέση πήρε το 2006, ενώ δύο φορές βρέθηκε τρίτη το 1958 και το 1986.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ που γεφυρώνει την τωρινή ομάδα με τον μοναδικό τίτλο της Γαλλίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο, διαθέτει κάποιους ποδοσφαιριστές από το πρώτο ράφι αλλά και αρκετούς ταλαντούχους που έχουν την μεγάλη ευκαιρία να διακριθούν στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Οι «τρικολόρ» συμμετείχαν στον όμιλο μαζί με Φιλανδία, Γεωργία, Λευκορωσία και Ισπανία με την τελευταία να βγαίνει πρώτη με διαφορά 3 βαθμών από τους Γάλλους. Έτσι η Γαλλία αναγκάστηκε να παίξει στα μπαράζ, όπου αντιμετώπισε την Ουκρανία, η οποία της έβαλε δύσκολα νικώντας την στο πρώτο παιχνίδι με 2-0.

Ωστόσο οι «τρικολόρ» έκαναν την μεγάλη ανατροπή στην έδρα τους νικώντας με 3-0 και κάπως έτσι βρέθηκαν στην τελική φάση του Μουντιάλ. Παίκτης κλειδί για την Εθνική Γαλλίας είναι ο 31χρονος Φρανκ Ριμπερί, ο οποίος θα χρειαστεί να πάρει την ομάδα στην πλάτη του, την στιγμή που πιθανότατα αυτό θα είναι το τελευταίο του Μουντιάλ. Ωστόσο, και ο 20χρονος Πολ Πογκμπά χαρακτηρίζεται ως ένα από τα σημαντικά όπλα των «τρικολόρ». Ο κεντρικός χαφ της Γιουβέντους έκανε μια φανταστική χρονιά κατακτώντας το πρωτάθλημα στη SeriaA, με τον απολογισμό του να είναι 7 γκολ σε 32 εμφανίσεις.

Η Εθνική Γαλλίας με τις εμφανίσεις της θέλει να ξεχαστούν τα προηγούμενα χρόνια της ξηρασίας. Αν καταφέρει και φτάσει έως τον τελικό θα είναι μία τεράστια επιτυχία.

Ρόστερ

Τερματοφύλακες:
Ούγκο Γιορίς  (Τότεναμ)
Στεφάν Ρουφιέ (Σεντ Ετιέν)
Μικαέλ Λαντρό (Μπαστιά)

Αμυντικοί:
Ματιέ Ντεμπισί  (Νιουκάστλ)
Πατρίς Εβρά  (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Ραφαέλ Βαράν (Ρεάλ Μαδρίτης)
Μαμαντού Σακό  (Λίβερπουλ)
Μπακαρί Σανιά  (Άρσεναλ)
Λοράν Κοσιελνί  (Άρσεναλ )
Λούκας Ντιν Παρί (Σεν Ζερμέν)
Ελιακίμ Μανγκαλά  (Πόρτο)

Μέσοι:
Γιοάν Καμπάιγ (Παρί Σεν Ζερμέν)
Φρανκ Ριμπερί  (Μπάγερν Μονάχου)
Ματιέ Βαλμπουενά (Μαρσέιγ)
Αντουάν Γκριζμάν (Ρεάλ Σοσιεδάδ)
Μπλες Ματουιντί (Παρί Σεν Ζερμέν)
Μούσα Σισοκό (Νιουκάστλ)
Ρίο Μαβουμπά (Λιλ)
Πολ Πογκμπά (Γιουβέντους)
Κλεμάν Γκρενιέ (Λυών)   

Επιθετικοί:
Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης)
Λουάκ Ρεμί (Νιουκάστλ) 

Προπονητής: Ντιντιέ Ντεσάμπ

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓερμανία ξανά, το σήκωσε μέσα στο Μαρακανά!Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 00:36 | Mundial 2014

Με ένα εκπληκτικό γκολ του Γκέτσε στην παράταση (113΄), η Γερμανία λύγισε με 1-0 την Αργεντινή στο Μαρακανά και στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για 4η φορά στην ιστορία της.

Σακίρα και Κάρλος Σαντάνα μάγεψαν στην τελετή λήξηςΚυριακή 13 Ιουλίου 2014 20:53 | Mundial 2014

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια και ο βιρτουόζος της κιθάρας ξεσήκωσαν τα πλήθη στο θρυλικό Μαρακανά, πριν από τη σέντρα του τελικού. 

Ρώσος φαρσέρ ο οπαδός που εισέβαλε στον τελικό του ΜουντιάλΔευτέρα 14 Ιουλίου 2014 00:22 | Mundial 2014

Ο γνωστός Ρώσος φαρσέρ Βιτάλι Ζντοροβέτσκι ήταν ο οπαδός που εισέβαλε στον τελικό του Μουντιάλ κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

Ένταση με διαδηλωτές έξω από το ΜαρακανάΚυριακή 13 Ιουλίου 2014 22:58 | Mundial 2014

Με δακρυγόνα διέλυσε η αστυνομία της Βραζιλίας πλήθος διαδηλωτών που επιχείρησαν να πλησιάσουν στο Μαρακανά λίγο πριν τον τελικό.

Pοή στη κατηγορία: Mundial 2014
Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου07:42Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία07:28Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”07:15ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα07:01Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:48Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…06:34ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδών06:21Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ06:07Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία06:01Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο