LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΤΣΙΠΤΣΕ ΣΟΦΙΑΔημοσίευση: 03 Μαΐου 2019 16:27

Γράμμα προς την… Ελλάδα, από έναν νέο Πολίτη που “έμεινε Ελλάδα”!

*Η Σοφία Τσιπτσέ είναι δικηγόρος παρ' Εφέταις, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ.

ΤΣΙΠΤΣΕ ΣΟΦΙΑ

Ελλάδα.. χώρα του φωτός. Της ιστορίας, της αρχαιότητας, η χώρα που γέννησε τις αξίες, όπως ισότητα- δημοκρατία… Η χώρα που παρήγαγε πολιτισμό και τον μεταλαμπάδευσε σε όλο τον κόσμο. Ποια είναι όμως άραγε η Ελλάδα του σήμερα; Τι θα συναντήσει κανείς αν μείνει στην Ελλάδα;

Μένουμε Ελλάδα. Αυτό είναι ένα από τα συνθήματα που επικράτησε στην περίοδο κρίσης που διανύουμε. Αυτό είναι το σύνθημα που με έκανε να μην φύγω και να αναζητήσω την τύχη μου και την αξιοπρέπεια μου στο εξωτερικό, όπως έκαναν χιλιάδες νέοι στην ηλικία μου, αλλά να μείνω .. να στηρίξω την Ελλάδα. 

Ελλάδα.. Η χώρα τη Δημοκρατίας, εδώ όπου φοβάσαι να πεις τη γνώμη σου. Μην πεις τα πολιτικά σου πιστεύω γιατί θα σε στιγματίσουν και θα σε απομονώσουν από το δικαίωμα να εργαστείς. Μην μιλήσεις και πεις τη γνώμη σου για ένα μεγάλο ζήτημα , η οποία γνώμη μάλιστα σε περίπτωση που παρεκκλίνει από την γραμμή των πολλών , θα σε απομονώνουν από το σύνολο. Δημοκρατία.. όπου ο καθένας ερμηνεύει αυτήν την έννοια ως απαίτηση σεβασμού στα δικαιώματά του, αλλά κανείς δεν σέβεται τα δικαιώματα των άλλων.

Ελλάδα.. Η χώρα της Δικαιοσύνης. Εδώ όπου για να τελεσιδικήσει μία διαφορά χρειάζεται τουλάχιστον δέκα έτη. Στοιβαγμένα πινάκια, αργοπορημένες υποθέσεις, άνθρωποι που επιζητούν το δίκιο τους μια ζωή σπαταλώντας μια περιουσία σε δικαστικά έξοδα.

Ελλάδα.. Η χώρα της ισότητας , της ίσης ευκαιρίας. Όπου βλέπεις οι γόνοι των «αρίστων» να έχουν καταλάβει τις πιο καίριες θέσεις, και ας έχεις εσύ πτυχία, μεταπτυχιακά, ειδικεύσεις επί ειδικεύσεων. Δεν είσαι γόνος μιας «άριστης» και «αρεστής» οικογένειας;;; θα μείνεις εκεί χαμηλά. Εκεί ανήκεις. Εκεί θα μείνεις. Καταθέτεις βιογραφικό σε προκηρύξεις , αγωνιάς, σε καλούν σε συνέντευξη.. χαμογελάς, ελπίζεις ότι θα σε πάρουν. Και τελικά η θέση καταλαμβάνεται από «άλλον». 

Ελλάδα.. Η χώρα της διαφάνειας. Διαφάνεια σημαίνει ότι γίνεται προκήρυξη θέσεων. Το ποιος θα τις καταλάβει είναι άλλο ζήτημα.

Ελλάδα.. Η χώρα της δίκαιης φορολόγησης. Όπου χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν ή μετακομίζουν στο εξωτερικό γιατί δεν μπορούν καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα, ούτε να καλύψουν την ανοιχτή πληγή της υπερ-φορολόγησης.

Ελλάδα.. Η χώρα της εργατικότητας. Όπου των ποσοστό των ανέργων είναι στην κορυφή των στατιστικών στοιχείων . Και παράλληλα οι ρυθμοί και η πληρότητα στη διασκέδαση παραμένουν στα ύψη! Αντίφαση που γεννά ερωτήματα , καθώς ένας παρατηρητής αναρωτιέται… τελικά λεφτά υπάρχουν;(!)

Ελλάδα.. Η χώρα των εργατιάς. Όπου όσοι τυχεροί εργάζονται , αντιμετωπίζουν την καθημερινή εξαθλίωση και την προσβλητική συμπεριφορά των εργοδοτών τους. Πολλές φορές μάλιστα οι εργοδότες καταβάλλουν το δώρο Χριστουγέννων – Πάσχα ως οφείλουν εξαναγκάζοντάς τους εργαζόμενούς τους να πάνε μαζί στο ΑΤΜ να το εισπράξουν και να τους το αποδώσουν πίσω!

Ελλάδα.. Η χώρα της σωστής ενημέρωσης. Ανοίγεις τα κανάλια και βλέπεις σχολιαστές επί σχολιαστών, ανθρώπους που μεταφέρουν την είδηση , ωσάν μασημένη τροφή στον τηλεθεατή , έτοιμη προς πέψη. 

Ελλάδα.. Η χώρα της περηφάνειας. Έπιασα τον εαυτό μου να βρίσκεται σε μία σχολική γιορτή και να δακρύζει την ώρα που άκουγε τον εθνικό ύμνο από τα στόματα των μικρών παιδιών.. και τότε συνειδητοποίησα ότι ήταν από τις μοναδικές στιγμές που λυγίζω .. γιατί έχω μάθει να είμαι σκληρός για να αντιμετωπίζω την ελληνική πραγματικότητα και να επιβιώνω. Περίμενα μία σχολική γιορτή για να αισθανθώ εθνικά υπερήφανος και να ελπίζω ότι ίσως αυτά τα μικρά στόματα που τραγουδούν σήμερα τον εθνικό ύμνο να είναι οι αυριανοί Έλληνες , που θα μείνουν στην Ελλάδα και θα ζήσουν αξιοπρεπώς σε αυτήν και θα την πάνε ένα βήμα μπροστά.

Ελλάδα μου.. Σε πονάω .. μην με πονάς και συ.. 

«Έμεινα Ελλάδα..».

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο